Biluthyrning Volos

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Volos på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Volos

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Volos
EasyTerra Biluthyrning Volos är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Volos

Biluthyrning Volos
Biluthyrning Volos

Inledning

Vid första ögonkastet verkar inte den grekiska industristaden Volos ha mycket att erbjuda turisterna. Många personer kommer hit bara för att ta färjan till Sporaderna: Skiathos, Skopelos och Alonissos. Emellertid ändrar man antagligen uppfattning om man promenerar genom centrum. Bakom esplanaden längs kusten finns det en gågata med trevliga butiker, kaféer och restauranger, särskilt nära domkyrkan Agios Nicholaos. Från kyrkan Agios Konstantinos, på esplanaden, finns det en vacker park som sträcker sig till stadsstranden Anavros. Staden har också ett litet, men intressant arkeologiskt museum. 

Befolkning

Själva staden har omkring 70 000 invånare, men omkring 140 000 personer bor i hela tätortsområdet Volos med omgivningar. 

Geografiskt läge

Hamnstaden Volos ligger på östkusten i Grekland, vid en skyddad vik som är ansluten till Egeiska havet. Thessaloníki ligger över 30 mil norrut och den grekiska huvudstaden Aten över 20 mil söderut. På den norra sidan av staden ligger Mount Pelion (1 651 meter), där tre floder rinner upp som flyter genom staden. Väster om staden ligger träskmark. 

Ekonomi

Tack vare hamnen och dess strategiska läge mellan tätbefolkade områden (Aten och Thessaloníki), är Volos ett viktigt industricentrum. Stålindustrin är tydligt närvarande och det finns också en stor cementfabrik. De senaste åren har Volos fokuserat mer på forskning och utveckling. The CEnter for REsearch and TEchnology THessaly (CERETETH) har sitt huvudkontor i Volos.

Flygplatser

Volos flygplats är uppkallad efter sitt läge: Nea Anchialos flygplats. Den heter också Volos Central Greece flygplats eller Volos Nea Anchialos flygplats. Den ligger 2 mil sydväst om Volos och kan nås med hyrbil via väg 30, eller motorväg E92 och E75. Vägen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltade längs båda vägarna. 

Kollektivtrafik

Volos har bra allmän stadstrafik: tolv busslinjer går genom staden. Det finns också bra interregionala förbindelser med andra grekiska städer, såsom Aten och Thessaloníki. Busstationerna för stadsbussarna och de interregionala bussarna ligger intill varandra. 

Trafik och parkering

Det finns några gågator i stadens centrum, särskilt nära domkyrkan Agios Nicholaos. Volos är en ganska livligt trafikerad stad och det kan vara svårt att hitta en gratis parkeringsplats på gatan. Det finns en stor parkeringsplats nära den populära stranden Anavros, men den kan bli full på sommaren. Alykes, sydväst om stadens centrum, är en lugnare strand. Från centrum tar det 5 minuter med hyrbil. 

Hotell

Volos har ett hyfsat logiutbud. De flesta hotellen hittar man nära stadsstranden Anavros, nära centrum, men det finns också några pensionat och hotell nära stranden Alykes i Neas Pagases, sydväst om Volos. Även om staden inte är en turistattraktion rekommenderar vi att boka hotellrum i förväg om man vill övernatta i Volos under sommaren. 

Externa källor

För mer information om Volos rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Abbycar
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Volos

EasyTerra Biluthyrning Volos jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Volos, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.