Biluthyrning Hamburg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Hamburg på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Hamburg

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Hamburg
EasyTerra Biluthyrning Hamburg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Hamburg

Biluthyrning Hamburg
Biluthyrning Hamburg

Inledning

Hamburg är en livlig stad som har uppnått välstånd huvudsakligen tack vare sin hamn. Floden Alster bildar två unika sjöar som från början var avsedda för vattenförsörjning, men som idag används till rekreation och nöje. De gamla lagerbyggnaderna i den så kallade Speicherstadt är idag affärer, gallerier, museer, barer och restauranger.

Befolkning

Hamburg är den andra största staden i Tyskland med 1,8 miljoner invånare. Det är också ett mycket tätbefolkat område med 2300 invånare per kvadratkilometer. 

Geografiskt läge

Hamburg ligger i norra Tyskland, 7 mil söder om gränsen till Danmark. Staden är belägen på den plats där floden Elbe flyter ihop med floderna Alster och Bille. Nordsjön ligger nordväst om staden och Östersjön nordost om staden.

Ekonomi

Hamburgs hamn utgör ryggraden i stadens ekonomi. Det är den andra största hamnen i Europa, efter Rotterdam. Tysklands återförening innebar att man på nytt fick tillträde till marknaderna i Östeuropa. Detta har visat sig vara väldigt fördelaktigt för hamnen eftersom det är den hamnplats i Europa som växer snabbast. Dessutom finns det flera skeppsvarv, samt industrier som framställer stål, aluminium och koppar.

Hamburg är också ett viktigt centrum för flygplansindustrin. Airbus har en stor monteringsanläggning. Andra viktiga sektorer är media, information och kommunikationsteknologi.

Flygplatser

Den internationella Flughafen Hamburg-Fuhlsbüttel ligger åtta kilometer norr om staden, mellan två ringvägar som omger staden (R2 och R3) och precis vid A7 motorväg. Det är den äldsta flygplatsen i Tyskland som fortfarande fungerar. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken är välorganiserad i Hamburg. Det finns tre tunnelbanelinjer (U-Bahn) och nio pendeltågslinjer (S-Bahn). Invånarna i Hamburg kallar också tunnelbanan för Hochbahn (upphöjda tåglinjer) eftersom den största delen av tunnelbanenätet fungerar ovanför markytan. 

De delar av staden som inte kan nås med U-Bahn eller S-Bahn, har ett utbrett bussnät. Dessutom finns det färjeförbindelser längs floden Elbe. Dessa färjor används främst av pendlare, men det är också ett billigt alternativ för turister som vill njuta av staden från vattnet.

Trafik och parkering

Det är enkelt att köra runt i Hamburg när det inte är rusningstrafik. Längs många av huvudvägarna anges sevärdheterna tydligt på skyltar.

Att parkera är ganska dyrt, särskilt i stadens affärscentrum. Man kan följa det dynamiska parkeringssystemets anvisningar för att hitta en ledig parkeringsplats. Ett system med olika färger används för att ange i vilken del av staden parkeringshusen finns. Det område som omger Mönckebergstrasse anges med rött, det som omger Jungfernstieg med gult och det som omger hamnen och Michaeliskirche med grönt.

Hotell

Hamburg har ett stort urval av hotell att erbjuda. Man bör vara uppmärksam på att priserna är ganska höga, även på enklare ställen. Man kan få billigare priser om man bokar lång tid i förväg.

Externa källor

För mer information om Hamburg, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Hamburg

EasyTerra Biluthyrning Hamburg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Hamburg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.