Biluthyrning Alice Springs

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alice Springs på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alice Springs

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Australien
  3. Alice Springs

EasyTerra Biluthyrning Alice Springs är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Alice Springs

Biluthyrning Alice Springs
Biluthyrning Alice Springs

Inledning

Alice Springs i centrala Australien var ursprungligen hemvist för urinvånare, som bodde där i 50 000 år innan de vita anlände. Alice Springs var en viktig punkt på telegraflinjen från Adelaide till Darwin, som byggdes på 1800-talet. Det historiska telegrafkontoret existerar fortfarande och är idag en turistattraktion. Särskilt området kring Alice Springs lockar turister: det finns många vandringsslingor genom MacDonnell Ranges. Staden är också utgångspunkten för utflykter till det berömda klippområdet Ayers Rock, söder om Alice Springs.

Befolkning

Staden har mindre än 30 000 invånare, av vilka cirka 17% är urinvånare. Det bor även ganska många amerikanare i Alice Springs, som arbetar på Pine Gap, en station som övervakar satellitkommunikation.

Geografiskt läge

Alice Springs är belägen i mitten av Australien. Stadens läge är mycket isolerat. Den närmaste platsen av intresse är Port Augusta i South Australia (100,7 mil) och Darwin (130,5 mil). Bergskedjan MacDonnell Ranges ligger öster och väster om Alice Springs och Simpson-öknen sydost om staden. Floden Todd går genom staden, men den kan knappast kallas en flod: flodbädden är torr under den största delen av året.

Ekonomi

Turismen är av stor betydelse för Alice Springs. Alla turistorganisationer har kontor i centrum och det finns även många hotell och pensionat som ger lokalbefolkningen arbete. Dessutom finns det många organisationer som arbetar med att utveckla landsbygden kring staden. Det finns också gruvindustri. Övervakningsstationen Pine Gap (se befolkning) erbjuder också många människor arbete.

Flygplatser

Alice Springs flygplats ligger omkring 1,5 mil söder om staden. Flygplatsen ligger bredvid Stuart Highway (till Adelaide) och är således enkel att nå med en hyrbil. Den har flygningar till Ayers Rock, DarwinSydney, Melbourne, Brisbane, AdelaideCairns, och Perth

Kollektivtrafik

Förutom taxi så finns det inget annat lokalt offentligt transportmedel i Alice Springs. Det finns offentliga transportmedel till destinationer som ligger längre bort. Det berömda tåget, The Ghan, förbinder Alice Springs med Darwin och Adelaide. Det finns också en daglig bussförbindelse till Darwin och Adelaide. 

Trafik och parkering

I Australien kör man på vänster sida. I och utanför staden är det bekvämt att använda hyrbil. Det är inget problem att hitta parkeringsplatser. Det är inte rekommendabelt att köra bil utanför staden på natten och somliga biluthyrningsföretag förbjuder till och med detta. 

Man bör tänka på att avstånden i Australien är enorma. Avståndet från Alice Springs till Adelaide är 153 mil och till Darwin något kortare: 149,8 kilometer. 

Hotell

Det finns ingen brist på logi i Alice Springs. Från enkla pensionat för backpackers till det lyxiga Lasseters Hotel & Casino (5 stjärnor). Däremellan hittar man ett flertal hotell och bed & breakfast. Det finns även några så kallade husvagnsparker där man kan hyra husvagn, parkera den egna husbilen eller sätta upp ett tält. 

Externa källor

För mer information om Alice Springs, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Alice Springs

EasyTerra Biluthyrning Alice Springs jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Alice Springs, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.