Up to 30% off On bookings placed from 24 nov until 1 dec

Biluthyrning Köln

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Köln på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Köln

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Tyskland
 3. Biluthyrning Köln
EasyTerra Biluthyrning Köln är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Köln

Biluthyrning Köln
Biluthyrning Köln

Inledning

Köln grundades av romarna år 38 e.Kr. och är en av Tysklands äldsta städer. Under andra världskriget utsattes staden för kraftiga bombanfall. Endast den karakteristiska domkyrkan skonades delvis. Köln är också ett viktigt centrum för konst. Staden har inte mindre än 30 museer och hundratals konstgallerier.

Befolkning

Köln har över 1miljon invånare, vilket gör staden till den fjärde största i Tyskland.

Geografiskt läge

Staden är belägen på floden Rhens båda stränder. Stadens affärscentrum ligger på flodens västra strand. Eftersom staden är belägen på en plats där inlands och kustklimat möts är vintrar och somrar milda.

Ekonomi

Den lokala ekonomins viktigaste sektorer är livsmedels- och kemisk industri, samt finansservice. Dessutom organiseras många handelsmässor och utställningar i staden. Staden är också ett viktigt mediacentrum där radio- och tevestationerna Westdeutscher Rundfunk och RTL har sina huvudkontor.

Köln har en av Västeuropas största inlandshamnar. Dessutom finns vinodlingar för vinproduktion i stadens omgivningar och det finns flera olika bryggerier som framställer den berömda ölen Kölsch.

Man bör inte glömma att Köln också är känt för sitt vatten, Eau de Cologne. Både den ursprungliga parfymfabriken "Farina gegenüber" och den senare konkurrenten "4711" tillverkar än idag sina parfymer i staden.

Flygplatser

Sydost om staden ligger Köln/Bonn flygplats (det officiella namnet är emellertid Konrad-Adenauer-Flughafen). Denna flygplats har flygförbindelser till nästan 140 destinationer i 39 länder.

Kollektivtrafik

Köln har ett bra kollektivtrafiknät. Tunnelbanesystemet är faktiskt anslutet till en höghastighetsspårvagn. Dessutom har staden många busslinjer och tågförbindelser. Stadtbahns linjerna 16 och 18 går genom Kölns förorter tills de når ändstationen Bonn. Det finns också en tågförbindelse till den internationella flygplatsen.

Den unika Rheinseilbahn är en linbana över floden Rhen. Färden över floden tar sex minuter och under den tiden kan man njuta av den vacker utsikten.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att ta sig runt i Köln eftersom staden har ett system med fem ringvägar. Den inre ringvägen kallas "Ring" och den som ligger utanför “Innere Kanalstrasse”. De följande ringvägarna heter “Gürtel” och “Militärring”. Dessa ringvägar omges av motorvägsringvägen “Autobahnring”.

Det är ganska svårt att hitta parkeringsplats och avgifterna är relativt höga. Emellertid finns dett ett dynamiskt informationssystem som anger vilket parkeringshus som har lediga platser. Ett alternativ är att parkera vid stadens zoo eller vid universitetet och fortsätta därifrån med kollektivtrafik. .

Precis som i många andra tyska städer är centrum en “Umweltzone" (zon med begränsade utsläpp). Man får bara lova att köra bil där med ett särskilt klistermärke på vindrutan.

Hotell

Köln har ett stort utbud av hotell att erbjuda i alla prisklasser. Man böra vara uppmärksam på att det är nödvändigt att boka rum lång tid i förväg när det är något evenemang i staden (som till exempel den årliga julmarknaden).

Externa källor

För mer information om Köln, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Buchbinder
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Köln

EasyTerra Biluthyrning Köln jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Köln, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.