Biluthyrning Rotterdam

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rotterdam på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Rotterdam.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rotterdam

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Nederländerna
  3. Biluthyrning Rotterdam
EasyTerra Biluthyrning Rotterdam är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rotterdam

Biluthyrning Rotterdam
Biluthyrning Rotterdam

Inledning

Rotterdam är den andra största staden i Nederländerna och en evig rival till Amsterdam. Under Andra Världskriget bombades stadens centrum kraftigt. Därför finns knappast några historiska byggnader, men det finns däremot förvånande exempel på ny arkitektur. Det är den enda holländska staden med ganska många skyskrapor.

Befolkning

Själva staden har nästan 600 000 invånare, men den ligger i ett storstadsområde (Rijnmond) med mer än 1,1 miljoner invånare. Rotterdam anses vara en 'arbetarstad', vilket avspeglar sig i de lokala fotbollshjältarna Feyenoords klubbsång: 'Inga ord, utan handling'.

Geografiskt läge

Rotterdam är beläget i den sydvästra delen av Nederländerna, på floden Meuses stränder, en av floderna i Rhendeltat. Staden ligger nära Haag (2,5 mil) och tillsammans med andra städer i omgivningen bildar de ett storstadsområde.
Amsterdam
ligger på 7,5 mils avstånd och Utrecht på 6 mils avstånd. Den historiska staden Delft är belägen 1 mil från Rotterdam.

Ekonomi

Historiskt sett är hamnen stadens viktigaste ekonomiska verksamhet, även om det idag inte märks särskilt mycket. Hamnarna har flyttats västerut och ligger idag längs Nieuwe Waterweg. Under lång tid hade Rotterdam världens största hamn, tills denna titel tilldelades Shanghai 2004. Förutom transportgods finns också en petrokemisk industri. En rundtur i hamnen är en populär turistaktivitet. Dessutom finns det aktiviteter i och omkring hamnen. Rotterdams ekonomi bygger också på servicesektorn. Ett fåtal stora försäkringsbolag och andra finansiella institutioner har sina huvudsäten i staden.

Flygplatser

Norr om staden ligger Rotterdams flygplats (före detta: Zestienhoven), som tar emot ungefär en miljon passagerare varje år. Det finns direkta förbindelser till destinationer i Europa, inklusive London och Rom.

Kollektivtrafik

Rotterdam har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, med två tunnelbanelinjer, spårvagn och bussar. Tunnelbanetågen avgår var fjärde minut. På natten avgår de en gång i kvarten, eller en gång i halvtimmen. Precis som i resten av landet behöver du ett så kallat stripkort för att använda transportsystemet. Kartor över tunnelbane-, spårvägs- och busslinjer visar hur många zoner man behöver stämpla för att ta sig från en plats till en annan. Dessutom finns det en vattentaxi som förbinder flodens båda stränder.

Trafik och parkering

Eftersom stadens centrum återuppbyggdes efter Andra Världskriget har staden relativt breda gator (i jämförelse med andra holländska städer). Samtidigt är trafiken ofta mycket livlig i och runtomkring stadskärnan, på grund av befolkningstätheten och att den ekonomiska verksamheten är koncentrerad i samma område. Under morgonens och kvällens rusningstid är det ofta många trafikstockningar.

Att parkera på gatan kan vara svårt i Rotterdam. Parkeringsautomaterna tar inte emot mynt, utan bara så kallade Chipknip. Man kan också betala genom mobiltelefonen, men man måste registreras först. Några parkeringsautomater accepterar kreditkort. Det är lättare att lämna bilen på en av de många parkeringsplatserna. Vid tunnelbanestationer i utkanten av staden finns fyra infartsparkeringar med bevakning, där man kan parkera gratis och fortsätta med allmän transport.

Hotell

Rotterdam är ingen stor turistmagnet, men det är en populär stad bland affärsmän. I allmänhet är det inte svårt att hitta ett hotellrum i Rotterdam. Om man vill bo på ett särskilt hotell rekommenderar vi att man bokar rum i förväg.

Externa källor

För mer information om Rotterdam rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Rotterdam

EasyTerra Biluthyrning Rotterdam jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Rotterdam, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.