• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Kapstaden

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kapstaden på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kapstaden

EasyTerra Biluthyrning Kapstaden är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Kapstaden

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Kapstaden

Biluthyrningserbjudanden i Kapstaden

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Kapstaden.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Familjebuss
SUV

Biluthyrare i Kapstaden

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Kapstaden med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Bluu Car Rental

  9.2 (30)
  Från SEK 166 / dag
 • Bidvest Car Rental

  8.6 (176)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • First Car

  8.4 (608)
  Från SEK 157 / dag
 • Avis

  8.3 (6045)
  Från SEK 213 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.1 (3448)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.1 (9734)
  Från SEK 198 / dag
 • Sixt

  8 (3404)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  8 (6965)
  Från SEK 262 / dag
 • Thrifty

  7.9 (5557)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • FireFly Car Rental

  7.6 (3849)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Green Motion

  7.3 (1929)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  6.8 (8221)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Bobo Campers

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Britz Motorhomes

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Bushlore Africa

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • KEA Campers

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Maui Motorhomes

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Kapstaden?

Biluthyrningsföretag i och omkring Kapstaden

Om du letar efter en hyrbil i Sydafrika, men i en annan stad än Kapstaden, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Sydafrika-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sydafrika du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Kapstaden

EasyTerra Biluthyrning Kapstaden jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

1 Lower Buitengracht
1 W Quay Rd
10, Hospital Street, De Waterbank, Green Point 8001
15 Tower Rd
19 Buitendag St
19 Hertzog Blvd
2 Old Marine Dr
24 Chiappini St
31 Main Rd
33 Bree St
34 Prestwich St
367 Main Rd
40 Loop Street
434 Koeberg Rd
46 Strand St
99 Jip De Jager Dr
Colinton Rd
Corder of Voortrekker Rd & Giel Basson Dr
Corner Michigan & Borcherds
Corner Of Century Boulevard And, Rialto Rd
Lower Long St
Unit A Bouwers Industrial Park, Christopher Starke St

Platsinformation för Kapstaden

Inledning

Kapstaden är den andra största staden i Sydafrika och huvudstaden i den Västra Kapprovinsen, där de flesta av landets viner tillverkas. Det är också Sydafrikas äldsta stad. Det var här som holländarna gick i land för att utforska landets inre delar. Kapstaden är ett mycket populärt semestermål: staden har ett modernt utseende och modern atmosfär, vilket kombineras med historiska byggnader, vackert naturliv, ett behagligt klimat, magnifika stränder och vibrerande nattliv. 

Befolkning

Staden har tre miljoner invånare, av vilka 75 % är svarta och "färgade", en apharteid-term som används för att beskriva människor av blandad ras. Förr i tiden tvingades dessa människor bo på kapslätterna bakom Taffelberget, sydöster om stadens centrum. De vita utgör 20 % av befolkningen.

Geografiskt läge

Kapstaden är belägen sydväst om Sydafrika, nära Godahoppsudden. Stadens centrum ligger mellan Taffelbukten och Taffelbergets norra sida.

Ekonomi

Kapstaden är Västra kapprovinsens ekonomiska centrum. Jordbruksprodukter exporteras via Kapstadens hamn eller flygplats. Servicesektorn spelar en viktig roll, vilket inkluderar den offentliga servicesektorn, eftersom landets parlament ligger i Kapstaden. 
Turismen bidrar med 10 % i Kapprovinsens ekonomi. De flesta av de en och en halv miljon turister som besöker provinsen varje år tillbringar ett antal dagar i Kapstaden. Nära staden finns det många stränder, var och en av dem med sin egen atmosfär. I själva staden finns det många historiska byggnader från holländska och brittiska tider.  

Flygplatser

Kapstadens flygplats, vilken är stadens internationella flygplats, är belägen 2 mil öster om stadskärnan. Den anses vara Afrikas bästa flygplats, med förbindelser till alla länder. Just nu håller man på att totalrenovera flygplatsen, för att förbereda den inför VM i fotboll, som kommer att hållas i Sydafrika 2010.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Kapstaden är av medioker kvalité. Dessutom är bussar och tåg ofta fullpackade. Det lokala bussnätverket sköts av Golden Arrow Bus Services, som också har en förbindelse till stranden. Det finns även många minibussar som stannar överallt. Även om de är mycket billiga, är de ibland i dåligt skick, med undantag för de som går under namnet Rikkis Taxi.
Det finns en speciell buss för turister, Cape Town Explorer, som avgår mellan klockan 10 och 15 från turistbyrån och som tar besökarna till de främsta attraktionerna. Du kan gå av vid varje attraktion och ta en senare buss till nästa attraktion. Officiella taxibilar (med taxameter) är utmärkta och pålitliga, även om de är relativt dyra. Man kan bara beställa dem per telefon. 
För destinationer utanför Kapstaden finns flera olika bolag som erbjuder snabbussförbindelser. Några av de bättre bolagen är Greyhound Cityliner, Translux Intercity och Mainliner Intercape.

Trafik och parkering

Kapstaden är en bilvänlig stad med relativt få trafikstockningar. Precis som i andra sydafrikanska städer måste man akta sig för 'bilkapare'. Även om media ibland har en tendens att överdriva risken att bli kapad, finns den förvisso. Som en försiktighetsåtgärd bör man alltid ha fönsterna stängda och dörrarna låsta. Bilkapare slår vanligtvis till på platser där bilar kan behöva stanna: nära trafikljus och framför infarten till parkeringsplatser.

Det finns många inomhusparkeringar i Kapstadens centrum. Stadens centrum är inte särskilt stort, så det är lätt att utforska det till fots. Av säkerhetsskäl är det inte klokt att parkera på gatan. Det kan också vara svårt att hitta en plats. Om man väljer att parkera på gatan, bör man aldrig lämna bilen utan uppsikt. Det finns många registrerade 'bilvakter'.

Hotell

Det finns många hotell i Kapstaden, från mycket enkla gästhus till lyxhotell och semesteranläggningar. Kapstaden är ett ekonomiskt och administrativt centrum, liksom ett turistcentrum. Detta betyder att många hotellrum har bokats i förväg. 

Externa källor

För mer information om Kapstaden rekommenderar vi Google och följande källor: 

Praktisk information

 • Valuta
  South African rand
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  60 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  100 km/h
 • Språk
  English, Tswana, Southern Sotho, Afrikaans, Southern Ndebele, Swati, Tsonga, Venda, Xhosa, Zulu
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Bluu Car Rental
 • Bidvest Car Rental
 • First Car
 • Avis
 • Keddy By Europcar
 • Budget
 • Sixt
 • Hertz
 • Thrifty
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • Europcar
 • Bobo Campers
 • Britz Motorhomes
 • Bushlore Africa
 • KEA Campers
 • Maui Motorhomes
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Sydafrika
 3. Biluthyrning Kapstaden