Biluthyrning Valencia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Valencia på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Valencia

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Valencia
EasyTerra Biluthyrning Valencia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Valencia

Biluthyrning Valencia
Biluthyrning Valencia

Inledning

Valencia är en vibrerande och vänlig stad och den är känd för att ha Spaniens bästa uteliv. Staden erbjuder också storslagen konst och museer. Nyligen har man byggt ett nytt kultur- och vetenskapscentrum.

Befolkning

Valencia är Spaniens tredje största stad och har omkring 740 000 invånare.

Geografiskt läge

Valencia är belägen mitt på den spanska östkusten. Staden ligger inte vid Medelhavet, utan vid Valenciabukten. Balearerna ligger omkring 20 mil från Valencia. Turiafloden rinner genom staden. Denna flod har sitt ursprung i bergen nordost om staden, på ungefär 10 mils avstånd.  

Ekonomi

Valencia är känd för sitt gatuliv och nattliv. Det finns många festivaler och uteställen i den här staden som lockar många turister. Dessutom kommer turisterna för att gå på museer, uppleva konst och besöka stränderna. Med alla dessa aktiviteter skapar turismen många arbetstillfällen.

Valencias moderna del, som inkluderar det nya kultur- och vetenskapscentrumet, är medelpunkten för handel och industri. Handeln inkluderar frukt- och grönsakssektorn. Valencia ligger i en region med mycket bördig jord som passar sig för att odla den här typen av produkter. Valencias industri består till största del av keramiktillverkning.

Flygplatser

Valencia har en flygplats: Manises flygplats, som ligger 1 mil väster om staden. Varje dag tar Manises flygplats emot flygningar från London, Paris, Milano och Lissabon. Inrikesflygningar hanteras varje dag, bland annat till och från Madrid, Ibiza och Palma de Mallorca.

Kollektivtrafik

Om man inte har en hyrbil kan man använda Valencias allmänna transportnät. Valencia har ett integrerat buss- spårvagns och tunnelbanenätverk. EMT bussarna sköter kollektivtrafiken i centrum. Tunnelbanan kan man använda i stadens förorter och om man vill ta sig till de kringliggande städerna. Spårvagnen tar besökarna till stranden och hamnen. Från Valencia går det många färjor till Balearerna. Om man inte har en hyrbil, men vill åka till Barcelona eller, till exempel, Alicante kan man antingen ta tåg eller buss. Man kan ta tunnelbana, tåg eller buss från flygplatsen till stadens centrum.  

Trafik och parkering

Att köra med hyrbil i Valencia är inte svårt, även om det kan vara komplicerat att hitta parkeringsplats. Ett bra sätt att parkera på är att använda den stora underjordiska parkeringarna, som ligger under Plazas de la Reina och Alonso el Magnanimo, nära tågstationen. Den senare täcker området mellan Call Xativa och Gran Via.

Hotell

Eftersom Valencia är en turiststad finns det många hotell som erbjuder rabatt under semestersäsongen och helger. Detta gäller också lite dyrare hotell. De billigare hotellen har ofta färre rum som är tillgängliga under dessa dagar. Om man behöver boka hotell eller inte beror därför på när man besöker staden. I vilket fall som helst är det klokt att boka i förväg om man vill ha ett billigare hotell, eller ett dyrare då det inte är semestersäsong eller helg.

Externa källor

För mer information om Valencia rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Valencia

EasyTerra Biluthyrning Valencia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Valencia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.