Biluthyrning Kapstaden

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kapstaden på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kapstaden.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kapstaden

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sydafrika
  3. Kapstaden
EasyTerra Biluthyrning Kapstaden är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kapstaden

Biluthyrning Kapstaden
Biluthyrning Kapstaden

Inledning

Kapstaden är den andra största staden i Sydafrika och huvudstaden i den Västra Kapprovinsen, där de flesta av landets viner tillverkas. Det är också Sydafrikas äldsta stad. Det var här som holländarna gick i land för att utforska landets inre delar. Kapstaden är ett mycket populärt semestermål: staden har ett modernt utseende och modern atmosfär, vilket kombineras med historiska byggnader, vackert naturliv, ett behagligt klimat, magnifika stränder och vibrerande nattliv. 

Befolkning

Staden har tre miljoner invånare, av vilka 75 % är svarta och "färgade", en apharteid-term som används för att beskriva människor av blandad ras. Förr i tiden tvingades dessa människor bo på kapslätterna bakom Taffelberget, sydöster om stadens centrum. De vita utgör 20 % av befolkningen.

Geografiskt läge

Kapstaden är belägen sydväst om Sydafrika, nära Godahoppsudden. Stadens centrum ligger mellan Taffelbukten och Taffelbergets norra sida.

Ekonomi

Kapstaden är Västra kapprovinsens ekonomiska centrum. Jordbruksprodukter exporteras via Kapstadens hamn eller flygplats. Servicesektorn spelar en viktig roll, vilket inkluderar den offentliga servicesektorn, eftersom landets parlament ligger i Kapstaden. 
Turismen bidrar med 10 % i Kapprovinsens ekonomi. De flesta av de en och en halv miljon turister som besöker provinsen varje år tillbringar ett antal dagar i Kapstaden. Nära staden finns det många stränder, var och en av dem med sin egen atmosfär. I själva staden finns det många historiska byggnader från holländska och brittiska tider.  

Flygplatser

Kapstadens flygplats, vilken är stadens internationella flygplats, är belägen 2 mil öster om stadskärnan. Den anses vara Afrikas bästa flygplats, med förbindelser till alla länder. Just nu håller man på att totalrenovera flygplatsen, för att förbereda den inför VM i fotboll, som kommer att hållas i Sydafrika 2010.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Kapstaden är av medioker kvalité. Dessutom är bussar och tåg ofta fullpackade. Det lokala bussnätverket sköts av Golden Arrow Bus Services, som också har en förbindelse till stranden. Det finns även många minibussar som stannar överallt. Även om de är mycket billiga, är de ibland i dåligt skick, med undantag för de som går under namnet Rikkis Taxi.
Det finns en speciell buss för turister, Cape Town Explorer, som avgår mellan klockan 10 och 15 från turistbyrån och som tar besökarna till de främsta attraktionerna. Du kan gå av vid varje attraktion och ta en senare buss till nästa attraktion. Officiella taxibilar (med taxameter) är utmärkta och pålitliga, även om de är relativt dyra. Man kan bara beställa dem per telefon. 
För destinationer utanför Kapstaden finns flera olika bolag som erbjuder snabbussförbindelser. Några av de bättre bolagen är Greyhound Cityliner, Translux Intercity och Mainliner Intercape.

Trafik och parkering

Kapstaden är en bilvänlig stad med relativt få trafikstockningar. Precis som i andra sydafrikanska städer måste man akta sig för 'bilkapare'. Även om media ibland har en tendens att överdriva risken att bli kapad, finns den förvisso. Som en försiktighetsåtgärd bör man alltid ha fönsterna stängda och dörrarna låsta. Bilkapare slår vanligtvis till på platser där bilar kan behöva stanna: nära trafikljus och framför infarten till parkeringsplatser.

Det finns många inomhusparkeringar i Kapstadens centrum. Stadens centrum är inte särskilt stort, så det är lätt att utforska det till fots. Av säkerhetsskäl är det inte klokt att parkera på gatan. Det kan också vara svårt att hitta en plats. Om man väljer att parkera på gatan, bör man aldrig lämna bilen utan uppsikt. Det finns många registrerade 'bilvakter'.

Hotell

Det finns många hotell i Kapstaden, från mycket enkla gästhus till lyxhotell och semesteranläggningar. Kapstaden är ett ekonomiskt och administrativt centrum, liksom ett turistcentrum. Detta betyder att många hotellrum har bokats i förväg. 

Externa källor

För mer information om Kapstaden rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Kapstaden

EasyTerra Biluthyrning Kapstaden jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sydafrika, men i en annan stad än Kapstaden, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sydafrika-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sydafrika du vill hyra en bil.