Biluthyrning Chios

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Chios på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Chios.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Chios

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Chios
  4. Biluthyrning Chios
EasyTerra Biluthyrning Chios är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Chios

Inledning

Chios är huvudstad på den grekiska ön med samma namn. Ursprungligen fanns det en motståndskraftig fästning på den norra sidan av den naturliga hamnen, men en stor del av den förstördes under jordbävningen 1881. Centret ligger mellan hamnen och det medeltida slottet. Sedan 2011 är ön Chios en kommun och staden Chios en kommunal enhet.

Befolkning

Staden har nästan 30 000 invånare, hälften av ön Chios befolkning.

Geografiskt läge

Staden Chios är belägen på östkusten. På andra sidan havet ligger staden Çeşme, på den turkiska kusten. Norr om staden ligger byn Vrontados, den grekiska poeten Homeros födelseort.

Ekonomi

Chios mastix (kåda som utvinns ur mastixträd) är världsberömd och sedan en tid tillbaka ett skyddat produktnamn. Ön frambringar även oliver, fikon, citrusfrukter (mandariner) och vin. Invånarna tjänar också pengar, även om turismen på Chios (ännu) inte är den massturism som man ser på många andra öar i Grekland

Flygplatser

Ön Chios nationella flygplats är belägen i stadens södra utkant. Den är enkel att nå med bil från hamnen via kustvägen (Leoforos Enossos) som leder direkt till flygplatsen. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken fungerar bra, både i Chios stad och på resten av ön. De blåa bussarna går endast innanför stadens gränser; de gröna bussarna går till andra platser på Chios. Det finns även färjor till Çeşme (i Turkiet), Lesbos och  Piraeus (Atens hamn).

Trafik och parkering

Chios stad är tillräckligt liten för att man ska kunna utforska den till fots, men en hyrbil är perfekt för att upptäcka (den relativt stora) ön. Man bör tänka på att vissa vägar är smala och man kan också stöta på människor eller boskap. Under sommarmånaderna kan det vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i Chios stad; det är enklast att ställa hyrbilen på hotellets parkeringsplats (de flesta hotell erbjuder denna service).

Hotell

Som vi nämnt ovan (se Ekonomi): så finns det ingen massturism på Chios som på vissa andra grekiska öar. Det finns ändå ett bra utbud av logi. De flesta hotell och semesteranläggningar är belägna på östkusten, inuti och runtomkring Chios stad. Men även i de minsta städerna på ön kan man alltid hitta ett ledigt rum på något enkelt pensionat.

Externa källor

För mer information om Chios, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Chios

EasyTerra Biluthyrning Chios jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Chios, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.