Biluthyrning Madrid

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Madrid på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Madrid

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Madrid
EasyTerra Biluthyrning Madrid är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Madrid

Biluthyrning Madrid
Biluthyrning Madrid

Inledning

Madrid är huvudstaden i Spanien och även landet största stad. Det är en metropol där många multinationella företag är belägna. Här finns även Spaniens parlament ,med mera. Dessutom lockar staden varje år många turister som dras till de intressanta museerna och stadens vibrerande nattliv.

Befolkning

Madrid har omkring 3 miljoner invånare. Hela Spanien har omkring 40 miljoner invånare.

Geografiskt läge

Madrid är beläget  ungefär mitt i Spanien, långt från havet och på 600-meters höjd, vilket betyder att vintrarna är kalla och somrarna är varma. Norr och öster om staden finns två bergskedjor: Sierra de Gredos och Sierra de Guadarrama.

Ekonomi

Madrid är en riktig metropol. I Madrid finns många multinationella företag. Staden har också stor (internationell) betydelse för banksektorn. Dessutom finns även många industrier. De flesta av Madrids industrier ligger i den södra delen av staden, där man tillverkar textil, livsmedel och metaller.

Det finns också många arbeten inom den offentliga sektorn, som har anknytning till regeringen, parlamentet och så vidare. Den spanska kungafamiljen bor också i Madrid.

Turismen har förstås också betydelse. Turisterna kommer till Madrid, lockade av stadens konst- och kulturella attraktioner. Dessutom lockar stadens vibrerande nattliv också många turister. Slutligen har Madrid också ett antal universitet.

Flygplatser

Barajas internationella flygplats är Madrids flygplats. Flygplatsen förbinder den Iberiska halvön (Spanien och Portugal) med resten av Europa. Förra året tog Barajas internationella flygplats emot 40 miljoner passagerare, vilket gör flygplatsen till en av de 20 mest trafikerade i världen. Just nu håller man på att bygga ut flygplatsen, vilket kommer att förbättra dess service i framtiden.

Kollektivtrafik

Om man inte har en hyrbil kan man använda Madrids allmänna transportsystem. På flygplatsen kan man ta buss eller tunnelbana till centrum. Madrids bussbolag kalas EMT. De regionala tågen som går till stadens förorter sköts av Cercanías. Den bästa allmänna transportformen i Madrid är tunnelbanan, som är snabb och ren och som tar en "överallt".

Trafik och parkering

Madrid är en stad som är ganska svår att köra bil i. Det är bäst att undvika rusningstiden. Den bästa tiden att köra på är mellan klockan 14 och 16. När man har kommit fram till stadens centrum bör man ta första tillgängliga parkeringsplats. Parkeringsplatser anges med P. Det kan kosta upp till en euro per timme att parkera. Det rekommenderas inte att parkera hyrbilen på trottoaren eftersom det finns en chans att den bogseras iväg eller att man får böter. Om det händer bör man ringa Grua Municipal.

Hotell

Madrid har en utmärkt hotellsektor. Man hittar allt, från budgethotell till lyxhotell. I allmänhet är det inte svårt att hitta hotellrum. Under sommaren och under semestertider är det klokt att boka hotell i förväg.

Externa källor

För mer information om Madrid rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Madrid

EasyTerra Biluthyrning Madrid jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Madrid, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.