Biluthyrning Thessaloniki

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Thessaloniki på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Thessaloniki

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Thessaloniki
EasyTerra Biluthyrning Thessaloniki är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Thessaloniki

Biluthyrning Thessaloniki
Biluthyrning Thessaloniki

Inledning

Thessaloniki är den andra största staden i Grekland och huvudstaden i den grekiska regionen Makedonien. Ibland förkortas namnet till Saloniki eller Thessaloniki. Den gamla staden ligger som en slags amfiteater runtomkring Thessalonikibukten. Ett av stadens kännetecken är det vita tornet från den bysantinska eran. Längs havet finns en 1,2 mil lång strandpromenad. De andra kvarlämningarna från den bysantinska stadsmuren finns norr om den gamla staden. I centrum finns det vackra bysantinska kyrkor.

Befolkning

I själva staden bor det 360 000 människor. Under de senare åren har antalet invånare minskat. Allt fler människor lämnar den stökiga innerstaden och bosätter sig i förorterna, vilka framförallt är belägna öster om staden. Om man räknar med förorterna så har staden över en miljon invånare.

Geografiskt läge

Thessaloniki ligger i norra Grekland, vid en bukt som har fått sitt namn efter staden. Bukten är en del av det Egeiska havet.

Ekonomi

Staden har en viktig hamn och är norra Greklands industriella och ekonomiska centrum. I hamnområdet finns många petrokemiska industrier (till exempel oljeraffinaderier). Dessutom finns det stål- och maskinfabriker, liksom en omfattande läkemedelsindustri.
Staden är ett transportcentrum och drar nytta av uppkomsten av nya ekonomier i Östeuropa. Många av produkterna som fraktas till eller från de före detta kommunistländerna skeppas via Thessalonikis hamn.

Flygplatser

Den internationella Makedonia flygplats ligger 1,5 mil sydväst om staden. Många flygplan som går till eller från den grekiska huvudstaden Aten mellanlandar på flygplatsen. Dessutom finns det direktförbindelser till bland annat Milano, Rom, Zürich, Düsseldorf, München, Moskva och London. Det finns också flygningar till öarna i de Egeiska och Joniska haven.

Kollektivtrafik

Just nu består stadens kollektivtrafik helt av bussar. Det finns två sorter: reguljära bussar och sammansatta bussar. På de sammansatta bussarna går du på bussen genom den bakre dörren och köper biljett av föraren. De reguljära bussarna har endast biljettautomat och kräver exakt växel.

2006 började man bygga ett tunnelbanesystem som förväntas vara färdigt 2012. Tunnelbanan förväntas minska den enorma trafik som vanligtvis finns i staden. 

Thessaloniki är en järnvägsknut. Det finns flera tåg till Aten (Larissa-stationen), inklusive ett nattåg. Det finns också tåg till andra destinationer i Grekland. Det finns internationella tågförbindelser till Skopje i Makedonien, Belgrad i Serbien, Budapest i Rumänien och Istanbul i Turkiet. De flesta tåg har inte kupéer för rökare.

Dessutom finns det så klart många färjeförbindelser till öarna i de Egeiska havet.

Trafik och parkering

Motorvägen GR-1/E75 förbinder Thessaloniki med Aten (5 timmars körning). Runtomkring staden finns en ringväg som går från den industriella västra delen till bostadsområdena i öster.
Gatunätet i stadens centrum är regelbundet, men trafiken är livlig och kaotisk. Det finns många enkelriktade gator, som ofta inte är angivna på kartor. Dessutom är det svårt att hitta parkeringsplats. Om du vill besöka Thessalonikis centrum är det bäst att inte ta med din hyrbil.

Om du vill parkera bilen i centrum kan du försöka med parkeringsplatsen vid Plateia Eleftherias. Om den parkeringsplatsen är full kan du parkera på kommunens gratisparkering söder om museet för bysantinsk kultur, inte långt från det vita tornet. Därifrån tar en promenad till stadens centrum 20 minuter. Den här parkeringsplatsen är inte säker på nätterna!
En anmärkningsvärd parkeringsplats är den underjordiska och automatiska parkeringen nära YMCA. Du parkerar din bil i en slags hiss som transporterar den till en helt automatisk gratisparkering. Man håller just nu på att bygga fler underjordiska parkeringar.

Hotell

Eftersom det är ett handelscentrum så riktar sig många hotell till affärsmän. De är vanligtvis inte särskilt mysiga, utan de är framförallt praktiska. Under senare år har emellertid några så kallade 'boutique' hotells byggts. Vi rekommenderar dig att boka ditt hotellrum i förväg under hela året, särskilt under hösten när det hålls en stor handelskongress, vilken följs av Demetrias stora kulturfestival.

Externa källor

För mer information om Thessaloniki rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Abbycar
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Centauro
 • Drive Hellas
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Thessaloniki

EasyTerra Biluthyrning Thessaloniki jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Thessaloniki, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.