Biluthyrning Rom

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rom på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rom

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Rom
EasyTerra Biluthyrning Rom är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rom

Biluthyrning Rom
Biluthyrning Rom

Inledning

Det är svårt att beskriva den här staden med få ord. Det är en stad med högt tempo, rik på konst, monument och alldeles särskilda vyer, vilka alla har lyckats behålla sin charm under århundraden. Dessutom är Rom, naturligtvis, Italiens huvudstad och största stad.

Befolkning

För närvarande har Rom omkring 3,8 miljoner invånare. I den romerska historien kom folk till Rom långt borta ifrån för att studera eller idka handel. Befolkningen har alltid varit mångfaldig. I våra dagar är 80 % av Roms befolkning av italiensk härkomst.

Geografiskt läge

Rom ligger i Lazio-regionen. Två floder flyter genom Rom och ut i Medelhavet som ligger nära Rom. Det som är speciellt med Rom är att Vatikanen, den romersk-katolska kyrkans "högkvarter", ligger i dess centrum.  

Ekonomi

Idag har Rom en varierande och dynamisk ekonomi som växer ännu snabbare än övriga Italiens ekonomi. Roms ekonomi blomstrar med nyskapande, teknologi och kommunikation. En av ekonomins viktigaste grenar är turismen. Därtill är följande områden viktiga: bankväsen, förlagsverksamhet, försäkringsverksamhet, mode, high-tech, fastighetsaffärer, filmindustri och flygindustri.

Många internationella huvudkontor ligger i Roms "Esposizione Universale Roma". Detta är ett affärsdistrikt och samtidigt ett av Roms mest exklusiva bostadsområden. Liknande områden är "Torrino", "Magliana", "Parco de Medici-Laurentine".

Flygplatser

Rom har en interkontinental flygplats, känd som "Rom Fiumicino flygplats". Dess officiella namn är "Leonardo Da Vinci internationella flygplats", med förkortningen FCO. "Giovan-Battista Pastine" eller "Rom Ciampino flygplats" är en internationell flygplats som är belägen sydost om Rom. Denna flygplats hanterar huvudsakligen charterflyg och regionala flyg till och från Europa. Roms tredje flygplats, norr om staden, hanterar huvudsakligen helikopter- och privatflyg.

Kollektivtrafik

Rom har en tunnelbana som kallas "Metropolitana" eller "Roms Metro", bestående av två linjer med utbyggnad på gång. Roms största tågstation är "Statione Termini". Dessutom finns det ett omfattande bussnät. 

Trafik och parkering

Ständiga trafikstockningar i staden under 70- och 80-talen har lett till det nuvarande trafikförbudet i stadens centrum på vardagar mellan 06.00 och 18.00. Denna zon kallas: "Zona a Traffico Limitato" eller "ZTL". Nyligen har följande områden stängts för trafik nattetid: "Trastevere" och "S. Lorenzo". Fler av denna typ av zoner kommer sannolikt att tillkomma inom den närmaste tiden.

Parkeringsplatser längs gatan har i många delar av staden gjorts om till kostnadsbelagda parkeringsplatser, bland annat i form av underjordiska bilparkeringar.

Hotell

Rom har ett stort antal hotell. Trots det rekommenderar vi att du bokar i förväg. Våren och hösten är de perioder med mest aktivitet.

Externa källor

För mer information om Rom, rekommenderar vi Google, och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Rom

EasyTerra Biluthyrning Rom jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser: