Biluthyrning Samos

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Samos på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Samos

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Samos
EasyTerra Biluthyrning Samos är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Samos

Inledning

Den grekiska ön Samos är världsberömd för det söta muskatvinet som tillverkas där. På Samos hittar man många vingårdar och självklart ska man provsmaka vinet på dess ursprungsplats. Genom mitten av ön löper en bergskedja vars högsta berg är Kerkis (1434 meter). De gamla historiska städerna Pythagorion och Ireon finns med på UNESCO:s världsarvslista. Pythagorion är den grekiska matematikern och filosofen Pythagoras.

Befolkning

Samos har en befolkning på nästan 35 000 invånare.

Geografiskt läge

Samos är belägen i den östra delen av det Egeiska havet, precis utanför kusten till Turkiet. Ön är separerad från det turkiska fastlandet genom ett sund som är en och en halv kilometer brett. Samos är ungefär 4,3 mil lång från väst till öst och 1,3 mil lång från norr till söder. Huvudstaden Vathy (även känd som Samos) är belägen på öns nordöstra del.

Ekonomi

Den lokala ekonomins grundpelare är jordbruk och turism. De viktigaste jordbruksprodukterna är vindruvor (och muskatvin som tillverkas av dem), honung, oliver (och olivolja), citrusfrukter och fikon.

Flygplatser

Öns flygplats är belägen fyra kilometer väster om Pythagorian, på Samos sydkust. Det finns huvudvägar från flygplatsen till huvudstaden och de viktigaste stränderna längs den nordvästra kusten (man kör tvärsöver ön och vägen är mycket vacker).

Kollektivtrafik

Det finns offentlig transport på ön, men bussarna går oregelbundet och de går inte på helgdagar. Det är bättre att hyra en bil, åtminstone om man vill se mer än bara den strand som ligger i närheten av ens hotell. Dessutom finns det färjeförbindelser till andra grekiska öar, samt till Piraeus (till Aten).

Trafik och parkering

I de mest trafikerade städerna är det inte tillåtet att parkera intill en trottoarkant som har en kraftig gul linje. Man bör tänka på att gatorna kan vara mycket smala och branta. På landsvägar måste man vara uppmärksam på hårnålskurvor och väggropar. Man kan även stöta på flockar av får eller getter. 

Hotell

Precis som man kan förvänta sig av en typisk turistö så finns det ingen brist på hotell eller annan logi på Samos. Emellertid så är priserna betydligt högre under högsäsongen (från maj till september), än under resten av året. Vi rekommenderar även att man bokar hotell i god tid innan resan om man vill besöka Samos under dessa månader. 

Externa källor

För mer information om Samos rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Abbycar
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Thrifty

Alla städer i Samos

EasyTerra Biluthyrning Samos jämför biluthyrningspriser i följande städer: