Biluthyrning Malaga

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Malaga på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Malaga

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Malaga
EasyTerra Biluthyrning Malaga är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Malaga

Biluthyrning Malaga
Biluthyrning Malaga

Inledning

Málaga är en pulserande hamnstad vid Medelhavet. Den här mycket spanska staden är både historisk och modern. Stadens centrum erbjuder besökarna smala gränder, breda boulevarder, vackra trädgårdar, imponerande monument, modern shopping och kultur. 

Befolkning

Málaga är den sjätte största staden i Spanien. Det är också den största staden i Andalusien. Totalt har staden 547 000 invånare.

Geografiskt läge

Málaga är belägen på Spaniens östkust, omkring 15 mil från den smalaste delen av Gibraltarsundet. Málaga ligger vid Medelhavskusten. 

Norr och öster om Málaga finns vackra kullar, av vilka några är en del av Nationalparken Montes de Málaga. Solkusten, Costa del Sol, börjar vid Málaga och fortsätter öster om staden.    

Ekonomi

Málagas ekonomi har växt långsamt sedan 1950- och 1960-talen. En sidoeffekt av det ökande antalet turister på Costa del Sol är att även Málaga gynnas ekonomiskt. Staden är starkt beroende av turismen, vilket inte är konstigt med tanke på att Costa del Sol är Spaniens mest välbesökta kust. Staden renoveras ständigt för att kunna erbjuda turisterna bättre logi och restauranger. Dessutom skapas nya turistattraktioner för att behålla och främja turismen. Förutom att turismen har betydelse för byggsektorn, skapar den också arbetstillfällen inom catering, servicesektorn, museer, sjukhus, och så vidare. 

Flygplatser

Málaga har en flygplats: Málagas flygplats. Denna flygplats är den största i Andalusien och den är mycket trafikerad. Flygplatsen hanterar flygningar från själva Spanien, men också från större europeiska städer.

Kollektivtrafik

Om man inte förfogar över en hyrbil finns kollektivtrafik i Málaga som faller alla i smaken. Från flygplatsen kan man ta tåget till stadens centrum. Resan tar omkring 11 minuter. Buss nummer 19 kan man också ta från flygplatsen till stadens centrum. Dessutom finns det många citybussar i Málaga. Från Málaga kan man ta tåget till bland annat Madrid och Barcelona. Man kan också ta buss till olika platser i Spanien.

Trafik och parkering

Málaga är inte en svår stad att köra i med hyrbil. Under högsäsongen, från slutet av juni till början av september är det svårare på grund av de många turisterna. Under den perioden rekommenderar vi att parkera utanför stadens centrum, istället för i stadskärnan, och fortsätta till fots.

Hotell

I Málaga finns ett stort utbud av olika hotell. Om man väljer att besöka Málaga under lågsäsongen finns inget stort behov av att boka i förväg, även om man kan göra det för säkerhets skull. Under högsäsongen är det ett måste att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Málaga rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Malaga

EasyTerra Biluthyrning Malaga jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Malaga, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.