Biluthyrning Bangkok

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bangkok på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bangkok

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Thailand
 3. Biluthyrning Bangkok
EasyTerra Biluthyrning Bangkok är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bangkok

Biluthyrning Bangkok
Biluthyrning Bangkok

Inledning

Thailands huvudstad är en modern världsstad som ständigt växer. Bangkok är en förkortning av Bang Makok som betyder 'Olivby'. Från början låg Thailands huvudstad på den västra stranden av floden Chao Phraya. Då var dess namn Thonburi. Eftersom Burma attackerade västerifrån flyttades huvudstaden till andra sidan floden, till ett område med olivträd. Thonburi existerar fortfarande men tillhör inte kommunen Krung Thep (Änglarnas stad), som är Bangkoks officiella namn.

Befolkning

Officiellt har Bangkok nästan sju miljoner invånare, men antagligen är det fler eftersom många personer inte är folkbokförda någonstans. Tillsammans med grannstäderna har tätortsområdet omkring 12 miljoner invånare.

Geografiskt läge

Bangkok ligger i centrala Thailand. Landets form har jämförts med ett elefanthuvud med stora öron och en snabel. Om man ser det på det viset ligger Bangkok nära elefantens mun. Staden ligger på östra stranden av Chao Phraya, en flod som rinner ut i Thailandviken, cirka 2,5 mil söderut. På andra sidan floden ligger Thonburi.
Med bil är avståndet till Chiang Mai i norra Thailand 69 mil. Det är 27,5 mil till Aranya Prathet (kambodjanska gränsen) och 100 mil till Hat Yai i södra Thailand.

Ekonomi

Staden är landets ekonomiska centrum. Nästan hälften av Thailands BNP intjänas i och runtomkring Bangkok. Alla landets större företag, banker och finansinstitut har sina huvudkontor i staden. I och runt staden finns det elektrotekniska och kemiska företag. Dessutom bidrar byggsektorn (byggnader, hus och vägar) väsentligen till landets ekonomi. Många internationella företag har sina sydostasiatiska huvudkontor i denna stad. Bangkok är naturligtvis också landets förvaltningscentrum. Även om många thailändare har fått högre inkomster de senaste åren är kontrasterna enorma. Bredvid palats, tempel och flotta köpcentrum har Bangkok jättestora slumområden där folk måste arbeta hårt hela dagen för en skål ris.

Flygplatser

I slutet av 2006, öppnades Bangkoks internationella flygplats Bangkok Suvarnabhumi flygplats. Den är belägen 3 mil öster om stadens centrum och har ersatt den gamla Don Muang flygplatsen som hade blivit för gammal och dessutom låg instängd bland förorterna norr om staden. När den nya flygplatsen invigdes fanns det ingen tågförbindelse ännu, men en förbindelse beräknades vara klar 2008. Det finns bussförbindelser mellan flygplatsen och Bangkoks centrum. Det finns också snabbussförbindelser till orter som Pattaya och Nong Khai (gränsen till Laos).

Kollektivtrafik

För att bekämpa stadens trafikproblem invigdes den första 'Skytrain'-linjen 1997. Det finns nu två linjer som trafikerar delar av staden; de områden de flesta besökarna åker till (köpcentrumen runt Siam Square, turistområdet Sukhumvit och nöjeskvarteret Silom). 2004 lades en tunnelbanelinje till stadens kollektivtrafiknät, mellan den centrala tågstationen Hualamphong och Bang Sue-stationen. Den är ansluten till Skytrain på två ställen.

För korta turer är 'moto' en fantastisk lösning. Man känner igen dem på deras färgstarka jackor när de vanligen hänger eller halvsover över sina mopeder. De står på fasta platser i grupp och man kan åka med dem vart man vill för en billig peng. Det kan vara svårt att få dem att förstå vart det är man vill åka.

För resmål utanför staden kan man ta tåget eller bussen. De flesta interregionala tåg avgår från Hualamphong-stationen i centrala Bangkok.
Huvudbussterminalerna är Norra, Östra och Södra busstationerna. Från Norra busstationen avgår bussar till norra och nordöstra Thailand, från Östra går det bussar österut (inklusive orter längs kusten) och från Södra stationen går de söder- och västerut.

Trafik och parkering

Thailand kör man på vänster sida, vilket betyder att ratten sitter på höger sida i hyrbilen. Man kan eventuellt öva lite innan man ger sig ut i Bangkoks livliga och tidvis kaotiska trafik. Man kan kanske också fråga sig själv om man verkligen vill köra bil på en plats som Bangkok. Staden är känd för sina trafikstockningar. Även om det på senare år har byggts motorvägar (med hisnande komplexa vägkorsningar i olika nivåer) drabbas ändå Bangkok av trafikstockningar varje dag. Att hitta parkeringsplats är inte heller lätt.

Att köra en runda på landsbygden är en helt annan sak. För detta är bilen i högsta grad lämplig. Thailand har utmärkta vägar som ständigt förbättras. Bara man har lämnat den hektiska trafiken bakom sig blir det lättare att köra. Man bör komma ihåg att företräde beror på fordonets storlek. Detta står inte i den thailändska trafiklagen, men det är så det fungerar i verkligheten! 

Hotell

Bangkok har ett enormt utbud av platser där man kan övernatta: billiga (och ibland mindre rena) rum i backpackerområdet runt Khao San Road och i Chinatown, hyggliga eller bra hotell nära Sukhumvit och runt Siam Square, superlyxig logi vid Chao Phraya, runt Silom Road och runt Siam Square. Detta är endast en allmän sammanfattning; det finns hotell i hela Thailand. Staden lockar många affärsmän och kvinnor, politiker, diplomater och turister. Detta betyder att det är nödvändigt att boka i förväg. Turistsäsongen är mellan oktober och slutet av mars.

Externa källor

För mer information om Bangkok rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thai Rent A Car

Biluthyrningsplatser i Bangkok

EasyTerra Biluthyrning Bangkok jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Thailand, men i en annan stad än Bangkok, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Thailand-sidan, där du kan välja i vilken stad i Thailand du vill hyra en bil.