Biluthyrning Sevilla

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sevilla på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sevilla

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Sevilla
EasyTerra Biluthyrning Sevilla är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sevilla

Biluthyrning Sevilla
Biluthyrning Sevilla

Inledning

Sevilla är huvudstad i Andalusien. I denna stad har historiens spår inte gått förlorade. I Sevilla firas många högtider och fester med stor passion, till exempel den katolska påsken och den årliga aprilfesten.

Befolkning

Sevilla har omkring 700 000 invånare, vilket gör staden till den fjärde största i Spanien, efter Madrid, Barcelona och Valencia.

Geografiskt läge

Sevilla ligger i södra Spanien, ungefär 7,5 mil från Cadizbukten och Gibraltarsund. Floden Guadalquivir flyter rakt genom Sevilla.

Ekonomi

Sevillas ekonomi är i stor utsträckning beroende av turismen. Sevilla är känd för sin flamenco (dans) och sina tjurfäktningar. Sevilla har också ett rikt arv när det gäller konst och arkitektur. Dessutom är Sevilla känd för sin atmosfär: stadens invånare vet hur man njuter av livet. Det finns många uteställen och tapasbarer. Handel, teknologi och industri är andra pelare i Sevillas ekonomi, som gradvis förbättras.

Flygplatser

Flygplatsen San Pablo är den flygplats som ligger närmast Sevilla, 7 kilometer från stadens centrum. Förutom inrikesflyg hanterar denna flygplats också internationella flygningar från, bland annat, London och Berlin.

Kollektivtrafik

Om man inte har en hyrbil kan man använda kollektivtrafiken. Amarillos Tours är bussbolaget som kör 15 gånger om dagen mellan Sevillas flygplats och staden. Busslinjerna C1 till C4 är de viktigaste i Sevilla. Dessa linjer ansluter tågstationer, bussterminaler och andra viktiga platser i staden. En enkelbiljett kostar omkring en euro. Sedan världsutställningen arrangerades i Sevilla 1992 finns det också en höghastighetstågförbindelse till Madrid.

Trafik och parkering

Sevilla är inte en svår stad att köra bil i. Allting i Sevilla är dyrt, även att parkera bilen. Först och främst tar hotellen extra betalt - € 10 - för parkeringsfaciliteter. Att parkera i centrum är också dyrt. På parkeringsplatsen Paseo de Colon kan man parkera till ett ganska överkomligt pris. Det är en underjordisk parkering som tar € 11 för 24 timmar.

Hotell

Sevilla har många hotell i många olika priskategorier. Hotellen ligger bland annat i Sevillas mest attraktiva områden: Barrio de Santa Cruz, El Arrenal och El Centro. Hotellen i Sevilla är ganska dyra, särskilt från mars till juni och från september till oktober. Under andra månader är de billigare, även om värmen kan vara tillräckligt hög för att folk ska känna sig övertygade om att åka någon annanstans.

Externa källor

För mer information om Sevilla rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Sevilla

EasyTerra Biluthyrning Sevilla jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Sevilla, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.