Biluthyrning Salzburg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Salzburg på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Salzburg

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Österrike
 3. Biluthyrning Salzburg
EasyTerra Biluthyrning Salzburg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Salzburg

Biluthyrning Salzburg
Biluthyrning Salzburg

Inledning

Salzburg är den fjärde största staden i Österrike och huvudstad i regionen med samma namn. Stadens centrum med vackra byggnader i barockstil är världsberömt. 1997 förklarades staden en del av världsarvet av UNESCO. Dessutom är Salzburg känd som Wolfgang Amadeus Mozarts födelseplats.

Befolkning

Salzburgs befolkning har ökat med omkring 50 % under de senaste 50 åren. Staden har för närvarande 150 000 invånare.

Geografiskt läge

Salzburg ligger vid floden Salzach, på Alpernas norra sida. Söder om staden reser sig Alpernas toppas och norr om staden breder Oberösterreichs böljande landskap ut sig. Salzburg ligger 15 mil öster om München och 30 mil väster om den österrikiska huvudstaden Wien.

Ekonomi

Eftersom staden har mer är fyra miljoner besökare om året är turismen en av pelarna i Salzburgs ekonomi. Även finansiella tjänster är väl representerade, liksom energiförsörjning och gruvindustri.

Dessutom är Salzburg ett viktigt utbildnings centrum med ett statligt universitet, en medicinhögskola (privat) och ett musikkonservatorium. Tack vare detta breda kunskapsutbud har Salzburg utvecklats till ett centrum för högteknologi.

Flygplatser

Salzburg flygplats är uppkallad efter stadens mest kända invånare, Wolfgang Amadeus Mozart. Flygplatsen ligger lite mer än 3 kilometer sydväst om Salzburg.

Kollektivtrafik

I Salzburgs centrum finns både trådbussar och vanliga bussar. Det finns totalt 20 busslinjer och bussarna går väldigt ofta.

För destinationer längre bort finns ett pendeltågssystem, den så kallade S-Bahn. Tågen avgår en gång i halvtimmen från centralstationen. Linje S1 kan man ta till det berömda "Stilla natt" kyrkan i Oberndorf.

Staden har utmärkta tågförbindelser med München, Innsbruck, Zürich och Wien. Från dessa platser finns förbindelser med höghastighetståget ICE.

Trafik och parkering

Att köra bil i Salzburgs centrum kan vara frustrerande. Dessutom missar man många av stadens attraktioner. Det är bättre att lämna bilen på någon parkeringsplats. Det finns ett elektroniskt informationssystem som leder besökarna till lediga parkeringsplatser. Detta system startar på motorvägen nära Salzburg.

För att minska på trafiken stimulerar stadens kommunfullmäktige användandet av cyklar. På turistkontoret finns en detaljerad cykelkarta tillgänglig, med stadens alla attraktioner och förslag på olika rutter.

Hotell

Salzburg har ett stort hotellutbud. För en stad av den här storleken är det ganska ovanligt att det finns så många som åtta femstjärniga hotell och mer än 40 fyrstjärniga hotell. De mer traditionella hotellen är belägna i centrum. De modernare hotellen är belägna i det nya stadsområdet på Salzachs högra strand.

Externa källor

För mer information om Salzburg, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Active Car Rental
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Buchbinder
 • Budget
 • Edel & Stark
 • Enterprise
 • Europcar
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • Megadrive
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Salzburg

EasyTerra Biluthyrning Salzburg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Österrike, men i en annan stad än Salzburg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Österrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Österrike du vill hyra en bil.