Biluthyrning Amsterdam

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Amsterdam på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Amsterdam

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Nederländerna
 3. Biluthyrning Amsterdam
EasyTerra Biluthyrning Amsterdam är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Amsterdam

Biluthyrning Amsterdam
Biluthyrning Amsterdam

Inledning

Amsterdam är Nederländernas huvustad och kallas även "Nordeuropas Venedig". Dess kanaler är världsberömda och bara i stadens centrum finns över 290 broar. Amsterdam är Nederländernas kulturella hjärta med berömda museer, nationella teaterkompanier och landets enda opera.

Befolkning

Amsterdam har 750 000 invånare vilket gör staden till Nederländernas största. Invånarna i Amsterdam är kända för att vara toleranta och självsäkra, samt för att ha hjärtat på rätt ställe.

Geografiskt läge

Amsterdam har sitt ursprung vid floden Amstels mynning i Het IJ. Det är också därifrån den har fått sitt namn (Amstelredamme, eller 'Damm i Amsteln'). Staden ligger i landets västra del. Avståndet till Utrecht är 4 mil, till Haag 5,5 mil och till Rotterdam 7,5 mil.

Ekonomi

Den viktigaste sektorn i Amsterdams ekonomi är servicesektorn. Staden är landets finansiella centrum. Flygplatsen Amsterdam Schiphol har också stor betydelse för stadens ekonomi. Dessutom har staden en blomstrande hamn, även om dess betydelse bleknar vid sidan om Rotterdam.
Amsterdam lockar många turister, som njuter av stadens centrum och dess kanaler, de många museerna och de avslappnade atmosfären. Britterna är den största gruppen utländska turister. Därefter kommer amerikanarna och tyskarna. Holländarna själva gillar också att tillbringa en eller flera dagar i Amsterdam.

Flygplatser

Sydväst om staden ligger Schiphol, vars officiella namn är Amsterdams flygplats, en av de största flygplatserna i Europa, med direktförbindelser till alla kontinenter. Budgetflygbolag använder Eindhovens flygplats och Rotterdams flygplats.

Kollektivtrafik

Det finn ett sofistikerat spårvägs- och bussnät. Amsterdam har också en tunnelbana, men den har bara begränsad betydelse för stadens turister. Tunnelbanan förbinder framförallt staden med förortsområdet "Zuid-Oost". Just nu håller man på att bygga en tredje tunnelbanelinje. Den förväntas vara klar 2012.
All kollektivtransport (även tåg innanför stadens gränser) är tillgänglig med ett så kallat "strippenkaart". Staden är indelad i olika zoner. Ju fler zoner man rör sig i, desto fler strips måste man stämpla. Stadens centrum utgör en enda zon.

Trafik och parkering

Amsterdams centrum har inga breda boulevarder. Trafiken måste röra sig genom relativt smala gator och över smala kanaler, vilket ofta leder till trafikkaos. På grund av denna anledning använder invånarna i Amsterdam ofta allmän transport eller cykel. 

Att hitta parkeringsplats i Amsterdam är inte lätt. Det är också dyrt och om du glömmer att lägga pengar på parkeringsautomaten kommer din bil helt enkel att bogseras iväg. Det är bättre att du parkerar din hyrbil på en av parkeringsplatserna runtomkring stadens centrum och fortsätter till fots eller med spårvagn. Dynamiska skyltar över hela staden anger vilka parkeringar som fortfarande har lediga platser.

Det finns några infartsparkeringar (P+R) i utkanten av staden (tågstationen Sloterdijk, Amsterdam Arena, Zeeburg). När du parkerar får du en gratis kollektivtrafiksbiljett.

Hotell

Det är nödvändigt att boka hotellrum i Amsterdam i förväg, särskilt under högsäsongen (från våren till hösten). Det finns många hotell utanför staden också. Eftersom stadens centrum inte är så stort så är det inget problem att bo på dessa hotell. Några hotell kan vara fullbokade på grund av stora utställningar eller konferenser, särskilt de som ligger nära RAI i södra delen av staden.

Externa källor

För mer information om Amsterdam rekommenderar vi Google och följande källor.

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Flizzr
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Amsterdam

EasyTerra Biluthyrning Amsterdam jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Amsterdam, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.