Biluthyrning Krabi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Krabi på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Krabi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Thailand
  3. Biluthyrning Krabi
EasyTerra Biluthyrning Krabi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Krabi

Biluthyrning Krabi
Biluthyrning Krabi

Inledning

Thailändska Krabi ligger ett par kilometer från stranden och den främsta anledningen för turister att besöka staden är därför att fortsätta sin resa till en av semesterorterna vid stranden: Had Yao, Ao Nang och Rai Leh.

Befolkning

Staden har nästan 20 000 invånare.

Geografiskt läge

Krabi ligger på västkusten i södra Thailand, utmed en flod med samma namn som rinner ut i Phang Nga-bukten. Själva staden ligger nästan 95 mil söder om den thailändska huvudstaden Bangkok. Ko Phi-Phi och Ko Phuket ligger utanför kusten, men att ta sig till den senare semesterön tar ett tag med hyrbil: 18 mil landvägen. 

Ekonomi

Turismen är den främsta inkomstkällan. Det finns flera stränder i närheten, men också underbara naturparker, däribland marinreservat nära Ko Lanta och Ko Phi-Phi samt nationalparkerna inne i landet Khao Phanom Bencha och Than Bokkhorani.

Flygplatser

Stadens flygplats, Krabi internationella flygplats, ligger 1,5 mil öster om centrum. Det är lätt att ta sig dit med hyrbil: från centrum tar man först Thanon Utarakit (väg nummer 411) norrut för att nå flygplatsen via motorväg 4 (Phetkasem Road). Avfarten till Krabi flygplats är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Som i övriga Thailand består den lokala kollektivtrafiken främst av songthaews (täckta pickups med bänkar på båda sidorna). De kör fasta rutter och man kan gå på och av var man vill längs färdrutten. Från den centrala busstationen finns det flera (inter) regionala förbindelser med andra platser i Thailand, däribland Bangkok.

Trafik och parkering

Trots att Krabi kan ha ganska intensiv trafik, särskilt under vintermånaderna, är det inga problem att köra runt i hyrbil. I allmänhet är det inga problem att hitta en gratis parkeringsplats heller. Det finns parkeringshus och/eller parkeringsplatser nära de stora köpcentren. Där finns också tillräckligt med parkeringsmöjligheter nära stränderna. 

Hotell

Själva staden har en del boenden, men de flesta hotellen och semesteranläggningarna ligger alldeles invid stranden nära Had Yao, Ao Nang och Rai Leh. Vi rekommenderar att boka boende i god tid om man vill besöka Krabi eller dess omgivningar under vintermånaderna (november till februari).

Externa källor

För mer information om Krabi rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Krabi

EasyTerra Biluthyrning Krabi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Thailand, men i en annan stad än Krabi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Thailand-sidan, där du kan välja i vilken stad i Thailand du vill hyra en bil.