Biluthyrning Los Angeles

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Los Angeles på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Los Angeles

 1. Startsida
 2. Biluthyrning USA
 3. Biluthyrning Kalifornien
 4. Biluthyrning Los Angeles
EasyTerra Biluthyrning Los Angeles är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Los Angeles

Biluthyrning Los Angeles
Biluthyrning Los Angeles

Inledning

Los Angeles utveckling började med slutförandet av den transkontinentala järnvägen 1876. Det är idag en mycket vidsträckt stad, den största i staten Kalifornien. Ibland kan det ta två timmar att ta sig från en del av staden till en annan. L.A. som staden ofta kallas är en samling förstäder. I centrum finns det fortfarande några gamla byggnader i en intressant mix med splitternya kontorsbyggnader. På natten är denna del av staden praktiskt taget folktom. Emellertid är besök på Disneyworld, Hollywoods filmateljéer, Beverly Hills och det nya Paul Getty museet väldigt intressanta. Om man vill gå ut eller shoppa är den gamla delen av Pasadena det bästa alternativet.

Befolkning

Los Angeles kommun har nästan 4 miljoner invånare, även om det i det större tätortsområdet som omger staden finns minst 15 miljoner invånare.
Befolkningen är väldigt blandad. Från början befolkades staden av äventyrare som hade flyttat till USA:s västkust. Nuförtiden finns det också invandrare från Latinamerika ('Hispanics') och från andra länder runt Stilla havet (Öst- och Sydostasien).

Geografiskt läge

Los Angeles ligger på västkusten i Förenta staterna, vid Stilla havet, runt 15 mil nordväst om gränsen till Mexico. Staden har växt ihop med andra städer som Long Beach, Pasadena och även med San Bernardino som ligger mycket längre österut.
Det är ibland svårt att veta vad som tillhör staden och inte. Till exempel: Hollywood är en del av Los Angeles, men West-Hollywood och närliggande Beverly Hills är egna kommuner. 
Norr om staden ligger San Gabriel-bergen, utanför kusten finns de praktiskt taget obebodda Channel Islands. Fem av dessa öar bildar en nationalpark.

Ekonomi

Staden har en mycket skiftande ekonomi. Viktiga inslag är internationell handel, nöjesindustrin (film, tv och musik), flygindustri, olja och turism. De sammanslagna hamnarna i Los Angeles och Long Beach är särskilt viktiga för handeln med länderna kring Stilla havet. Tillsammans bildar de landets största hamn.
En del av ekonomin är osynlig, eller 'svart'. Många invandrare (speciellt från Mexico) vistas illegalt i USA och tvingas därför arbeta illegalt.

Flygplatser

Los Angeles har inte mindre än fem flygplatser. De flesta flyger till Los Angeles International (LAX), som har förbindelser med alla de större städerna i världen och självfallet med USA. Flygplatsen är belägen 2,4 mil sydväst om stadens centrum. Flygplatsen kan inte nås med allmänna transportmedel, men det finns flygbussar från och till tunnelbanestationerna Aviation och Union.

Andra flygplatser är Long Beach flygplats, Bob Hope (Burbank) flygplats, Orange County/John Wayne flygplats (till Disneyland och stränderna i Orange County) samt Ontarios flygplats, belägen längre österut.

Kollektivtrafik

Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority (MTA) står för kollektivtrafiken i staden. Det finns ett omfattande bussnät - men bussarna, precis som bilarna - sitter ofta fast i trafiken. Bussar som kör under namnet 'Metro Rapid' är ett undantag. Dessa bussar har företräde överallt och kör mellan Los Angeles mest kända platser.  
För besökare erbjuder tunnelbanan eller spårvagnarna det bästa allmänna transportmedlet. Det finns fem linjer och planer på att ytterligare förlänga två av dessa. Tunnelbanan hade förr dåligt rykte på grund av dess många tekniska problem, men på senare år har systemet förbättrats enormt.

Regionaltåg avgår från den historiska Union Station i centrum. De snabba långdistansbussarna som körs av Greyhound avgår från bussterminalen på East 7th Avenue. Denna terminal ligger fjärran från alla sevärdheter och är inte särskilt säker - speciellt inte nattetid.

Trafik och parkering

Staden har ett omfattande men komplicerat nätverk av motorvägar. Tjugosju motorvägar löper genom staden med många oenhetliga vägkorsningar där det är lätt att ta fel väg. Vi rekommenderar att man köper en detaljerad karta över Los Angeles och att man förbereder sig väl innan man närmar sig staden. Vägarna är ofta överfulla; många bilförare spenderar många timmar om dagen i trafikstockningar. I centrum finns det många enkelriktade gator.

Det kostar pengar att parkera på gatan. Man kan betala via telefon: man ringer ett speciellt nummer (som står på parkeringsmätaren) och uppger sitt kreditkortsnummer. Emellertid får man inte parkera längre än den högst tillåtna tiden. Rena ('hybrid') bilar kan parkera gratis var som helst i staden. Bilen måste ha ett speciellt märke.

Bilar som står parkerade där och när de inte får bogseras iväg.

Hotell

Det är bäst att välja ett hotell som är närmast det mål man vill besöka, annars kommer man först att spendera timmar i trafiken. Det finns ett mycket stort antal hotell i Los Angeles: från väldigt enkla lågprisställen till hyperlyxiga femstjärniga hotell, och allt däremellan. I stort sett anses områdena i södra och östra Los Angeles vara sämre, de bättre stadsdelarna (och hotellen) ligger i väster. Man bör fråga om hotellet har parkeringsmöjligheter innan man bokar rum.

Externa källor

För mer information om Los Angeles rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Ace Rental Cars
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Britz Motorhomes
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Eaglerider
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Hertz
 • InterRent
 • National Car Rental
 • Road Bear
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Los Angeles

EasyTerra Biluthyrning Los Angeles jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser: