Biluthyrning Gran Canaria

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Gran Canaria på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Gran Canaria.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Gran Canaria

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Gran Canaria
EasyTerra Biluthyrning Gran Canaria är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Gran Canaria

Inledning

Gran Canaria är den största och populäraste av de sju Kanarieöarna. Gran Canaria är en klippig och skogig ö med en symmetrisk vulkan i mitten av ön som är väl värd ett besök. Huvudstad och hamn på denna vackra ö är Las Palmas de Gran Canaria. Denna vackra stad i kolonial stil är förvaltningscentrum för de östra öarna: Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura.

Befolkning

Gran Canaria har omkring 789 000 invånare. Las Palmas de Gran Canaria, huvudstaden, har runt 378 000 invånare. Det första intrycket är att ön har många fler invånare eftersom cirka 3 miljoner turister kommer varje år för att njuta av allt ön har att erbjuda.

Geografiskt läge

Gran Canaria är en av sju Kanarieöar: Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Teneriffa, La Gomera, La Palma och Hierro. Kanarieöarna är belägna sydväst om Marocko (på den afrikanska kontinenten). Avståndet mellan öarna och Marocko varierar mellan 10 och 55 mil. Gran Canaria är den ö som ligger näst närmast fastlandet, på ett avstånd av omkring 20 mil. Öarna ligger i Atlanten.

Ekonomi

Jordbruket är väldigt viktigt för öns ekonomi. Norra sidan av ön är mycket grönare än den södra sidan. På norra sidan av ön finns det många bananplantager. Det finns också bördiga dalar där man odlar papaya, mango och citrusfrukter. Handeln med (bland annat) öns jordbruksprodukter är också viktig för Gran Canaria. På grund av handeln, fisket och turismen har Gran Canaria en stor och modern hamn som ger många arbetstillfällen på ön. Slutligen är turismen mycket viktig för öns ekonomi. Turister lockas av det kärva landskapet, den gröna södern, den torra norra delen, de vackra stränderna, Las Palmas de Gran Canarias kolonialstil, turistattraktionerna och gastronomin.

Flygplatser

Gran Canaria har en flygplats: Gran Canarias flygplats som ligger 18 kilometer söder om huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria. Denna flygplats är den enda flygplatsen (för turister) på de östra öarna. Både inrikes- och utrikesflyg hanteras av denna flygplats.

De flesta besökarna anländer till Gran Canaria med flyg. Det finns också möjlighet att komma hit från Cadiz som ligger på sydvästra kusten i Spanien. Mellan öarna finns det också ett stort antal färjelinjer. Det finns tät busstrafik mellan flygplatsen och, bland annat, huvudstaden. Denna buss har nummer 60. Buss är det enda allmänna transportmedlet på ön. Du kan nå många städer, byar och semesteranläggningar på ön med buss. Detta innebär att du inte behöver någon hyrbil för att förflytta dig. Självfallet är det inte lika bekvämt att resa med buss.

Trafik och parkering

En hyrbil är ett perfekt sätt att upptäcka ön. Med en hyrbil kan du åka bortom allfarvägarna. Vägarna på ön är vanligtvis bra. De vägar som inte är lika trafikerade är inte heller lika bra vilket tillsammans med de branta topparna och dalarna gör det till mer än ren lyx att köra en fyrhjulsdriven bil. Parkering är bara problematiskt på vissa populära orter.

Gran Canaria har många hotell. Du kan välja mellan mycket billiga till mycket lyxiga hotell. Under turistsäsongen är det klokt att boka hotellrum i förväg om man inte vill ta risken att inte hitta vad man vill ha.

Externa källor

För mer information om Gran Canaria rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Gran Canaria

EasyTerra Biluthyrning Gran Canaria jämför biluthyrningspriser i följande städer: