Biluthyrning Chania

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Chania på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Chania

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Kreta
  4. Biluthyrning Chania
EasyTerra Biluthyrning Chania är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Chania

Biluthyrning Chania
Biluthyrning Chania

Inledning

Chania (som också skrivs Hania) är den andra största staden på den Grekiska ön Kreta. Fram till 1971 var det öns huvudstad. Detta år flyttades huvudstaden till Heraklion. Den mysiga gamla stadskärnan anses vara en av de vackraste i hela Grekland. Här ser man tydligt att Kreta alltid har varit en mötesplats för olika kulturer. Nära den gamla hamnen finns fortfarande en venetiansk fyr ('Faros') från 1400-talet och en vacker moské från 1700-talet. Söder om innerstaden finns en stor inomhusmarknad.
Provinsen Chania täcker den västra delen av Kreta. Området är rikt på arkeologiska fynd.

Befolkning

Staden har lite mer än 65 000 invånare. Detta inkluderar halvön Akrotiri, öster om Chania, där det blir mer bebyggelse för varje år. 

Geografiskt läge

Chania ligger på en slätt vid Kretas norra kust, på den västra delen av ön. Chaniabukten ligger mellan halvöarna Akrotiri (i öster) och Spatha (i väster). Kretas huvudstad - Heraklion - är belägen 14,5 mil västerut. Ungefär halvvägs dit finns en annan viktig stad, Rethymno.

Ekonomi

Turismen spelar en mycket viktig roll i den lokala ekonomin. Det gamla Chania, de många pittoreska byarna i provinsens inre del, de klippiga bergen längre söderut, stränderna och de arkeologiska fyndplatserna har en enorm dragningskraft på turister. 
Dessutom finns handelsvaror från provinsens inre delar (främst oliver och apelsiner), som skeppas iväg via Soudas moderna hamn (sju kilometer från Chania). Nära hamnen ligger också en NATO flottbas.
Dessutom är Chania ett utbildningscentrum, med bland annat ett berömt tekniskt universitet.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen i Daskalogiannis ligger på en halvö öster om Chania. Varje dag finns det ett antal flygningar till Aten och under sommaren finns det många charterflyg till europeiska städer. Från flygplatsen finns en bussförbindelse till stadens centrum.
Heraklions flygplats är större. Den ligger 14 mil öster om Chania.

Kollektivtrafik

Den centrala busstationen är belägen sydväst om den gamla stadskärnan. Under sommaren går det bussar till populära resmål. Många städer och byar på Kreta har bussförbindelser, men förvänta dig inte att det går snabbt att åka buss. Det finns snabba bussförbindelser till de större städerna på Kreta som ligger på öns norra sidor där huvudvägen går. 
Från den moderna hamnen Souda går dagliga färjor till Piraeus (nära Aten).

Trafik och parkering

Att köra i Chanias nyare del är inte svårt. Runtomkring den gamla stadskärnan, nära den gamla marknaden och nära hamnen finns parkeringsplatser där du kan lämna din hyrbil för att upptäcka centrum. Lämna inget av värde i bilen!
Huvudvägarna på Kreta är i skapligt skick. Det är annorlunda om du bestämmer dig för att besöka södra Kretas bergiga del med sina smala slingrande vägar. Var alltid beredd på överraskningar: får eller getter på vägen, gropar i vägen eller en asfalterad väg som plötsligt blir en grusväg. Vissa vägar kan vara hala även när de är torra.
Dessutom har många av ortsborna en körstil som är annorlunda än den du är van vid. De struntar ofta i trafikljus och skyltar. Kort sagt: kör försiktigt och var koncentrerad. På landsvägar är hastighetsgränsen 90 kilometer i timmen.

Hotell

Chania är ett turistcentrum vilket betyder att det finns gott om hotell. I den gamla delen av staden hittar du mysiga ställen i renoverade byggnader. Öster och väster om den gamla stadskärnan finns också hotell (nära stränderna). Under sommaren (maj - oktober) rekommenderar vi dig starkt att boka ditt hotellrum i förväg. Under andra perioder är det inga svårigheter att hitta logi, även om några hotell kan vara stängda.

Externa källor

För mer information om Chania rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Chania

EasyTerra Biluthyrning Chania jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Chania, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.