Biluthyrning Patras

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Patras på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Patras.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Patras

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Patras
EasyTerra Biluthyrning Patras är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Patras

Inledning

Patras är en gammal grekisk hamn med rik historia. Redan på romartiden var det en viktig boplats. Staden är känd för sin årliga karneval, vilken är sprudlande och färgstark. Aposteln Andreas gravplats är också en attraktion.

Befolkning

Staden har 225 000 invånare.

Geografiskt läge

Patras ligger längst upp i norr på Peloponnesos vid foten av berget Panachaikon och 21,5 mil väster om den grekiska huvudstaden Aten. Staden har en broförbindelse med Antirrio på det grekiska fastlandet. Patras består av en gammal stad på högre höjd och en modern del längs Patrasbukten. Inte så långt från staden ligger Agyia träskmark med över nittio fågelarter. 

Ekonomi

Patras är en viktig hamn. Via hamnen skeppas många grekiska produkter till Italien och andra europeiska länder. Efter svåra ekonomiska tider på nittiotalet blomstrar nu Patras, inte minst på grund av ett universitet och ett tekniskt institut. Patras är numera ett centrum för teknik- och IT-företag. Turismen spelar också en viktig roll i ekonomin. Det är huvudsakligen grekerna själva som besöker staden.  

Flygplatser

Patras flygplats ligger fyra mil väster om staden. Det är egentligen en militärflygplats men den används också för civilflyg under sommarmånaderna. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från Patras följer man motorvägen E55 som mestadels går längs kusten. Vägen till Araxos flygplats är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Det finns två bussbolag som kör stadslinjer i Patras: det kommunala bussbolaget och det privata företaget Ktel. Hur som helst går bussarna oregelbundet och vanligtvis inte på de tider som tidtabellerna vid busshållplatserna anger. 

Trafik och parkering

Patras är en stad med mycket liv och rörelse och trafiken kan vara kaotisk. Två ringleder har nyligen byggts för att avlasta trafiken i centrum. På andra håll i och utanför Patras håller man också på att förbättra infrastrukturen. I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan. Ofta gäller en begränsad tid för att parkera, vanligtvis två timmar. Man bör studera anvisningarna och skyltarna noga! 

Hotell

I och runt om Patras finns det ett stort logiutbud. I själva staden är de flesta hotellen koncentrerade till centrum. Det finns också hotell längs stränderna i omgivningarna, som i närheten av Psathopirgos, öster om staden. Patras är inte ett av de främsta turistmålen, men många greker gillar att tillbringa några dagar här under sommarmånaderna. Då är det att rekommendera att boka hotellrum i förväg. 

Externa källor

För mer information om Patras rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Patras

EasyTerra Biluthyrning Patras jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Patras, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.