Biluthyrning Singapore

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Singapore på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Singapore.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Singapore

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Singapore
  3. Biluthyrning Singapore
EasyTerra Biluthyrning Singapore är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Singapore

Biluthyrning Singapore
Biluthyrning Singapore

Inledning

Alla säger Singapore, men officiellt är det Republiken Singapore, eftersom det inte bara är en stad utan också ett land och därför en stadsstat. Det är det minsta landet i Sydostasien, men en ekonomisk supermakt och en turistattraktion. 

Befolkning

Staden (eller snarare: landet) har ungefär 5 miljoner invånare. Kineserna utgör den största folkgruppen med över 75 % av befolkningen, långt därefter följt av malajerna (nästan 15 %) och indierna (omkring 8 %). 

Geografiskt läge

Singapore ligger i Sydostasien och är skilt från den indonesiska ön Sumatra genom Singaporesundet. Landet består av över 60 öar; den största är skild från Malaysia genom Johorsundet. Huvudön är ansluten till Malaysias fastland via en damm och en bro. 

Ekonomi

Staden är ett viktigt finanscentrum och hamnen är en av de största i världen. Stadens flygplats är en viktig knutpunkt i den internationella flygtrafiken. Singapore tillverkar också elektroniska produkter och oljeprodukter (gjorda av importerad olja, men som exporteras direkt när den behandlats). Det finns också kemisk industri, skepps- och maskinbyggeri och landet spelar en framträdande roll i högteknologisk forskning. Turismen är en annan grundpelare i ekonomin; staden besöks av över 10 miljoner personer årligen. 

Flygplatser

Flygplatsen ligger 2 mil nordost om stadens centrum. Singapore flygplats är en ansedd flygplats som alltid hamnar på 5-i-topp-listan över de bästa flygplatserna i världen. Flygplatsen är lätt att nå via East Coast Parkway. Det är en avgiftsbelagd väg där man måste betala elektroniskt. Biluthyrningsföretagen på flygplatsen säljer de erforderliga chipkorten. 

Kollektivtrafik

Singapore har Mass Rapid Transit (MRT, eller tunnelbana) som man kan resa snabbt och lätt med överallt i staden. Dessutom finns det ett effektivt bussnät. Under helgerna (fredag och lördag natt) går det nattbussar från nöjesområdena Boat Quay, Clarke Quay, Mohamed Sultan och Orchard Road.

Trafik och parkering

Östaten Singapore är kanske inte så stor, men där finns ett omfattande och väl underhållet vägnät, inklusive 16 mil motorväg. Detta betyder att (utanför rusningstid, men var i världen är det inte på samma sätt?) man lätt hittar i Singapore. Jämfört med andra storstäder är det inte heller särskilt svårt att hitta en gratis parkeringsplats för sin hyrbil, på gatan eller i ett av de många parkeringshusen. 

Hotell

Jämfört med andra länder i Sydostasien är det dyrt att övernatta i Singapore. Man kan dock hitta en del budgetboenden, särskilt i Little India, Bugis och East Coast. Trevliga mellanklasshotell har nyligen öppnats i Chinatown. Dyrare hotell hittar man nära Marina Bay och i hjärtat av shoppingområdet, runt Orchard Road. Man bör komma ihåg att alla hotell är fullbokade under stora evenemang, såsom Formula One race.

Externa källor

För mer information om Singapore rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Singapore

EasyTerra Biluthyrning Singapore jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Singapore, men i en annan stad än Singapore, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Singapore-sidan, där du kan välja i vilken stad i Singapore du vill hyra en bil.