Biluthyrning Berlin

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Berlin på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Berlin

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Berlin
EasyTerra Biluthyrning Berlin är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Berlin

Biluthyrning Berlin
Biluthyrning Berlin

Inledning

Sedan 1990 är Berlin åter huvudstad i Förbundsrepubliken Tyskland, efter återföreningen av Öst- och Västtyskland. Sedan dess har stadens centrum ("Mitte") genomgått en förvandling. Runt Potsdamer Platz, reser sig byggnader som uppförts i modern och djärv arkitektur. Det finns också många biografer, affärer och restauranger.

Befolkning

Berlin har nästan 3,5 miljoner invånare och är därför den allra största staden i Tyskland (större än nummer 2 och 3, Hamburg och München, tillsammans).

Geografiskt läge

Staden ligger i nordöstra Tyskland, omkring 7 mil väster om gränsen till Polen. Det är en vidsträckt stad. Dess yta täcker 3,8 mil från norr till söder och 4,5 mil från öst till väst. Floden Spree rinner rakt igenom Berlin.

Ekonomi

Sedan Berlin än en gång blev huvudstad och parlamentet och ministerierna flyttades från Bonn till Berlin, har sysselsättningen inom den offentliga sektorn ökat enormt. Stora företag som till exempel Siemens och Deutsche Bahn har sina huvudkontor i Berlin. Dessutom grundar sig stadens ekonomi på service. Sektorer som växer är media, reklam, IT och kommunikationsteknologi.

Berlin är ett viktigt forsknings- och utvecklingscentrum. 'Vetenskaps- och Affärsparken' i Adlershof är en av de största i världen. Det anordnas även många internationella kongresser och ferier. Det internationella kongresscentrat ICC är Europas största.

Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin. Staden lockar omkring 17 miljoner besökare per år och är således den tredje mest besökta staden i Europa, efter London och Paris.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen, Tegels internationella flygplats, ligger i den nordvästra delen av staden. Sydöster om Berlin ligger Schönefeld flygplats. Denna flygplats kommer att byggas ut och göras mycket större för att bli stadens nya internationella flygplats 2011. Då kommer den att döpas om till Berlin Brandenburgs internationella flygplats.

Den lilla stadsflygplatsen Tempelhof stängdes i oktober 2008.

Kollektivtrafik

Berlin har ett utmärkt transportnätverk som består av bussar, spårvagnar, tunnelbana och tåg. De flesta besökare använder huvudsakligen tunnelbanan, U-Bahn. Att resa med tunnelbana är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig till stadens alla sevärdheter.

S-Bahn är stadens järnväg och den består av 3 linjer, en linje går från öst till väst och en annan från norr till söder. Ytterligare en linje är en ringlinje (Ringbahn).

Även om stationerna U-Bahn och S-Bahn ofta visas som en enda station på kartan så är de egentligen två olika stationer.

Trafik och parkering

Även om Berlin, precis som andra storstäder, har problem med trafikstockningar under rusningstrafiken på morgonen och kvällen, är det ganska enkelt att utforska stadens centrum med bil. Berlin har ett tätt nätverk av motorvägar och genomfartsvägar. Stadens sevärdheter anges tydligt på skyltar.

Stadens centrum är en 'Umweltzone' (zon med begränsade utsläpp), där man bara kan köra med ett speciellt klistermärke på vindrutan. Att parkera på gatorna är möjligt, men ganska dyrt. Det är bättre att parkera bilen i ett garage.

Hotell

Efter stadens återförening byggdes många hotell i Berlin. Därför finns det ett stort urval av hotell och priserna är billigare än i andra europeiska huvudstäder. Det finns många fyra- och femstjärniga hotell. Dessutom finns det billigare pensionat och bed & breakfast. Budgetresenärer kan bo på vandrarhem för ungdomar ('Jugendherbergen') eller vanliga vandrarhem.

Externa källor

För mer information om Berlin rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Berlin

EasyTerra Biluthyrning Berlin jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Berlin, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.