• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Kuala Lumpur

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kuala Lumpur på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kuala Lumpur

EasyTerra Biluthyrning Kuala Lumpur är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Kuala Lumpur

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Kuala Lumpur.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Kuala Lumpur

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Kuala Lumpur med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Sixt

  7.7 (3238)
  Från SEK 316 / dag
 • Keddy By Europcar

  7.7 (3274)
  Från SEK 284 / dag
 • Europcar

  7.6 (7901)
  Från SEK 317 / dag
 • Avis

  7.6 (5879)
  Från SEK 174 / dag
 • Hertz

  7.6 (6764)
  Från SEK 344 / dag
 • Hawk Rent A Car

  7 (6)
  Från SEK 226 / dag

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 439 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Kuala Lumpur?

Biluthyrningsföretag i och omkring Kuala Lumpur

Om du letar efter en hyrbil i Malaysia, men i en annan stad än Kuala Lumpur, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Malaysia-sidan, där du kan välja i vilken stad i Malaysia du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Kuala Lumpur

EasyTerra Biluthyrning Kuala Lumpur jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platsinformation för Kuala Lumpur

Inledning

Kuala Lumpur är Malaysias huvudstad. Staden är inte särskilt gammal: i mitten av 1800-talet kom kineserna till den plats där floderna Kelang och Gombak flyter ihop för att leta efter tenn. Även om de hittade det så betalade de ett högt pris: 69 av 87 kineser dog under fasansfulla förhållanden i vad som på den tiden var en tät djungel. De överlevande började ägna sig åt tennhandeln, vilket var början till Kuala Lumpur.
Ett och ett halvt århundrade efter kineserna ankomst, är 'KL' (som Kuala Lumpur ofta kallas) en modern stad som domineras av den 452 meter höga skyskrapan Petrona Twin Towers.
När den öppnades 1996 var den världens högsta byggnad..
Både den gamla stadskärnan (Chinatown och den centrala marknaden) och ett nyare kommersiellt område ligger på den östra stranden av floden Kelang. Den äldsta delen av staden har mycket trånga och krokiga gator i motsats till skyskraporna i andra delar av Kuala Lumpur.

Befolkning

Staden har en och en halv miljon invånare, vilket inte är mycket för en asiatisk huvudstad. Runtomkring staden finns många förorter och kåkstäder. Hela stadsområdet har 4,5 miljoner invånare. De flesta av dem har kinesiskt ursprung. Den andra största folkgruppen är malaysier. Dessutom finns det många invandrare från Indien, Indonesien, Filippinerna och Bangladesh.

Geografiskt läge

På malajiska betyder Kuala Lumpur 'gyttjigt sammanflöde'. Staden har det namnet på grund av sammanflödet av de gyttjiga floderna Kelang och Gombak. Kelang rinner öster om Malaccasundet. På andra sidan av detta ligger den indonesiska ön Sumatra. Kuala Lumpur är beläget strax norr om ekvatorn och resultatet är att klimatet är varmt och fuktigt året runt.

Ekonomi

Stadens ekonomi baserade sig ursprungligen på tenn och gummi. Även om dessa industrier existerar än idag är landet framförvallt känt för sina moderna elektriska och elektroniska industrier. Maskinbygge och livsmedeltillverkning är också viktiga sektorer. Malaysia har en inhemsk bilindustri (Proton), som endast riktar sig till den lokala marknaden. Fabriken ligger nära Kuala Lumpur. Landet har betydande olje- och naturgasresurser. Oljebolaget Petronas huvudkontor är beläget i Kuala Lumpur. Dessutom ger turismen viktiga inkomster och skapar arbetstillfällen. Många Malaysia-resenärer anländer till Kuala Lumpurs flygplats och stannar i staden i några få dagar.

Flygplatser

Den mycket moderna  Kuala Lumpurs flygplats ligger 5 mil söder om stadens centrum. Från den centrala tågstationen (KL Sentral) kan flygplatsen nås på 30 minuter. Det är en viktig knutpunkt för flygrutter: mer än 50 flygbolag använder Kuala Lumpurs flygplats.
Flygplatsen är bas för Asiens första lågprisflygbolag Air Asia. Detta flygbolag har ett vidsträckt flygnätverk, vilket inkluderar både inrikesflyg och förbindelser till alla grannländer och Kina. Budgetflygningarna avgår från en separat terminal, 2 mil från huvudterminalen. Från tågstationen finns flera direktförbindelser till den här terminalen för lågpristransport (Low Cost Carrier-LCC).

Från den gamla flygplatsen Sultan Abdul Aziz Shah i Subang går inrikesflyg som hanteras av Berjaya Air. Den ligger 2,5 mil utanför staden.

Kollektivtrafik

Kuala Lumpur har ett utmärkt kollektivtrafiksystem. De finns tre monorail linjer: ringlinjen KL Monorail som går till det finansiella distriktet och två KTM pendellinjer, vilka går till förorterna som ligger norr, söder och väster om staden. 
Stadens främsta attraktioner kan nås med stadspendelbussar, vilka avgår från fyra huvudstationer: KL Sentral, KLCC (Petrona Twin Tower), Titiwangsa (Pekeliling bussterminal) och Maluri (en monorailstation).

Nära Chinatown, i centrum, ligger den stora bussterminalen Puduraya, från vilken bussar som drivs av Cityliner och Intrakota avgår. Runtomkring stationen finns busshållplatser. Bussar som förbinder staden med provinserna i öst avgår från bussterminalen Hentian Putra, norr om centrum.
Idag används den gamla tågstationen som terminal för lyxiga snabbbussar som går till platser som till exempel Penang, Johor Bahru, Singapur och Hat Yai i Thailand.

Trafik och parkering

Att köra bil i Kuala Lumpur är inte lätt: trafiken är livlig och motorvägssystemet är förvirrande. Vägskyltarna ger lite information eller saknas helt. Det är bäst att parkera på parkeringsplatser, som alltid finns nära de stora varuhusen. Tre centralt belägna parkeringsplatser är Asia Park vid Jalan Bukit Bintang och de två parkeringsplatserna bakom Dorsett Regency Hotel. Parkera inte din bil på livliga (affärs) gator, för när du kommer tillbaka är det stor chans att någon har dubbelparkerat utanför din bil.

Utanför staden är det en annan historia. Västra Malaysia har utmärkta motorvägar, av vilka de flesta leder till Kuala Lumpur. Staden ligger vid den nordsydliga huvudvägen (vägnummer E1 och E2). E8 (Kakak motorväg) går till kustprovinserna Pahang, Terengganu och Kelantan i ost. Dessa är avgiftsbelagda vägar. En avgiftsfri väg är Federal Route One, som också går från norr till söder längs västkusten. Singapore kan nås på 6 timmar.

I Malaysia kör man på vänster sida av gatan, vilket betyder att ratten i din hyrbil sitter på höger sida. Du kommer att vänja dig vid det ganska snabbt, bland annat eftersom malaysier är mer disciplinerade förare än andra asiater.

Hotell

Kuala Lumpur har fått rykte om sig att vara en stad där du kan tillbringa natten på ett fyrstjärnigt hotell för jämförelsevis lite pengar. De flesta lyxhotell ligger i den Gyllene Triangeln, ett shopping- och nöjesdistrikt i staden. I det området finns också många lågprishotell. De billigaste hotellen ligger i Chinatown. Kuala Lumpur är centrum för turism och affärer. Fösräkra dig om att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Kuala Lumpur rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Malaysian ringgit
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  90 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
 • Populär bilkategori
  Kompakt

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Europcar
 • Avis
 • Hertz
 • Hawk Rent A Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Malaysia
 3. Biluthyrning Kuala Lumpur