Biluthyrning Córdoba

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Córdoba på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Córdoba

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Córdoba
EasyTerra Biluthyrning Córdoba är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Córdoba

Inledning

Córdoba var huvudstaden i det medeltida kalifatet Córdoba. Denna historiska stad är fantastiskt välbevarad. Den moriska moskén (Mezquita) är en pärla. Man kan även besöka många byggnader från senare århundraden i Córdoba. Det är på god grund som hela den gamla stadskärnan är med på UNESCO:s Världsarvslista. Det är även födelsestaden för en särskild sorts hatt som kallas sombrero cordobés. Den bör inte förväxlas med hatten från Mexiko med samma namn (sombrero); det här är en 'typisk spansk' hatt.

Invånare

Staden har ungefär 325 000 invånare.

Geografiskt läge

Córdoba är belägen i södra Spanien, i Andalusien, på 120 meters höjd. Staden är byggd på floden Guadalquivirs norra strand och ligger precis framför bergskedjan Sierra Morenas fot, vilken är belägen norr om Córdoba.

Ekonomi

Córdoba är ett administrativt centrum och därför är regeringen en viktig arbetsgivare. Turismen är också en viktig pelare för ekonomin: den vackra historiska staden lockar varje år många besökare. Det finns även de som ägnar sig år smyckessnide (silver och guld) och handel med jordbruksprodukter från stadens omgivningar (bland annat korn och oliver) är en inkomstkälla.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen, som är enkel att nå, är Sevillas flygplats. San Pablo flygplats är belägen 11,2 mil sydvästerom Córdoba. Flygplatsen ligger vid motorväg A-4, som ansluter Córdoba till Sevilla och därför är enkel att nå med bil.

Kollektivtrafik

Córdoba har utmärkt offentlig busstransport. Bussarna går ofta och alla platser som är av intresse för turister är enkla att nå med kollektivtrafik. Det finns även bussar och tåg till platser i närheten och längre bort som till exempel till Sevilla och Madrid.

Trafik och parkering

Det är ingen latmansgöra att hitta parkeringsplats i Córdobas gamla centrum. Ibland finns det platser tillgängliga på parkeringområdet nära Alcazaba, men det är bättre att ställa sin hyrbil i ett av de privata parkeringsgaragen. Garagen i närheten av Puerta del Puente (Broporten) är centralt belägen. Om även detta försök misslyckas så kan man besöka sin hyrbil vid Avenida Fray Albino på andra sidan floden. Då kan man promenera till centrum via Romerska-bron eller San Rafael-bron.

Hotell

Córdoba är en turistattraktion och därför finns det ingen brist på logi, från enkla vandrarhem till lyxhotell och logi i historiska byggnader. Maj är den månad då flest besökare kommer till staden: det är inte så varmt och många festivaler arrangeras. Om man vill besöka Córdoba under denna period så rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan. 

Externa källor

För mer information om Córdoba, Spanien, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Córdoba

EasyTerra Biluthyrning Córdoba jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Córdoba, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.