Up to 30% off On bookings placed from 24 nov until 1 dec

Biluthyrning Düsseldorf

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Düsseldorf på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Düsseldorf

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Tyskland
 3. Biluthyrning Düsseldorf
EasyTerra Biluthyrning Düsseldorf är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Düsseldorf

Biluthyrning Düsseldorf
Biluthyrning Düsseldorf

Inledning

Düsseldorf är huvudstad i Rheineland-Westfalen. Även om staden blev kraftigt bombad under Andra Världskriget så har den lyckats behålla sin eleganta atmosfär, med en blandning av gamla och nya byggnader. Den gamla  'Altstadt' med sin kyrka St. Laberttus från 1200-talet och det gamla slottet Jägerhof är värda ett besök. Dessutom finns exklusiva affärer och gallerier på Königsallee, som ortsborna oftast förkortar till 'Kö'.

Befolkning

Düsseldorf har nära 600 000 invånare. Staden kallas ibland "Rhens Nippon", på grund av det stora antalet japanska invånare (8000). Skriv aldrig 'Dusseldorf' istället för 'Düsseldorf'. 'Dussel'  betyder tjockskalle och människorna i Düsseldorf blir inte glada.

Geografiskt läge

Den största delen av staden är belägen på Rhens östra strand, där floden Düssel mynnar ut i Rhen. Vissa delar av staden (Overkassel, Niederkassel, Heerdt och Lörick) ligger på den västra stranden. Düsseldorf är belägen sydväst om   Ruhrområdet, men staden tillhör ändå denna stora stadsanhopning med 11 miljoner invånare. Duisburg ligger nordväst om Düsseldorf, Köln ligger sydöst om staden.

Ekonomi

Medan Ruhrområdet bygger på tung industri, är Düsseldorf framförallt ett administrativt centrum. Ibland kallas staden för Ruhrområdets "skrivbord". Här ligger huvudkontoren till de tunga industriföretagen, som till exempel Thyssen-Krupp, Rheinmetall och Henkel. Dessutom ligger det i europeiska patentverket i den här staden och även många reklambyråer, telekommunikationsföretag och banker. Få människor känner till att staden spelar en viktig roll i tysk modeindustri. 'Collections Premieren Düsseldorf' är en av världens största modeshower.
Mediaföretag finns också representerade i staden av tevebolagen Westdeutschen Rundfunks (WDR) och Zweiten Deutschen Fernsehens (ZDF).

Flygplatser

Düsseldorfs flygplats är belägen norr om staden. Det är den tredje största flygplatsen i Tyskland. Från stadens centrum kan flygplatsen nås med den så kallade Stadtbahn (linje 7). Det finns också en tågförbindelse till Hochbahn.
2 mil väster om staden ligger en mindre flygplats, Düsseldorf-Mönchengladbach. 
Lågprisflygbolag använder Weezes flygplats, som ligger 10 mil nordväst om staden. Den kallas ofta bara 'Düsseldorf' av flygbolagen.

Kollektivtrafik

Staden har ett vidstäckt kollektivtrafiknätverk med Stadtbahnen (stadståg och tunnelbana), Strassenbahnen (spårvagn) och bussar, vilka alla sköts av Rheinbahn. I centrum för stadens offentliga transportsystem ligger Haubtbahnhof Düsseldorf, från vilken höghastighetståg (ICE) avgår till bland annat Berlin, München och Amsterdam. ICE tåg stannar också vid Düsseldorfs flygplats. Det finns också regionaltåg till Duisburg, Essen, Wuppertal, Mönchengladbach, Krefeld och Köln.
En enkelbiljett gäller för alla former av offentliga transportmedel i staden.

Trafik och parkering

Staden är omgiven av motorvägar. I norr finns A44 Mönchengladbach-Bochum och A52 till Essen, i söder A46 Heinsberg- Hagen och A59 till Leverkusen, i väster A57 Cologne-Krefeld, och slutligen i öster A3 från Köln till Oberhausen.
Det är en modern stad med tydliga trafikskyltar, vilket betyder att det inte blir några problem för dig att hitta.
Längs Königsallee finns en så kallad 'Blå Zon', där du bara får parkera på platser som är markerade med blått. På alla andra ställen är det förbjudet. I den 'Blåa Zonen' betalar man för parkering från måndag till fredag, mellan klockan 9 och 18, och på lördagar mellan klockan 9 och 14. Observera att parkering är gratis vid andra tidpunkter, men att det endast är tillåtet att parkera på blåa platser.

Hotell

Düsseldorf är ett affärscentrum med konferenser och utställningar hela året, så det finns inte brist på hotell med medelpriser och i högre kategorier. Om du letar efter ett hotell i denna kategori rekommenderar vi dig starkt att boka i förväg. Billigare logi hittar du runtomkring tågstationen, speciellt på Graf-Adolf-Strasse och i södra delen av staden omkring Jahnstrasse.

Externa källor

För mer information om Düsseldorf rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • AbsoluteCar
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Buchbinder
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Edel & Stark
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Düsseldorf

EasyTerra Biluthyrning Düsseldorf jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Düsseldorf, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.