Biluthyrning Sofia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sofia på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Sofia.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sofia

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Bulgarien
  3. Biluthyrning Sofia
EasyTerra Biluthyrning Sofia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sofia

Biluthyrning Sofia
Biluthyrning Sofia

Inledning

Sofia är huvudstaden i Bulgarien och en av de äldsta städerna i Europa. I stadens centrum har man upptäckt fragment från en bosättning som fanns där för 7000 år sedan. Några av kvarlevorna från bosättningen är utställda i kyrkan St. George som byggdes på 300-talet. Trots den bygghysteri som rådde under det sovietiska herraväldet då det uppfördes byggnader i kommunistisk stil, så finns det fortfarande många historiska byggnader att beundra i Sofia (eller kvarlevor efter dem).

Befolkning

När Sofia blev Bulgariens huvudstad (1878), hade staden endast 12 000 invånare. Därefter ökade befolkningen snabbt och nu har Sofia 1,4 miljoner invånare. 

Geografiskt läge

Sofia är belägen i västra Bulgarien i dalen Sofia, som omges av berg på alla sidor. Staden ligger vid en knutpunkt av gamla vägar som förbinder Centraleuropa med de Svarta och Egeiska haven.

Ekonomi

Bulgariens huvudstad är även landets ekonomiska centrum. Huvudindustrierna är metall, textil, gummi, läder och elektronik. Sofia är också ett centrum för (finansiell) service. Sedan slutet av kommunismens era har aktiviteten i byggsektorn ökat dramatiskt, och denna sektor spelar även en större roll för ekonomin.

Även om den största delen av Bulgariens turism är fokuserad på Svarta Havets stränder, så ökar antalet besökare i Sofia.

Flygplatser

Sofia flygplats ligger 1 mil öster om stadens centrum och nås enkelt med hyrbil. Vägen till och från flygplatsen är tydligt skyltad på engelska.

Kollektivtrafik

Sofia har ett bra kollektivtrafiksystem som består av bussar, spårvagnar, trådbussar och en tunnelbanelinje. Denna linje går från de västra stadsdelarna genom centrum till sydost, där linjen kommer att förlängas till flygplatsen. 

Sofia har också minibussar som kör omkring och som du enkelt kan stoppa genom att sträcka ut handen. Man måste veta var man ska och även tala om det för föraren.

Trafik och parkering

Trafiken i Sofia kan vara livlig och kaotisk, men om man är van vid dessa förhållanden så har man inget problem med att köra runt i denna stad. Det kan vara lite svårt att hitta parkering i stadens centrum. I de blåa zonerna kan man parkera genom att köpa en biljett av parkeringsvakterna, som känns igen på sina gröna jackor, och sätta den bakom vindrutan. 

Om man vill resa runt på landets motorvägar så behöver man ett vägskattemärke. Det kan köpas på vilken bensinstation som helst. Det finns vägskattemärken som är giltiga en dag, en månad och ett år.

Hotell

Sofia har ett stort utbud av övernattningsfaciliteter. Från enkelt logi för backpackers till femstjärniga hotell. Under de senaste åren har många lägenhetskomplex byggts, så det finns ett stort utbud av lägenhetshotell, med lägenheter som vanligtvis hyrs ut under längre perioder.

Externa källor

För mer information om Sofia, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Sofia

EasyTerra Biluthyrning Sofia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Bulgarien, men i en annan stad än Sofia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Bulgarien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Bulgarien du vill hyra en bil.