• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Alonissos

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alonissos på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alonissos

EasyTerra Biluthyrning Alonissos är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Alonissos

Inledning

Alonissos är den minst turistiska ön i Sporaderna, som även består av Skiathos och Skopelos. Precis som de två andra öarna är Alonissos en mycket grön ö med många skogsbeväxta kullar (av pinjeträd).

Inte långt från den nuvarande huvudstaden Patitiri, ligger den gamla huvudstaden. Den kallas 'Gamla Alonissos', men är lokalt känd som Chora. Denna vackra stad på toppen av en kulle förstördes under en jordbävning 1965. Efteråt har den återuppbyggts enligt de ursprungliga stadsplanerna, med smala gator och små vita hus.

Befolkning

Den lilla ön har omkring 3000 invånare, men under sommaren bor det betydligt fler människor på Alonissos. Emellertid är det inte lika mycket folk på ön som på Skiathos och Skopelos.

Läge

Alonissos är belägen i det Egeiska havet, öster om det grekiska fastlandet och norr om den stora ön Euboia. Den är 2 mil lång och som bredast är den 3,5 kilometer. Av de tre största öarna i Sporaderna ligger Alonissos längst österut.

Ekonomi

Turismen är den viktigaste inkomstkällan på Alonissos. Förutom denna näring finns det en del jordbruk: bland annat odlar man mandel, fikon, oliver och druvor. En del av vinskörden används till vinproduktion. Förr i tiden var fiskeindustrin viktig för invånarna i Alonissos, men nuförtiden är den inte längre så viktig för den lokala ekonomin.

Flygplatser

Alonissos kan bara nås med båt. Ön har ingen flygplats.

Kollektivtrafik

Endast under sommarmånaderna juli och augusti finns det en (begränsad) busservice mellan Patitiri hamn och Gamla staden, samt även den lilla staden Steni-Valal. När det inte är högsäsong används dessa bussar som skolbussar.   

Det finns många taxibilar tillgängliga på Alonissos. I Patitiri finns det ett taxistopp framför Alkyon Hotel.

Dessutom finns det många båtar att hyra i Patitiri hamn. Med dessa kan man segla runt ön eller besöka någon liten strand som är svår eller omöjlig att nå från fastlandet. Det finns även reguljära förbindelser till den skyddade marinparken.

Trafik och parkering

Asfalterade vägar finns huvudsakligen på öns södra del. Vidare är vägarna inte asfalterade och ibland mycket smala. Man bör vara försiktig på dessa platser eftersom lösa stenar kan skada underdelen av ens hyrbil. Stränderna nära Votsi, Steni-Vala och Milia kan nås via asfalterade vägar. Emellertid bör man inte räkna med att det finns några bensinstationer utanför de större (turistiska) orterna; därför bör man försäkra sig om att tanken är full innan man beger sig iväg.

Det är inget problem alls att hitta parkeringsplatser till hyrbilar. Särskilt den norra, ganska lugna delen av ön är enkel att utforska med hyrbil.

Hotell

Eftersom turismen är den viktigaste inkomstkällan finns det ingen brist på hotell i Alonissos. Det finns också ett brett utbud av hotellrum och lägenheter att hyra. Det största utbudet av logi finns si Patrini, Gamla staden, Rouroum-Yialo, Votsi, Steni-Vala och Kalamakia. Nära Steni-Vala och Plakes (vid hamnen) finns det campingplatser.

Externa källor

För mer information om Alonissos, rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Greek (modern)
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Enterprise
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • SurPrice car rentals
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Alonissos