Biluthyrning Argostoli

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Argostoli på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Argostoli

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Kefalonia
  4. Argostoli
EasyTerra Biluthyrning Argostoli är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Argostoli

Biluthyrning Argostoli
Biluthyrning Argostoli

Inledning

Argostoli är huvudstaden på den grekiska ön Kefalonia. De flesta byar och städer på ön förstördes under jordbävningen 1953. Därför se Argostoli ganska modernt ut. Det är en populär övervintringsplats för pensionärer från kallare, västeuropeiska länder.

Befolkning

Staden har över 12 000 invånare.

Geografiskt läge

Argostoli är belägen i västra Grekland, på ön Kefalonia, den största av de Joniska öarna. Staden är belägen på den östra sidan av en djup bukt.

Ekonomi

På grund av det kuperade landskapen så är endast en liten del av Kefalonia lämplig för jordbruk. Det finns olivlundar och småskalig produktion av sädeskorn och grönsaker. Turismen spelar en allt större roll för den lokala ekonomin. EU har bidragit med pengar för att förbättra infrastrukturen för turismen på Kefalonia.

Flygplatser

Landets flygplats är belägen en mil söder om Argostoli. Särskilt under sommarmånaderna finns det direkta charterflygningar till många europeiska städer, men under lågsäsongen är det enklare att flyga till Kefalonia via Aten. Kefalonia internationella flygplats är enkel att nå med hyrbil via Lassis Aerodromiou.

Kollektivtrafik

Det går bussar från Argostoli till andra platser på ön, samt till det grekiska fastlandet, men de avgår oregelbundet. Det är lämpligare att utforska ön med en hyrbil.

Trafik och parkering

Det är förbjudet att parkera vid en heldragen gul linje. På vissa livligt trafikerade gator får man lov att parkera på den ena sidan av gatan under jämna månader och på den andra sidan under ojämna månader. Man bör se upp med gatornas riktningar! Man bör även köra försiktigt på landsvägar. Vägarna är smala och slingrande och man kan även stöta på flockar med får och getter.

Hotell

Det finns (än så länge) relativt få hotell i Argostoli. Den största delen av logiet består av lägenheter eller hus (ofta med privat pool). Om man vill besöka Argostoli under sommarmånaderna så rekommenderar vi att man bokar logi i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Argostoli rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Argostoli

EasyTerra Biluthyrning Argostoli jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Argostoli, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.