Biluthyrning Köln

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Köln på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Köln.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Köln

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Köln
EasyTerra Biluthyrning Köln är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Köln

Biluthyrning Köln
Biluthyrning Köln

Inledning

Köln grundades av romarna år 38 e.Kr. och är en av Tysklands äldsta städer. Under andra världskriget utsattes staden för kraftiga bombanfall. Endast den karakteristiska domkyrkan skonades delvis. Köln är också ett viktigt centrum för konst. Staden har inte mindre än 30 museer och hundratals konstgallerier.

Befolkning

Köln har över 1miljon invånare, vilket gör staden till den fjärde största i Tyskland.

Geografiskt läge

Staden är belägen på floden Rhens båda stränder. Stadens affärscentrum ligger på flodens västra strand. Eftersom staden är belägen på en plats där inlands och kustklimat möts är vintrar och somrar milda.

Ekonomi

Den lokala ekonomins viktigaste sektorer är livsmedels- och kemisk industri, samt finansservice. Dessutom organiseras många handelsmässor och utställningar i staden. Staden är också ett viktigt mediacentrum där radio- och tevestationerna Westdeutscher Rundfunk och RTL har sina huvudkontor.

Köln har en av Västeuropas största inlandshamnar. Dessutom finns vinodlingar för vinproduktion i stadens omgivningar och det finns flera olika bryggerier som framställer den berömda ölen Kölsch.

Man bör inte glömma att Köln också är känt för sitt vatten, Eau de Cologne. Både den ursprungliga parfymfabriken "Farina gegenüber" och den senare konkurrenten "4711" tillverkar än idag sina parfymer i staden.

Flygplatser

Sydost om staden ligger Köln/Bonn flygplats (det officiella namnet är emellertid Konrad-Adenauer-Flughafen). Denna flygplats har flygförbindelser till nästan 140 destinationer i 39 länder.

Kollektivtrafik

Köln har ett bra kollektivtrafiknät. Tunnelbanesystemet är faktiskt anslutet till en höghastighetsspårvagn. Dessutom har staden många busslinjer och tågförbindelser. Stadtbahns linjerna 16 och 18 går genom Kölns förorter tills de når ändstationen Bonn. Det finns också en tågförbindelse till den internationella flygplatsen.

Den unika Rheinseilbahn är en linbana över floden Rhen. Färden över floden tar sex minuter och under den tiden kan man njuta av den vacker utsikten.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att ta sig runt i Köln eftersom staden har ett system med fem ringvägar. Den inre ringvägen kallas "Ring" och den som ligger utanför “Innere Kanalstrasse”. De följande ringvägarna heter “Gürtel” och “Militärring”. Dessa ringvägar omges av motorvägsringvägen “Autobahnring”.

Det är ganska svårt att hitta parkeringsplats och avgifterna är relativt höga. Emellertid finns dett ett dynamiskt informationssystem som anger vilket parkeringshus som har lediga platser. Ett alternativ är att parkera vid stadens zoo eller vid universitetet och fortsätta därifrån med kollektivtrafik. .

Precis som i många andra tyska städer är centrum en “Umweltzone" (zon med begränsade utsläpp). Man får bara lova att köra bil där med ett särskilt klistermärke på vindrutan.

Hotell

Köln har ett stort utbud av hotell att erbjuda i alla prisklasser. Man böra vara uppmärksam på att det är nödvändigt att boka rum lång tid i förväg när det är något evenemang i staden (som till exempel den årliga julmarknaden).

Externa källor

För mer information om Köln, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Köln

EasyTerra Biluthyrning Köln jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Köln, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.