Biluthyrning Mytilene

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mytilene på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Mytilene.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mytilene

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Lesbos
  4. Biluthyrning Mytilene
EasyTerra Biluthyrning Mytilene är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mytilene

Biluthyrning Mytilene
Biluthyrning Mytilene

Inledning

Mytilene är en av de äldsta städerna i världen: området var bebott redan på 900-talet f.Kr. Ursprungligen låg staden på en liten ö mitt för Lesbos ostkust. Öarna var skilda åt genom det smala Euripussundet som förband den norra, gamla hamnen med den södra, nya hamnen. Sundet fylldes senare igen vilket gjorde att ön kom att sitta ihop med den större ön.

Befolkning

Mytilene har över 25 000 invånare.

Geografiskt läge

Mytilene ligger på Lesbos ostkust. Staden är omgiven av odlad mark. Söder om Mytilene finns det berg. Hamnen ligger exakt mitt emot Turkiets västkust. 

Ekonomi

Ön Lesbos producerar stora mängder av ouzo (mer än femton företag tillverkar drycken). Jordbruksproduktionen består av oliver, fikon och spannmål. Det finns så många som 11 miljoner olivträd på ön, vilka täcker nästan halva ytan. En del av oliverna omvandlas till olivolja som utskeppas via Mytilenes hamn. Det finns också garverier och tvålfabriker. Turismen är av stor betydelse för den lokala ekonomin. 

Flygplatser

Mytilenes flygplats ligger åtta kilometer söder om stadens centrum. Flygplatsen heter officiellt Odysseas Elytis flygplats och kan lätt nås med hyrbil. Från centrum följer man kustvägen (Eleftheriou Venizelu) som går direkt till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Mytilene har bra allmän busstransport. De flesta bussarna är regionalbussar: de går till andra platser på Lesbos, men stannar också på ett par ställen i staden. Vid middagstid (mellan 11.00 och 13.00) går det oftast inga bussar. Utanför säsongen minskar turtätheten betydligt. 

Trafik och parkering

Huvudvägarna på Lesbos är väldigt väl underhållna. Om man vill ta sig inåt landet rekommenderar vi ett fyrhjulsdrivet fordon. De ibland oasfalterade vägarna kan vara vindlande och slingrande. Man bör vara uppmärksam på det oväntade: folk, djur och kärror i mitten av vägen. Man bör köra försiktigt eftersom sprättande stenar kan skada hyrbilens underrede.

Hotell

Mytilene har ett ganska stort logiutbud, men de flesta hotellen och semesteranläggningarna på Lesbos hittar man i turistcentrerna, såsom Molyvos i norr och Eressos i väster. Om man är ute efter en lugn vistelse, finns det många möjligheter till att hyra ett litet hus. Dessa är ibland avlägset belägna vilket gör det nödvändigt att ha en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Mytilene rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Mytilene

EasyTerra Biluthyrning Mytilene jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Mytilene, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.