• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Chalkidike

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Chalkidike på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 25% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 29 februari 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Chalkidike

EasyTerra Biluthyrning Chalkidike är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Chalkidike

Inledning

Chalkidike är en halvö i nordöstra Grekland. Den har en anmärkningsvärd form som ser ut som en hand med tre fingrar. De tre fingrarna som sticker ut i det Egeiska havet är halvöarna Kassandra, Sithonia och Athos. Den södra delen av denna sista ö är hemvist för 1800 grekisk ortodoxa munkar som bor där i tjugo kloster. Hela denna del av ön finns med på UNESCO:s världsarvslista. Den kan bara nås med båt och kvinnor är inte tillåtna.

Befolkning

Chalkidke har omkring 110 000 invånare, koncentrerade till huvudstaden Polygyros och den västligaste halvön Kassandra.

Läge

Chalkidike ligger i nordöstra Grekland och utgör en del av det grekiska Makedonien. Greklands andra största stad, Thessaloniki, ligger ungefär 10 mil norr om Chalkidike.

Ekonomi

Chalkidike är berömt för sin vinproduktion. Förhållandena är perfekta med milda vintrar och varma och torra somrar. Särskilt kring Neos Marmaras på halvön Sithonia finns det många vingårdar. Dessutom odlas det oliver, av vilka merparten används till tillverkning av olivolja. Nära städerna Nikiti och Arnea tillverkas utmärkt honung.

Alla tre fingrarna har utmärkta stränder och turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin. Inte bara stränderna, utan även reliker från den grekiska forntiden lockar besökare.

Flygplatser

Själva Chalkidike har ingen flygplats. De flesta utländska turister anländer till Thessaloniki flygplats och fortsätter sin resa landvägen.

Kollektivtrafik

De största städerna på halvöarna har regelbundna bussförbindelser. Man bör dock vara medveten om att de går mycket mer sällan på vintern än på sommaren.

Trafik och parkering

Att köra bil i Chalkidie är inte särskilt annorlunda än i resten av Grekland. Greker har en tendens att inte ta hänsyn till trafikregler, men om man kör säkert och defensivt är det osannolikt att du kommer att få problem. I turistcentrerna kan det bli väldigt trångt, särskilt på sommaren.

För att utforska de tre halvöarna är en hyrbil oumbärlig. Att köra norrut är också ett av de bästa sätten att upptäcka regionen på. Det är bergigare och ibland är vägarna smala och kurviga.

Hotell

I Chalkidike finns ett stort utbud av olika logimöjligheter. Oavsett om du letar efter ett enkelt gästhus, en campingplats, en lägenhet eller ett femstjärnigt hotell så hittar du det i  Chalkidike. Vi rekommenderar emellertid att man bokar logi i förväg om man vill besöka Chalkidike på sommaren.

Externa källor

För mer information om Chalkidike, rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Greek (modern)

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Chalkidike