Biluthyrning Köpenhamn

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Köpenhamn på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Köpenhamn

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Danmark
 3. Biluthyrning Köpenhamn
EasyTerra Biluthyrning Köpenhamn är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Köpenhamn

Biluthyrning Köpenhamn
Biluthyrning Köpenhamn

Inledning

Köpenhamns mest kända sevärdhet är statyn "Den lilla sjöjungfrun". Den är verkligen liten och gör ibland turisterna besvikna. Men det finns fler saker att göra i Danmarks huvudstad. Köpenhamn är känd för sitt trendiga och pulserande nattliv. Man kan även besöka intressanta museer och shoppa.

Befolkning

Enligt de officiella siffrorna har Köpenhamn 1,2 miljoner invånare. Om man räknar med förorterna har staden 1,5 miljoner invånare. Detta betyder att en fjärdedel av Danmarks befolkning bor i Köpenhamnsområdet.

Geografiskt läge

Köpenhamn ligger på ön Själlands östkust och delvis på ön Amager. Staden ligger precis intill Öresund, sundet som separerar Danmark från Sverige. På andra sidan sundet ligger den svenska staden Malmö.

Ekonomi

Den danska huvudstaden har en blomstrande ekonomi. De flesta människor arbetar inom servicesektorn, läkemedelsindustrin, högteknologi, samt forskning och utveckling. Köpenhamn är centrum för bioteknologi och Nokias största utvecklingscentrum utanför Finland ligger i den danska huvudstaden.

Världens största fraktbolag, Maersk, har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen Köpenhamn Kastrup flygplats ligger åtta kilometer sydost om staden, vid E20. Denna väg förbinder Köpenhamn med Malmö. Det är den största flygplatsen i Skandinavien.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Köpenhamn består av sex pendeltåg (S-tog), bussar och två tunnelbanelinjer. Pendeltågen förbinder förorterna med centrum. Tunnelbanan ansluter den nya stadsdelen Ørestadon, ön Amager och den internationella flygplatsen med stadens centrum. Det finsn planer på att bygga ut tunnelbanan med en ringlinje.

Besökare kan huvudsakligen använda bussar. På nätterna (mellan 1.00 och  5.00 a.m.) går det nattbussar mellan centrum och förorterna..

Ett annat slags allmänt transportmedel är gratiscyklarna i stadens centrum. Det finns hela 125 cykelparkeringar där man kan låna en cykel gratis. Man måste lämna 20 danska kronor som man får tillbaka när man sätter tillbaka cykeln. Förresten kan dessa cyklar endast användas i stadens centrum.

Trafik och parkering

Köpenhamns historiska centrum består av små, smala gator. Dessutom finns det få parkeringsplatser och parkeringsavgifterna är höga. Det är bättre att lämna bilen utanför detta område och fortsätta till fots eller med allmän transport.

Köpenhamn har tre parkeringszoner: i den röna zonen betalar du högst avgift, sedan kommer den gula och sist den blåa. Utanför dessa zoner kan man parkera gratis i två timmar med en parkeringsskiva. Dessutom är det gratis parkering i hela staden när affärerna är stängda. (Det är öppet måndag till fredag från 8.00 till 20 och lördagar från 8.00 till 14.00)

Hotell

Köpenhamn har ett stort hotelutbud, men priserna är höga i jämförelse med resten av Europa. De flesta av hotellen ligger i distriktet Indre By. På turistbyrån som ligger på centralstationen finns diskar där man kan boka rom på olika hotell.

Externa källor

För mer information om Köpenhamn, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • addCarRental
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • Flizzr
 • Hertz
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Köpenhamn

EasyTerra Biluthyrning Köpenhamn jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Danmark, men i en annan stad än Köpenhamn, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Danmark-sidan, där du kan välja i vilken stad i Danmark du vill hyra en bil.