Biluthyrning Mallorca

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mallorca på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Mallorca.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mallorca

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Mallorca
EasyTerra Biluthyrning Mallorca är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mallorca

Inledning

Sedan 1960-talet har Mallorca utvecklats till ett populärt semestermål. Öns södra och östra kust har vackra stränder och vädret är nästan alltid fint. Särskilt britter, tyskar och holländare älskar att besöka ön. Förutom stränderna är bergmassivet Serra de Tramuntana väl värt ett besök. Det finns också några mycket fina golfbanor och huvudstaden Palma har ett vackert historiskt centrum med en imponerande katedral.

Befolkning

Ön har totalt omkring 800 000 permanenta invånare. Hälften av dem bor i huvudstaden Palma de Mallorca. Under hela året kommer många människor till Mallorca. Ön lockar miljontals turister varje år. Det finns också 100 000 människor från norra Europa som bor på ön permanent, särskilt under vintern.

Geografiskt läge

Mallorca är beläget öster om Spanien i Medelhavet. Det är den största av öarna i ögruppen BaIearerna, som inkluderar Ibiza. Huvudstaden Palma de Mallorca ligger på den sydvästra kusten.

Ekonomi

Turism, turism, turism. Det är vad ekonomin bygger på, särskilt i de områden som ligger vid de populära stränderna på syd- och östkusten. Boulevarderna är fulla av höghus, vilka alla är hotell eller består av lägenheter för turister.
Emellertid finns också andra ekonomiska aktiviteter på ön. Jordbruket ger citrusfrukter, mandel och oliver, som exporteras via Palmas hamn eller flygplats. Dessutom är fiske och boskap (grisar och får) också viktiga. I huvudstaden finns textil och pappersindustri. 

Flygplatser

Nio kilometer öster om huvudstaden ligger Palma de Mallorcas internationella flygplats, vid vägen till Santañí. Det finns dagligen reguljära och chartrade flygningar till destinationer i Europa. Flygplatsen används också av budgetflygbolag. Buss nummer 1 upprätthåller förbindelsen mellan flygplatsen och Palmas centrum.

Kollektivtrafik

Om man känner för att inte använda hyrbilen en dag är det bra att veta att kollektivtrafiken på Mallorca till största del består av bussar. På söndagar är servicen begränsad och under lågsäsongen finns också färre bussar. 

I huvudstaden Palma hanteras bussarna av Empresa Municipal de Transports (EMT). Det finns bra förbindelser till närliggande stränder. Buss nummer 50 är en turistbuss som går till de största turistattraktionerna och varuhusen. Det är en dubbeldäckare utan tak. Dessutom finns det nattbussar i Palma från nöjesdistriktet Passeig Marítim.

Mallorca har en tåglinje, från Palma via Inca till Manacor. Dessutom finns det ett historiskt tåg i Sóller, mellan Palma och Puerto de Sóller, som kör genom ett imponerande landskap.

Från Palmas hamn finns färjor till Ibiza och städer på fastlandet: Barcelona, Valencia och Denia.

Trafik och parkering

Att köra bil på Mallorca är verkligen inte svårt. Under de senaste åren har de flesta av öns vägar renoverats och omasfalterats. Dessutom har man byggt ett antal rondeller som gör att trafiken flyter fram lättare och ökar säkerheten på vägarna. Hastighetsgränsen utanför bostadsområden är 90 kilometer i timmen. 

Parkeringsavgift betalas bara i huvudstaden Palmas centrum. Under vägen nära Palmas hamn finns en bilparkering, vilket betyder att man kan parkera bilen nära centrum på ett säkert ställe för ett rimligt pris.

Hotell

Mallorca är fullt av hotell. Under vintern finns möjligheten att hitta ett hotellrum utan att boka, men under sommaren är denna möjlighet lika med noll. Dessutom är det ofta billigare att boka en paketresa.

Externa källor

För mer information om Mallorca rekommenderar vi Google och följande källor: 

Alla städer i Mallorca

EasyTerra Biluthyrning Mallorca jämför biluthyrningspriser i följande städer: