• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Grekland

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Grekland på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 20% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 4 juni 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Grekland

EasyTerra Biluthyrning Grekland är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Grekland

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Grekland.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

När du ska boka en hyrbil i Grekland

Biluthyrning Grekland

Platsinformation för Grekland

Grekland utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 83 avhämtningsplatser i Grekland. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Grekland är ett land som består av många öar. Det är ett populärt semestermål och besöks varje år av miljontals turister. Grekland är ett land som passar både soldyrkare och kulturentusiaster. Landet har ett kulturellt och historiskt arv som tar andan ur en. Greker, romare, bysantiner, venetianare och ottomaner har lämnat spår överallt. I dagens moderna samhälle finns många kvarlevor från antikens tid.

Historia

Vid det Egeiska havets kust finns Europas äldsta historia. Omkring 800 f. Kr. grundades de grekiska städerna. Människorna levde på jordbruk, fiske och boskapsuppfödning. Efter en intensiv kamp mellan spartanerna och atenarna, enades Grekland av Alexander den store, som blev landets ledare. Alexander var fast besluten att besegra det persiska imperiet. Han var framgångsrik. Han skapade det grekiska imperiet och inledde en ny tidsepok: den hellenistiska eran.

År 168 f. Kr. erövrades Grekland av romarna. Grekland annekterades till det romerska imperiet och fick namnet  Achaia. Den grekiska kulturen gick inte förlorad. Romarriket splittrades 395 e. Kr. och delades in i det västromerska riket, med Rom som huvudstad och det östromerska riket, med Konstantinopel som huvudstad. Den västra delen förföll snart, medan den östra delen blomstrade enormt. Denna del blev senare känd som det bysantinska riket. Riket omfattade Grekland och hade sin mittpunkt vid Konstantinopel (nutidens Istanbul).

Det bysantinska riket drabbades av många fiendeattacker. Under 1100- och 1200- talen uppnådde det bysantinska riket sin höjdpunkt. Denna guldålder var snart förbi: riket tvingades kriga mot romare och ottomaner. 1453 började ottomanernas invasion. Det bysantinska rikets centrum, Konstantinopel, föll i ottomanernas händer. 

Under den ottomanska ockupationen behöll Grekland sin etnicitet, sin kultur och sitt språk, till stor del tack vare den grekisk-ortodoxa kyrkans inflytande. 1829 deklarerade Grekland sig självständigt från det ottomanska riket. Med hjälp av Frankrike, Storbritannien och Ryssland körde grekerna ut ottomanerna. Grekland blev en monarki. Greklands kung Otto föddes i Salzburg. Frankrike, Storbritannien och Ryssland ville att landet skulle styras av någon som kom utifrån. Grekland blev en oberoende monarki under Frankrikes, Storbritanniens och Rysslands beskydd.

Under 1800- och 1900-talen vann Grekland långsamt terräng i det ottomanska riket. Grekland, som var bundsförvant med de allierade erövrade områden under Första Världskriget. Kampen mellan Turkiet och Grekland nådde sin mest kritiska punkt 1919. Under tre år rådde krig mellan de båda länderna. 1923 dog kungen och parlamentet avskaffade monarkin. Grekland blev en republik. Hur som helst återupprättades monarkin 1935 efter en folkomröstning.

Under Andra Världskriget var Grekland ockuperat av nazisternas Tyskland. 1944 befriades landet av arméer från Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Som många andra länder led Grekland svårt under kriget. Delvis tack vare USA:s Marshallplan lyckades man bygga upp landet igen. Den politiska situationen var emellertid inte stabil. Militären gjorde en kupp och tog makten i landet. Kommunister och politiska ledare arresterades och misshandlades. 1973 blev Grekland en republik igen under president Papadopoulos. Samma år avlägsnades han från sin post.

Grekland ville inte längre vara med i NATO eftersom organisationen inte hade motsatt sig den turkiska invasionen av den grekiska ön Cypern. Nuförtiden kontrolleras en del av Cypern fortfarande av turkarna och den andra delen tillhör grekerna.
Problemen på Cypern fick regimen att brytas ner. 1974 kom Karamanlís till makten. Han hade kommit tillbaka från Paris där han levde som politisk flykting. Vid sin hemkomst mottogs han med hurrarop. Karamanlís grundade det konservativa politiska partiet Nea Dimokratia och vann valet. 1980 blev han president. 1981 blev Grekland medlem i Europeiska unionen. De följande decennierna kännetecknades av ekonomisk tillväxt och välstånd.

Samhälle och kultur

Grekland har över 10 miljoner invånare (2006). Hela 98 % av befolkningen är greker. En del av den ursprungliga minoritetsbefolkningen är turkar, makedonier och slaver. Omkring 60 % av de som har invandrat under senare tid kommer från Albanien, Bulgarien, Armenien, Rumänien, Ukraina, Pakistan och Georgia. Det officiella språket är grekiska, vilket talas av 99 % av befolkningen.

De flesta greker är medlemmar i den grekisk-ortodoxa kyrkan. 1,3 % av befolkningen är muslimsk. Det finns också en del katoliker, protestanter och judar.
Den grekisk-ortodoxa kyrkan har alltid spelat en viktig roll i den grekiska kulturen. Grekland är det mest religiösa landet i den Europeiska unionen (med undantag för Malta och Cypern). Grekerna är känslomässigt bundna till den grekisk-ortodoxa kyrkan och de ser den som sin naturliga religion. Den grekiska grundlagen garanterar religionsfrihet, samtidigt som den fastställer att den grekisk-ortodoxa kyrkan är den dominerande religionen. I praktiken har kyrka och stat en nära förbindelse. 2005 började en diskussion om att skilja kyrkan från staten, eftersom det var en korruptionsskandal bland de prästerliga ledarna.

Greklands kultur är tusen år gammal och är det västerländska samhällets vagga. Dess antika arkitektur hittas fortfarande i många länder. De grekiska filosoferna har också varit mycket viktiga för dagens moderna västerländska samhälle. Särskilt Sokrates, Platon och Aristoteles har haft stort inflytande. Grekisk mytologi är en viktig del av kulturen. Mytologin förklarar världen som vi lever i och menar att den baserar sig på ett stort antal olika gudar, gudinnor, hjältar och hjältinnor. Grekisk mytologi överfördes muntligt från generation till generation. Välkända figurer från denna mytologi är Akilles, Afrodite, Herakles och Zeus. Det finns många fler exempel på den grekiska kulturens inflytande i dagens samhälle. Ett exempel är de Olympiska Spelen. Dessa spel har sitt ursprung i det gamla Grekland och organiseras i dagens moderna samhälle sedan 1896. 2004 var Grekland värdland för OS. Landet var stolt och arrangemanget blev en rungande succé.

Greker är kända för sin gästfrihet. Som turist kommer du att bli behandlad som en gäst som hälsar på och det är mycket möjligt att folk bjuder hem dig. Männen är fortfarande det dominerande könet och de sitter tillsammans för att diskutera allt mellan himmel och jord. Skillnaden mellan hur kvinnorna lever på landet och i städerna är emellertid enorm. I städerna är den ojämnlikhet mellan män och kvinnor som existerar överallt i Grekland mindre. Familjen spelar en viktig roll i grekisk kultur. Barnen bor hemma hos sina föräldrar tills de gifter sig och ibland även efter det.

Politisk situation

Grekland är en parlamentarisk republik. Presidenten är statsöverhuvud och han väljs vart femte år av parlamentet. Greklands nuvarande president är Karolos Papoulias (sedan 2005). Han är medlem i  PASOK (Panhellenska Socialistiska Rörelsen). Detta parti grundades 1981 av Papandreou.

Premiärministern, kabinettet och parlamentet spelar en central roll i den politiska processen. Presidenten har begränsad auktoritet och många ceremoniella funktioner. Just nu utgörs regeringen av partiet ND (Ny Demokrati). Sedan 2004 är Karamanlis premiärminister. Parlamentet har bara en kammare: Representanthuset, vilket har 300 medlemmar.

Förutom PASOK och ND finns ett tredje stort politiskt parti: Greklands Nationella Befrielsefront. Detta parti grundades i början av Andra Världskriget. Ursprungligen var det en grekisk motståndsrörelse. 

I Grekland får man lov att rösta från och med att man är 18 år.

Ekonomi

Grekland har alltid varit ett jordbruksland. Efter Andra Världskriget satte industrin verkligen igång. Medan nästan hälften av befolkningen i arbetsför ålder var jordbrukare i mitten av förra seklet, motsvarar antalet människor som arbetar med jordbruk idag mindre än 20 %. Det är fortfarande en hög siffra för ett EU land. Omkring 20 % av befolkningen i arbetsför ålder arbetar inom industrin. Mat och tobaksindustrin, konfektions- och textilindustrin, den kemiska industrin, syntetfiberindustrin och pappersindustrin är de viktigaste industrierna i Grekland. Industrin är koncentrerad runtomkring landets två största städer: Aten och Thessaloniki. Den grekiska industrisektorn domineras av många små företag. Regeringen ansvarar vanligtvis för de stora företagen.

Hela 60 % av all greker arbetar inom servicesektorn. Miljontals turister kommer till Grekland varje år och turistindustrin är mycket viktig för den grekiska ekonomin. Många turister kommer från England, Tyskland och USA. Sjöfartsindustrin är en annan viktig industri för Greklands ekonomi. Grekland är det land i världen som har flest skepp. Export av produktionsvaror som till exempel telekommunikationer, hardware och software är viktiga pelare i ekonomin. Dessutom har exporten av jordbruksprodukter, mat och olja också stor betydelse för landets bruttonationalprodukt.

Den grekiska ekonomin anses ibland vara ett mirakel. Den kännetecknas av snabb ekonomisk tillväxt och för närvarande är Grekland ett framgångsrikt land med hög levnadsstandard. Viktiga frågor i dagens ekonomi är, bland annat, arbetslöshet och sociala välfärdsreformer. Dessutom spelar privatisering en viktig roll och skattesystemet granskas. Vidare vill regeringen minska byråkratin. Framtiden ser ljus ut. Ekonomin förväntas fortsätta växa.  

2001 införde Grekland euron som valuta.

Geografi och klimat

Grekland ligger i sydöstra Europa. Huvudstaden är Aten. Landet har en yta på totalt 131 994 kvadratkilometer. Landets gräns har en total utsträckning på 116 mil. Greklands grannar är Albanien, Makedonien, Bulgarien och Turkiet. Grekland består av en stor bit land på södra delen av Balkanhalvön. Halvön Peloponnos skiljs från fastlandet genom den Korintiska kanalen. Denna kända vik är 127 kilometer lång.

Grekland har ungefär 3000 öar. Ögrupperna är belägna både i det Egeiska havet och i Medelhavet, samt i Joniska havet. Kuststräckans totala längd är 15 000 kilometer. Kreta ligger söder om det grekiska fastlandet och är Greklands största ö. Denna ö är ett populärt semestermål.

Grekland är ett av Europas bergigaste länder. Nästan 80 % av landet består av bergslandskap. Den högsta punkten är Olympusberget  (2917 meter). Förr i tiden ansågs detta berg vara gudarnas tron. Grekland har inte så många stora floder. De flesta floder är alltid torra och kan därför inte användas till sjöfart. En av Greklands viktigaste floder är Acheloos. I den norra delen av landet finns ett stort antal sjöar, som till exempel Ioannina, Kastorias och Prespa.

Klimatet i Grekland varierar i landets olika delar. Kustområdena har Medelhavsklimat. Det betyder milda, fuktiga vintrar och varma torra somrar. I bergområdena är vintrarna mycket kalla och det finns snö på många platser. Somrarna är varma och temperaturen kan nå 40 grader Celsius. Grekland har hela 300 dagar med sol varje år. Januari och februari är de kallaste månaderna, med temperaturer på mellan 9 och 15 grader Celsius i Medelhavsområdet. Juli är den soligaste månaden.

Trafik och Infrastruktur

Ett trevligt sätt att resa på i Grekland är med (hyr) bil. Under de senaste åren har motorvägarnas infrastruktur förbättras. Det bergiga landskapet gör att det är svårare att bygga motorvägar. Viktiga motorvägar är Egnatia motorväg, Pathe motorväg, Ionian motorväg och Attiki Odos motorväg. Rion-Antitionbron är en viktig hängbro som är 2,5 kilometer lång. Bron ansluter det grekiska fastlandet med halvön Peloponnesos. För att köra bil i Grekland måste man vara minst 18 år. Barn under 10 år får inte sitta i framsätet. Säkerhetsbälte är obligatoriskt i framsätet. Hastighetsbegränsning anges i kilometer.

Ett annat utmärkt sätt att resa på är med buss. Det finns tillräckligt med bussnätverk över hela landet. Oavsett om du befinner dig i en stad och vill resa till en annan, eller om du är på en avlägsen plats eller ö så finns det alltid en buss. Dessutom är det ekonomiskt att resa med buss.

Det grekiska järnvägsbolaget (OSE) sköter järnvägsnätet. Tåg är det billigaste sättet att resa i landet. Det finns många tåg som stannar överallt, vilket har som konsekvens att resan kan ta lång tid. Det finns också snabbare tåg som förbinder stora städer. Peloponnesos station och Larisis station är de största tågstationerna i Aten. Från Larisis station avgår internationella tåg, till exempel till Istanbul och Sofia.

Grekland har 123 stora hamnar till vilka passagerarfartyg, kryssningsfartyg och lastbåtar anländer. Några viktiga hamnar är Piraeus, Thessaloniki, Volos och Patras. Att resa med båt är mycket vanligt, eftersom Grekland består av så många öar. Det finns också internationella båtförbindelser. Det är till exempel möjligt att segla till Italien från Grekland.

De flesta besökare flyger till Grekland. Under de senaste åren har många av Greklands internationella flygplatser förbättras. Atens internationella flygplats kallas ofta "Europas sydliga inkörsport till världen". Viktiga flygplatser är: Atens internationella flygplats, Heraklion Iraklio flygplats, Rhodos flygplats, Kerkyra flygplats, Thessaloniki flygplats, Kos flygplats, Chania flygplats, Zakynthos flygplats, Samos flygplats, Mykonos flygplats och Santorini (Thira) flygplats.

Mat och dryck

Grekiska maträtter är vanligtvis inte varma. Grekerna är övertygade om att smaken förbättras när maten inte är alltför varm. Turister kan tycka att maten inte är tillräckligt varm. Många maträtter tillagas med olivolja. Landet är en av världens främsta producenter av olivolja. Den smakfulla 'Kalamata' är Greklands mest kända oliv. Dessutom kännetecknas det grekiska köket av att man använder färska grönsaker och många olika sorters örter.

Det grekiska köket har ett antal specialiteter. En populär förrätt är tzaziki: en blandning av krämig yoghurt med gurka och vitlök. Den grekiska äggplantssalladen (melitzanosaláta) och fyllda vindolmar (dolmadhakia) är välkända rätter. Grekerna äter mycket soppa med bröd och sallader. Det grekiska köket har också några få basrätter, som Moussaka (gratäng med äggplantor), Mezedes eller mezze (små snacks gjorda av grönsaker eller/och fisk) och souvlaki (bitar av grillat kött på ett spett).

Grekerna äter ganska sent. Restaurangerna är ofta inte öppna för turister förrän klockan 19 och många greker äter inte förrän klockan 21. Det är brukligt att lämna 10 % i dricks.

Greklands nationaldryck är ouzo. Den består främst av vatten och alkohol och den smakar som anis. Många restauranger serverar sina gäster ouzo som en aptitretare. Många greker dricker ouzo rent, men aptitretaren späds med vatten. Det är också vanligt att dricka öl och vin. Retsina är det mest kända grekiska vinet. Detta vin är vanligtvis vitt och känns igen på sin arom av russin.

Logi

Många turister som kommer till Grekland bor på hotell eller i lägenheter. Det finns en stor mängd olika sorters logi. Ofta ingår login i ett turistpaket. Hotell och lägenheter ligger ofta nära stranden eller nära en stad. Det är också möjligt att hyra en bungalow eller hus. Camping är också möjligt: det finns ungefär 300 campingplatser vars pris och kvalité varierar. Att campa i Grekland är ett unikt sätt att beundra och uppleva den klassiska antiken. Slutligen är vandrarhem ett billigt sätt att tillbringa natten på. Det är en möjlighet som ofta väljs av backpackers och båtluffare.

Tidszon

Grekland ligger i tidszonen GMT +2. Detta är Östeuropeisk tid. Grekland har även sommartid.

Externa källor

För mer information om Grekland rekommenderar vi Google och följande externa källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Greek (modern)
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Budget
 • Avis
 • Enterprise
 • Royal Rent a Car Crete
 • Alamo
 • addCarRental
 • Exer Rent A Car
 • Thrifty
 • Autounion Car Rental
 • Centauro
 • Drive Hellas
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • Drive On Holidays
 • Sixt
 • Abbycar
 • Yours Carrental
 • Goldcar
 • wheego
 • Hertz
 • Payless Car Rental
 • Carwiz rent a car
 • Europcar
 • Volta4u
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • SurPrice car rentals
 • Record Go
 • OK Mobility
 • Green Motion
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • OtoQ
 • Autorents.gr
 • Viaggiare Rent
 • Acropolis Rent a Car
 • Goldcar Key'n Go
 • Autoclick
 • Hawk Rent A Car
 • Your Rent
 • Keddy By Europcar
 • Alpha Car Hire
 • NÜ Car Rentals
 • InterRent
 • City Car Rent a Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland