Biluthyrning Lissabon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lissabon på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Lissabon.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lissabon

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Lissabon
EasyTerra Biluthyrning Lissabon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lissabon

Biluthyrning Lissabon
Biluthyrning Lissabon

Inledning

Lissabon är en intressant kombination av dåtid och nutid; modernt och gammaldags; anspråkslöst och temperamentsfullt. Lissabon ligger på sju låga kullar. Under tidigare århundraden lockade staden till sig många handelsmän. Idag fortsätter staden att ta emot många besökare.

Befolkning

Lissabon har nästan 564 000 invånare, vilket inte är så mycket för en huvudstad som också är landets största stad. Portugal har ungefär 11 miljoner invånare. 

Geografiskt läge

Lissabon ligger strax under landets mitt på östkusten vid Atlanten. Floden Tagus (Tejo) flyter genom Lissabon. Själva Lissabon är byggd på kullar, vilket betyder att omgivningen är kuperad.

Ekonomi

Efter Portugal hade blivit medlem i den Europeiska Unionen 1986 började landet få ekonomiskt stöd vilket gav Lissabons ekonomi ett stort uppsving. Staden håller ständigt på att förbättra bland annat infrastrukturen.

Trots ovannämnda bidrag finns det stor fattigdom i Lissabon, speciellt i förorterna. Stadens huvudsakliga inkomstkälla är turismen. Ett gammalt portugisiskt ordspråk ger uttryck åt detta: Coimbra sjunger, Braga ber, Porto arbetar och Lissabon uppträder.

Flygplatser

Aeroporto de Lisboa är Lissabons flygplats. Den hanterar internationella flyg såväl som dagliga flyg från Porto och Faro. Uppförandet av en ny flygplats är planerad till 2010, i Ota, knappt 5 mil norr om staden.

Kollektivtrafik

Lissabon är förbundet med alla större portugisiska städer via ett bra tåg- och bussnät. I förhållande till den ekonomiska situationen i Portugal, är det allmänna transportsystemet väldigt utvecklat. Var tjugonde minut går det en buss från olika platser i Lissabon till flygplatsen. Lissabon har ett utbrett tunnelbanenät. Kort sagt: Lissabon är en stad med ett vidsträckt kollektivtrafiknät.

Trafik och parkering

Det är inte särskilt lätt att köra i Lissabon. Det är svårt på grund av alla byggen som pågår, alla bilförare verkar ha bråttom och det är väldigt svårt att hålla koll på allt om man är en främling i staden. Lissabon har två ringvägar. Cintura Regional Interna de Lisboa (CRIL) är den inre ringvägen och Cintura Regional Externa de Lisboa (CREL) är den yttre. Om man bestämmer sig för att ta bilen in till centrum är det troligt att det blir svårt att hitta en parkeringsplats som man har råd att betala. Den bästa lösningen är att parkera bilen precis utanför centrum och använda Lissabons utmärkta allmänna transportsystem.

Hotell

Trots att det har dykt upp många medelklass och första klass hotell, är det fortfarande svårt att hitta lediga rum i dessa hotellkategorier i Lissabon. Under högsäsong, maj till september, rekommenderar vi bestämt att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Lissabon rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lissabon

EasyTerra Biluthyrning Lissabon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Lissabon, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.