Biluthyrning Innsbruck

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Innsbruck på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Innsbruck.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Innsbruck

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Österrike
  3. Biluthyrning Innsbruck
EasyTerra Biluthyrning Innsbruck är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Innsbruck

Biluthyrning Innsbruck
Biluthyrning Innsbruck

Inledning

Innsbruck är huvudstaden i den österrikiska regionen Tyrolen. Staden är främst känd för sina vintersportsmöjligheter. Staden har ett attraktivt centrum, fullt av historiska byggnader. 1964 och 1976 arrangerade Innsbruck Vinter-OS.

Befolkning

Det officiella invånarantalet i Innsbruck är nästan 120 000, men egentligen bor ytterligare 20 000 människor i staden. Anledningen är att staden har många studenter som är folkbokförda hos sina föräldrar på andra platser i landet, även om de egentligen bor i Innsbruck.

Geografiskt läge

Innsbruck ligger på den plats där Inndalen (vid floden Inn) förenas med Wippdalen. Staden omges av höga berg som till exempel Hafelekar (2334 meter) i norr och Patscherkofel (2246 meter) och Serles (2718 meter) i söder. Omkring 30 kilometer söderut ligger Brennepasset.

Ekonomi

Allting handlar om turism i Innsbruck. Högsäongen infaller under vintermånaderna då tusentals människor kommer till de attraktiva skidpisterna i stadens omgivning. Dessutom arbetar många inom den offentliga sektorn: Innsbruck är Tyrolens huvudstad.

För övrigt är Innsbruck ett viktigt utbildningscentrum. Universitetet har 23 000 studenter.

Flygplatser

Innsbruck Kranebitten flygplats är en av de viktigaste flygplatserna i regionen Alperna. Flygplatsen är belägen sydväst om staden, precis bredvid motorväg A12. Flygplatsen tar emot 650 000 varje år. De flesta av dem besöker staden under vintersäsongen.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Innsbruck består huvudsakligen av busslinjer. Man bör vara uppmärksam på att somliga busslinjer följer samma väg under största delen av rutten, men kan ha olika slutdestinationer. Slutdestinationen anges tydligt, både på bussens framsida och inuti bussen. 

En särskild turistbuss (TS) tar besökarna till de viktigaste platserna, som till de exempel Schloß Ambras, Bergisel och Alpenzoo.

Två spårvägslinjer förbinder Innsbruck med orter utanför staden. En går till bergsbyn Igls och den andra till städer i Stubaitaldalen. Dessutom finns en så kallad S-Bahn som avgår en gång i halvtimmen mellanTelfs/Pfaffenhofen, Innsbruck och Hall.

Trafik och parkering

Det är enkelt att utforska Innsbruck och dess omgivningar med bil, även om det kan vara mycket trafik i stadens centrum under vintern. Det är bäst att parkera i något av de underjordiska parkeringshusen, även om det är ganska dyrt.

Hotell

Eftersom staden är ett viktigt turistcentrum är det ingen brist på hotell i Innsbruck, även om det kan vara svårt att hitta ett ledigt rum under vintersäsongen. Därför rekommenderar vi att man bokar i god tid. Under sommarsäsongen är det inte svårt att hitta hotellrum och priserna är lägre.

Externa källor

För mer information om Innsbruck, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Innsbruck

EasyTerra Biluthyrning Innsbruck jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Österrike, men i en annan stad än Innsbruck, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Österrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Österrike du vill hyra en bil.