• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Thailand

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Thailand på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Thailand

EasyTerra Biluthyrning Thailand är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Thailand

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Thailand.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

När du ska boka en hyrbil i Thailand

Biluthyrning Thailand

Platsinformation för Thailand

Thailand utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 15 avhämtningsplatser i Thailand. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Thailand är ett av de populäraste turistmålen i Sydostasien. Bangkok ät Thailands huvudstad. Folkmyllret är stort. De som inte låter sig avskräckas av folkmängden och storstadens buller kan tillbringa sina dagar med att besöka det kungliga palatset, flera tempel och China Town.

Utanför staden ger den långa kustlinjen möjligheter att njuta av sol, havet och stränderna. Palmträden längs de vita stränderna utgör en underbar syn. Den tropiska halvön gör rätt för sitt smeknamn 'Söderns pärla'. De som reser till Thailand kan koppla av på stranden, men även promenera runt i storstaden Bangkok, besöka många platser och njuta av magnifik natur i ett tropiskt klimat. Några exempel är templet Wat Doi Suthep, vilket är beläget på ett berg nära Chiang Mai, och ön Ko Chang, som har en regnskog där naturälskaren verkligen kan få sitt lystmäte stillat.

Det är inte överraskande att den thailändska ekonomin till stor del baserar sig på turistsektorn. På samma gång orsakar den snabbt växande ekonomin stora förändringar. Globaliseringen har satt sina spår i det thailändska samhället. Det thailändska kökets typiska kryddor och smaker har redan nästlat sig in i många hushåll i väst. 

Historia

Den region som idag är en del av Thailand var befolkad redan för 500 000 år sedan. De flesta av Thailands förhistoriska platser ligger i Ban Chiang. Föremålen som har hittats här har sitt ursprung 1500 f. Kr. Redan under denna period odlades ris, ett korn som växer överallt i Thailand på risfälten.

Thailands historia börjar när taifolken flyttade från Kina till Sydostasien. Denna flytt genomfördes på 900-talet e. Kr. Innan dess bodde mon, khmerer och malayer i området. Deras kungadömen utgjorde ett ständigt hot mot den nya thailändska staten, men lyckades aldrig få taifolken tappade makten.  

De två första rikena var Sukhothai och Ayutthaya. Riket Sukhothai existerade från 1238 till 1438. Den gamla huvudstaden låg ungefär 1,2 mil utanför det som idag är staden New Sukhothai och beundras än idag av de besökare som kommer dit. Idag utgör ruinerna en historisk park och en turistattraktion.

Kungariket Ayutthayan existerade under den period som sträckte sig från 1351 till 1767. Huvudstaden Ayutthaya överskuggade det förfallna Sukhothai. Riket varade under en period på fyrahundra år och gav upphov till den nya staten Siam. Dagen Thailand har i stort sett samma gränser som det gamla Siam.

Den tidens kung, Ramathibodi, ville ena riket och genomförde ett flertal åtgärder för att uppnå detta mål. 1350 gjorde han theravadabuddismen till en statsreligion och lät munkar komma från Ceylon för att sprida den nya religionen bland hans undersåtar. Förutom detta skapade han nya lagar som byggde på lagstiftande hinduistiska texter. Dessa lagar gällde fram till slutet av 1800-talet. I slutet av 1300-talet hade riket blivit det mäktigaste i Indokina. Trots kungens ansträngningar för att skapa likformighet förblev thairiket indelat i provinser som hade sina egna härskare och administrationer. Det krävdes hårt arbete av kungen för att hålla ihop riket.  

1767 invaderades Ayuttaya av Burma. Regeringen tvingades dra sig tillbaka till Thon Buri, nära dagens Bangkok. Den gamla huvudstaden plundrades och stora delar av den lyckades inte stå emot invasionen.

En av generalerna på den tiden, general Taksin, förenade 1769 Thairiket på nytt. Han krönte sig själv till kung, men hans kungadöme varade inte särskilt länge. Han blev mentalsjuk, tillfångatogs och mördades slutligen 1782.

Samma år efterträdde general Chakri den avrättade Taksin och blev kung Rama I. På detta vis föddes Chakridynastin. Rama I grundade den nya huvudstaden Bangkok vid floden Chao Phraya. Stadens namn ändrades till Krung Thep. Emellertid så håller man fast vid huvudstadens gamla namn i väst. Efter detta jagade kung Rama I iväg de burmanska ockupanterna.

Ramas efterträdare var främst bekymrade över de europeiska kolonialisterna eftersom de hade sett grannländerna förlora sin självständighet och hamna under västerländskt styre. Siam skulle slutligen förbli det enda land som aldrig ockuperades av europeiska kolonialister. 1939 döptes det om till Thailand, vilket betyder 'fri stat'.

1932 organiserades en kupp i riket. På grund av detta blev den absoluta monarkin en konstitutionell monarki. Från denna tidpunkt och fram till 2006 följde ett antal militärregimer som styrde över landet. Kungen satt kvar på sin tron, men uppfyllde ingen egentlig roll.

1941 invaderade Thailand Franska Indokina. Detta var början på det Fransk-thailändska kriget genom vilket Thailand ville återerövra de territorier som en gång i tiden hade tillhört landet. Sedan kom Japan in i konflikten och tvingade slutligen Frankrike att ge upp sitt anspråk på regionen. 

När Andra världskriget bröt ut bestämde sig Thailand för att stödja Japan. Tillsammans stred de mot de allierade makterna. Efter kriget gick Thailand med på att överlämna de erövrade områdena till Frankrike i utbyte mot medlemskap i FN.

Från 60-talet och fram till långt in på 80-talet var kommunistiska gerillagrupper aktiva i Thailand. Dess grannländer föll ett efter ett i händerna på kommunisterna, men thailändarna stod emot denna nya ideologi.

Efter 1973 minskade den thailändska militärregimens makt. Den sista juntan störtades 2006. Sedan dessa har Thailand en demokratisk regering.

Samhälle och kultur

Thailands befolkning består av över 65 miljoner människor. I landet bor ett ganska stort antal kineser. Många av dem har med tiden smält in i samhället. Andra viktiga etniska grupper är malaysier, moner och khmerer. Malaysierna lever i söder. I bergen bor det också några folkslag.  

Det Thailändska samhället har en speciell social hierarki. Att visa respekt mot äldre människor är mycket viktigt. Att tillbedja förfäder är också en vida utbredd sed bland befolkningen. Invånarna i Thailand är också berömda för sin stora gästfrihet och generositet.  

Den thailändska kulturen genomgår snabba förändringar på grund av globaliseringen i landet. Några typiska tabun gäller emellertid fortfarande. Att vidröra någons huvud, peka på något med foten eller att kliva över mat eller människor är några exempel på thailändska tabun. Fötterna anses vara mycket orena och det är därför dessa tabun existerar.

Det thailändska språket kan i stora drag delas in i fyra grupper. Denna uppdelning baserar sig på de regioner där språken har sitt ursprung. Centralthai, norrthai, sydthai och nordöstthai är de språk som talas. Det sista språket kallas även isan. Centralthai talas idag av många människor, tillsammans med olika dialekter. Thai har sitt eget alfabet. Engelska är det andra språket och lärs ut överallt i skolor. Emellertid talar inte alla thailändare engelska. 

Ungefär 95 % av thailändarna är theravadabuddister. Av de resterande 5 % är nästan alla muslimer. Muslimerna lever ofta i separata samhällen tillsammans. Den största koncentrationen mulsimer finns i söder, bland malaysierna. Lite mer än 0,5 % av thailändarna är kristna. Förutom detta finns även små grupper sikher och en handfull hinduer. Sedan 1600-talet bor en liten grupp judar i landet.

Politisk situation

Thailand har en parlamentarisk konstitutionell monarki. Stadsöverhuvudet är kung Rama IX. Han är en av kungarna i Chakridynastin. Deras kungar har regerat sedan 1782. Kung Rama IX är mycket älskad av den thailändska befolkningen. Somliga thailändare dyrkar praktiskt taget kungen.

Regeringens ledare är premiärminister Samak Sundaravej. Sedan februari 2008 leder han regeringen som består av sex partier. Samak Sundaravej är också ordförande i Thailands största parti Folkets maktparti (PPP).

Sedan 1932 har Thailand allmän rösträtt. Thailand är medlem i FN.

Ekonomi

Thailand är ett 'Nyligen industrialiserat land'. Dessa länder är snabbt växande ekonomier i Asien. Landet har fri marknadsekonomi. Viktiga exportprodukter är ris, textilier och smycken. Mer än hälften av landets yta används till risodling. Andra viktiga jordbruksprodukter är sockerrör, bomull och sojabönor. Nära hälften av befolkningen arbetar inom fiske- och jordbrukssektorerna. 

Ekonomins viktigaste sektor är den privata sektorn. Turismen växer snabbt i Thailand och allt fler människor tjänar direkt eller indirekt pengar på landets många besökare.

1993 grundades Aseans frihandelsområde av Thailand, Indonesien, Singapore, Malaysia, Filippinerna och Brunei.

Den thailändska valutan är baht.

Geografi och klimat

Thailand är 514 000 km² stort. Landet gränsar till Kambodja, Laos, Malaysia och Myanmar. Kustområdet är mycket vidsträckt. Thailändska golfen, Andamanhavet och Indiska oceanen omger landet. I vattnen nära den thailändska kusten finns det många små öar.

I norra Thailand hittar man stora bergskedjor men många skogar. Thailands högsta bergstopp är Doi Inthanon. Den är 2 590 meter hög. Ett flertal folkslag bor i bergen.

Koratplatån ligger i nordöst, 250 meter över havet. Platån kallas också för gråtande slätten, eftersom delar av den är väldigt torr.

Längre söderut ligger en region med flera floder. Bangkok är belägen nära en av dessa floder, som rinner ut i Thailändska golfen. Den kallas Chao Phraya.

Landets sydligaste del ligger på halvön Malakka. Den smala landremsan består av bergskedjor som är bevuxna av tropisk regnskog.

Turisterna dras också till Thailand på grund av de vackra stränderna, havet och palmträden. Populära badorter är Phuket, Pattaya och Hua Hin.

Thailand har monsunklimat. Detta är ett tropiskt klimat med våta och torra perioder. De blöta perioderna kallas monsun. Från mitten av maj till september är vädret regnigt, varmt och molnigt i Thailand. Från november till mitten av mars för den nordöstra vinden med sig varm och kall luft till landet.

Trafik och infrastruktur

Thailändarna kör på vänster sida av vägen. Vägarnas skick varierar stort från region till region. Det finns fyra huvudmotorvägar i landet. De leder till norr, öster, nordost och söder. Alla vägar leder till Bangkok. På somliga av dem tas det upp tull. 

Hastighetsgränsen i tätortsområden är 60 kilometer/timmen. Utanför tätortsområdena får man köra i 80 kilometer/timmen. På upphöjda 'luftmotorvägar' är hastighetsgränsen 100 kilometer/timmen.

Bussarna är snabba, effektiva och pålitliga.

Att resa med tåg i Thailand är mycket bekvämt, förutom det faktum att tågen går mycket långsamt. Tåget ger resenärerna en utmärkt möjlighet att se landsbygden. Tågen har första, andra och tredje klass. De främsta järnvägslinjerna går från norr till söder och från nordost till väst.

De som vill resa på floderna kan ta reua haang yao: den långsvansade båten. Denna typ av båt kan segla ganska snabbt och är rolig att resa med.

Från Bangkok internationella flygplats, 3 mil öster om huvudstaden kan man flyga till internationella destinationer. Andra inrikesflygplatser är Chiang Mai flygplats, Koh Samui flygplats, nära staden Ko Samui och Phuket flygplats. Från dessa städer är det också möjligt att ta inrikesflyg.

Mat och dryck

Det thailändska köket är idag känt i hela västvärlden. I rätterna kombineras söta, starka, bittra och salta smaker. Oumbärliga ingredienser är vitlök, citrongräs och fisksås. Den typiska thaismaken får maten genom att man använder curry, vilket är en blandning av flera olika kryddor. Många thairätter tillagas i en wok. Det går snabbt att förbereda maten på detta sätt och grönsakerna behåller sin smak och knaprighet. 

Ris är basingrediensen i många thailändska rätter. Nudlar kan också ersätta riset.

'Mehkong', den thailändska versionen av whiskey görs också av ris. Thailändare dricker mehkong till middag.

Tidszon

Thailand ligger i tidszonen GMT/UTC+ 7.

Logi

I turistområdena och i de stora städerna kan man hitta lyxiga hotell. De kinesiska thailändarna driver ofta skapliga hotell. Atmosfären är i allmänhet inte särskilt speciell, men de är i alla fall mycket bekväma.

Resenärer kan också tillbringa natten på pensionat och hotell. Dessa kan vara mycket mysiga. Större städer erbjuder ofta denna sorts logi.

Även campare kan hitta platser i Thailand. I nationalparker kan man även hyra tält. Det finns inga riktiga campingplatser utanför dessa parker eftersom camping ofta är mycket ovanligt.

Externa källor

För mer information om Thailand rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Thai baht
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  80 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Thai
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Thai Rent A Car
 • Drive Hellas
 • Sixt
 • Drive On Holidays
 • Avis
 • Budget
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Europcar
 • Thrifty
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Thailand