Biluthyrning Auckland

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Auckland på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Auckland

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Nya Zeeland
 3. Biluthyrning Auckland
EasyTerra Biluthyrning Auckland är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Auckland

Biluthyrning Auckland
Biluthyrning Auckland

Inledning

Auckland är den största staden i Nya Zeeland och det var den första huvudstaden fram tills rollen 1864 togs över av staden Wellington (på grund av dess centralare läge). Det är en mycket utbredd stad. De senaste 15 åren har mycket renoverats i centrum, till exempel det 328 meter höga tornet Sky Tower. De som inte har varit i staden på ett antal år känner nästan inte igen det. En modern stad med kosmopolitisk känsla, en multikulturell befolkning och omgiven av vatten på alla sidor. Nästan alla i Auckland har (segel) båt, vilket har gett staden smeknamnet 'segelstaden'. I omgivningarna finns det också ett dussintal (utslocknade) vulkaner.

Befolkning

Auckland, inklusive förorter, har 1,3 miljoner invånare. Förutom ättlingar till européer, hyser staden många olika etniska folkgrupper: maorier (Nya Zeelands ursprungliga befolkning) och dessutom invandrare från Polynesien och från Öst- och Sydöstasien.

Geografiskt läge

Staden ligger på den nordliga delen av den norra ön, på en landremsa mellan Haurakibukten och Stilla havet i öster och Tasmanska havet i väster. Staden har två hamnar: Waitemata hamn i norr och Manukau hamn i söder.

Ekonomi

Aucklands ekonomi utgörs huvudsakligen av företag inom servicesektorn och inom den högteknologiska industrin. De så kallade kreativa yrkena (grafisk design, media och konstrelaterade yrken) är också starkt representerade. Vidare bidrar den internationella handeln också till den lokala ekonomin: Auckland har den största containerhamnen i Nya Zeeland.
Turismen spelar en betydande roll eftersom de flesta besökare kommer till Auckland när de landar i Nya Zeeland. Många av dem stannar i staden och dess omgivningar några dagar innan de upptäcker resten av Nya Zeeland.

Flygplatser

Aucklands internationella flygplats är belägen 2,1 mil sydväst om staden och kan nås via motorväg 20. Det finns också reguljära stadsbussar och en speciell flygplatsbuss som förbinder staden med flygplatsen, och det går flygbussar till flera hotell. Det går internationella direktflyg till Australien, till Öst- och Sydöstasien, till västkusten i USA(Los Angeles, San Francisco) och till öarna i Stilla havet. Dessutom finns det många inrikesflyg var dag.

Kollektivtrafik

För besökare erbjuder de vita Link bussarna det bästa alternativet till kollektivtrafik. Dessa bussar går var tionde minut och har en fast rutt genom stadens centrum. Det finns hållplatser vid de främsta turistattraktionerna. Bussarna avgår från Britomart Transport Centre på Queen Elizabeth Square. Därifrån finns det också gratisbussar (röda) till Sky Tower.

Interregionala bussar avgår från Sky Tower Coach Terminal på Hobson Street. De två största bolagen är InterCity och Newmans. De har hand om busstrafiken till de största städerna på den norra ön.

Från hamnen i närheten av stadens centrum (Waitemata hamn) finns det färjor till Aucklands förorter och till några öar.

Trafik och parkering

I Nya Zeeland kör man på vänster sida av vägen, vilket innebär att ratten i en hyrbil sitter till höger. Det kan vara bra att öva först i ett lugnt bostadsområde innan man ger sig ut i stadens ibland livliga trafik. Köp också en bra vägkarta och studera resvägen före avgång. Auckland har breda vägar, men man bör kontrollera att man är i rätt körfält för en viss avfart.

Det är billigare att parkera på gatan än på parkeringsplats, men i centrum är det oftast bara tillåtet att parkera högst en timme. Felparkering kontrolleras regelbundet och om man bryter mot någon regel får man böter. Runt stadens centrum finns det fem parkeringsplatser och flera parkeringsområden. Relativt billiga alternativ är de kommunala parkeringsplatserna och parkeringsplatsen under markytan i närheten av Aotea Centre.

Hotell

Eftersom Auckland är porten till Nya Zeeland finns det ingen brist på hotell. Alla de stora internationella hotellkedjorna finns representerade, speciellt i det centrala businessdistriktet. Nya Zeeland är känt för trevlig familjelogi. Turistbyrån ger ut en gratis broschyr där det redogörs för de många alternativen: Auckland Home, lantgårdar och bed & breakfast. De bästa alternativen till denna typ av familjelogi hittar man i Devonport och Ponsonby. Högsäsong är det från november till april. Om man vill besöka Nya Zeeland under den perioden rekommenderar vi bestämt att man bokar hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Auckland rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Ace Rental Cars
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Britz Motorhomes
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • East Coast Car Rentals
 • Enterprise
 • Europcar
 • Ezi-Rent Car Hire
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • KEA Campers
 • Keddy By Europcar
 • Mighty Cars & Campers
 • National Car Rental
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Auckland

EasyTerra Biluthyrning Auckland jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nya Zeeland, men i en annan stad än Auckland, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nya Zeeland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nya Zeeland du vill hyra en bil.