Biluthyrning Puerto Rico

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Puerto Rico på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Puerto Rico

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Gran Canaria
  4. Biluthyrning Puerto Rico
EasyTerra Biluthyrning Puerto Rico är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Puerto Rico

Inledning

Puerto Rico (som man inte bör blanda ihop med landet Puerto Rico) är en badort som byggdes för turister på Gran Canaria. Boulevarden går direkt längsmed stranden. Puerto Rico är främst en badort för barnfamiljer.

Befolkning

Eftersom Puerto Rico byggdes för turister så finns det bara ett fåtal permanenta invånare: endast omkring 3000 människor bor här.

Geografiskt läge

Puerto Rico Gran Canaria ligger på den sydvästra kusten av Gran Canaria, i slutet av motorväg GC-1 (Autovía Las Palmas-Puerto Rico). I närheten kan man besöka charmiga platser, som till exempel fiskebyn Arguineguin och pittoreska Puerto de Mogan.

Ekonomi

Badorten är byggd för turister så det finns bara en inkomstkälla: turism.

Flygplatser

Gran Canaria flygplats är belägen fem mil (via väg) nordöster om Playa del Inglés. Den är enkel att nå med hyrbil, eftersom flygplatsen ligger precis bredvid huvudväg GC-1 som går från Puerto Rico, via andra populära badorter på sydkusten till huvudstaden Las Palmas. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken är bra, både i Puerto Rico och till andra platser på Gran Canaria. Det finns bra förbindelser till, bland annat, Playa del Inglés och Las Palmas, Gran Canarias huvudstad.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna är trafiken i Puerto Rico livlig, men det är en modern stad inriktad på turister. Det är inget problem att ta sig runt eller hitta en ledig parkeringsplats. En hyrbil är det idealiska transportmedlet om man vill se mer av Gran Canaria förutom sol, hav och stränder. Ett tips är att utforska små inlandsbyar som till exempel Cruz de Tejeda. Man bör dock tänka på att bergsvägarna belägna inne i landet är smala och slingrande.

Hotell

Förutom nöjesställen och butiker består Puerto Rico enbart av hotell, semesteranläggningar och lägenhetsbyggnader. Det finns därför ett enormt utbud av logi, men vi rekommenderar fortfarande att man bokar sitt hotellrum i god tid före resan, särskilt under sommarmånaderna, eftersom det är en av de mest populära badorterna på Gran Canaria.

Externa källor

För mer information om Puerto Rico, rekommenderar vi Google och följande källor:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Puerto Rico, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.