Biluthyrning Madrid Järnvägsstation Atocha

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Madrid Järnvägsstation Atocha på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Madrid Järnvägsstation Atocha

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Madrid
  4. Madrid Atocha Train Station
EasyTerra Biluthyrning är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan hyra en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Madrid Järnvägsstation Atocha

Allmän information

Atocha järnvägsstation eller Estación de Atocha är belägen i den södra delen av staden, nära centrum. Det är den största och mest trafikerade stationen i Spaniens huvudstad Madrid och den tar emot ungefär 16 miljoner passagerare varje år. Den ligger i stadsdelen Arganzuela och invigdes 1851. I den gigantiska järnvägsbyggnaden kan man ta spanska pendeltåg (Cercanías), men även intercity-, regional- och höghastighetståg till SevillaCórdobaBarcelona eller Valencia.

Det har varit mycket nyheter om Atocha på grund av terroristattackerna 2004, då 191 människor förlorade livet och 1800 skadades.  

Transportmedel

Vill du stanna i Madrid? Turistattraktioner som till exempel museet Reina Sofia, botaniska trädgården och Retiroparken ligger på gångavstånd. Det finns emellertid även taxi och stadsbussar i närheten av stationen på Plaza del Emperador Carlos V. Dessutom finns det två tunnelbanestationer: Atocha och Atocha Renfe. Du kan även hyra bil i Madrid.

Service

Stationen, med sitt imponerande glastak från 1800-talet ser mer ut som en modern flygplats än som en gammal järnvägsstation. Den är fullt utrustad, inklusive en informationsdisk, en disk för förlorade och upphittade föremål, biljettkontor och ett flertal resebyråer.

Restauranger och affärer

Den gamla delen av stationsbyggnaden, som inte längre tillgodoser dagens behov, har bevarats och omvandlats till ett shoppingcenter med många snabbmatsrestauranger och utomhuscaféer där man kan ta något att äta och dricka i närheten av den tropiska trädgården! Utanför stationen finns det ett stort utbud av trevliga restauranger med överkomliga priser, som serverar smörgåsar och dagens rätt för €13.

Användbara länkar

Andra biluthyrningsplatser i Madrid

Utöver Madrid Järnvägsstation Atocha i Madrid jämför EasyTerra Biluthyrning också biluthyrningspriser på följande platser i Madrid: