• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Mexiko

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mexiko på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 20% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 4 juni 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mexiko

EasyTerra Biluthyrning Mexiko är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Mexiko

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Mexiko.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Familjebuss
SUV

När du ska boka en hyrbil i Mexiko

Biluthyrning Mexiko

Platsinformation för Mexiko

Mexiko utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 73 avhämtningsplatser i Mexiko. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Mexiko är mayaindianernas, aztekernas, palmernas, solens och strändernas land. För den som gillar varmt väder, kultur och att lata sig på semestern så är Mexiko ett riktigt paradis. Landets huvudstad är Mexiko City. Det är en av världens största städer. I Mexiko City finns Museo Nacional de Antropologia där kvarlämningar från de förcolumbiska kulturerna kan beskådas. Templen och ruinerna från dessa gamla civilisationer trampas idag på av turisternas fötter. De rikt dekorerade katedralerna och kyrkorna som de spanska kolonisatörerna lämnade efter sig är idag en del av Mexikos kulturarv.

Typiskt mexikanskt är den utsökta maträtten tacos och den välkända tequilan. Emellertid är Mexikos mångfald inte endast kulturell eller historisk. Naturen är också praktfull. Dagar vid havet och stränderna kan kombineras med en resa genom kopparkanjonen, världens största kanjonsystem. Mexiko är ett mycket varierande land. Det utvecklas snabbt och har många värdefulla kvarlevor från det förflutna som man kan beskåda.

Historia

Genom nyligen funna fotavtryck vet vi att det redan för 40 000 år sedan gick människor på den mexikanska marken. Dessa människor vandrade genom Mexikodalen. Denna platå i centrala Mexiko är omgiven av berg och vulkaner och var den plats där människorna som levde i landet före Columbus ankomst hade sina bosättningar. Teotihuacaner, tolteker och de mer kända aztekerna levde alla där. Platån är fortfarande den plats där många av de större mexikanska städerna är belägna.

Under tusentals år levde folk genom att vara jägare och samlare. För omkring 9000 år sedan kom en vändpunkt. Invånarna i dagens Mexiko genomförde en jordbruksrevolution. De började odla majs. Detta ledde till enorma förändringar och till en mer komplex samhällsstruktur. Skrivkonsten uppfanns och människorna började ägna sig åt astronomi och matematik. Arméer bildades. Från och med 1800 f. Kr. skapades fyra stora civilisationer: olmekerna, samt de förutnämnda teotihuacanerna, toltekerna och mayaindianerna. Hels städer uppfördes med den astronomiska vetenskapen som utgångspunkt. Det var blomstrande centrum för handel, teknologi och kunskap.

Olmekerna är berömda för att vara de förcolumbiska civilisationernas 'moderkultur'. De levde från 1500 till 100 f. Kr. i dalarna där städerna Tabasco och Veracruz ligger idag. Detta folk hade en hierarkisk maktstruktur och levde på handel.

När det olmekiska imperiet förföll, intog teotihuacanerna den lediga positionen. De grundade de första storstäderna och etablerade ett nytt politiskt och ekonomiskt system. Deras inflytande sträckte sig från Mexiko till Centralamerika. Omkring 500 e. Kr. hade deras huvudstad Theotihuacán blivit en av världens största städer. Deras politiska makt förföll omkring 650 e. Kr. Deras kulturella inflytande förblev emellertid viktigt fram till slutet av det första årtusendet

Samtidigt växte sig mayafolket starkare. Mellan 250 och 650 f. Kr. blomstrade deras civilisation, även om imperiet förblev delat. På samma gång hade de ett enormt intellektuellt inflytande i Mexiko. De gjorde större framsteg än någon annan civilisation vid någon tidpunkt inom områdena astronomi och matematik. Deras skriftspråk var också mycket avancerat.

Det tomrum som skapades efter imperiet Teotihuacáns fall, fylldes av toltekerna som tog makten i området. Omkring 700 e. Kr. etablerade de sin makt i regionen. Deras kultur blomstrade tack vare handeln med turkoser, en blågrön halvädelsten.

De följdes av aztekerna, som kallade sig själva för mexica. I jämförelse med andra gamla civilisationerna kan de tyckas vara barbarer. Emellertid så kompenserades deras militära skicklighet deras brister. Då de hade som mest makt, styrde mexica över tusentals människor. Deras imperium sträckte sig från kust till kust i Centralamerika. Dagens Mexiko City ligger på den plats där aztekernas huvudstad var belägen: Tenochtitlan.

1519 invaderade spanjorerna Mexiko. Det tog dem bara två år att förstöra de betydelsefulla civilisationer som hade haft makten över landet under 4000 år. Under 300 år koloniserade spanjorerna aztekernas imperium.

1810 deklarerade prästen Miguel Hidalgo y Costilla Mexiko självständigt. Detta var början på en ny era som skulle vara fram till en bra bit in på 1900-talet, under vilken Mexiko skulle uppleva diktatorer och militärkuppers uppgång och fall. 

Först ledde självständighetsförklaringen till ett inbördeskrig som varade fram till 1821. Resultatet blev en självständig stat: det första mexikanska kejsardömet. Detta imperium existerade från 1822 till 1823. Den första och ända kejsaren var Agustin de Iturbide. 1824 formulerades den republikanska konstitutionen och den första presidenten utsågs.

1846 utbröt det mexikansk-amerikanska kriget. Den omedelbara orsaken var USA:s annektering av Texas. 1848 skrevs freden i Guadaloupe Hidalgo under. Den mexikanska regeringen, som var av diktatorisk natur, blev liberal. 1957 ledde detta till ett annat krig, denna gång mellan liberala och konservativa. De liberala visade sig bli vinnarna i denna liberala revolution.

1863 invaderade fransmännen Mexiko. 1864 utsågs österrikaren Maximilian of Habsburg till Mexikos kejsare. Mexikanerna fann sig inte i sitt öde. 1867 tog ockupationen till slut. Freden kom emellertid inte tillbaka till landet. Generalen Porfiro Diaz grep makten 1876 och regerade landet som en diktator. Han moderniserade Mexiko och ägnade sig åt att stimulera den ekonomiska utvecklingen. Samtidigt förtryckte han folket. Trots den ekonomiska tillväxten levde en stor del av befolkningen under gränsen för fattigdom. 

1911 bröt den mexikanska revolutionen ut och Diaz avsattes. Liberalen Francisco I. Madero administrerade landet på ett demokratiskt och liberalt sätt. Både de konservativa och de liberala blev missnöjda med hans styre. 1913 dog han under ett uppror. Olika diktaturer infördes ännu en gång i Mexiko, men samtliga av dem störtades.

Efter 1920 genomfördes landreformer. Mexiko moderniserades och en stor del av investeringarna gick till utbildning. 1968 protesterade studenter i Tlatelolco mot regeringens auktoritära natur. Detta slutade med en massaker i vilken 250 demonstranter dödades. Slutligen, 1997, genomfördes demokratiska reformer i Mexiko.

Samhälle och kultur

Mexiko har nästan 109 miljoner invånare. Det finns en stor mångfald i Mexiko eftersom många kulturer lever sida vid sida. De flesta människor är mestizos. Två tredjedelar av befolkningen härstammar från en spansk pappa och en indiansk mamma, eller tvärtom. Omkring 12 % är indianer. 10-17 % av mexikanarna är vita och dess förfäder är huvudsakligen spanjorer. Mindre än 1 % av mexikanarna har annat ursprung.

Det finns 62 olika indianfolk i Mexiko. De har sina egna språk och kulturer. Några av urinvånarna är nahua, mayaindianer och zapoteker.

Mexikansk kultur är en blandning av ursprungliga indianska kulturer med spansk kultur. Därtill kommer influenser från USA och Afrika.

De flesta mexikanare bor i städer. Endast en fjärdedel av befolkningen bor på landsbygden. Omkring 30 % av mexikanerna bor i en av de fem största städerna: Mexiko City, Guadalajara, Monterrey, Puebla och Toluca.

Mexiko har inte någon officiell statsreligion. Emellertid är nästan 90 % av befolkningen romersk-katolsk. Ytterligare 6 % är protestanter. Det finns ungefär 45 000 judar i landet. Omkring tre miljoner mexikaner har ingen religion.

De flesta mexikaner talar spanska. Mexiko är det största spansktalande landet i världen. Ungefär 10 % av befolkningen talar något indianspråk.

Politisk situation

Mexiko är en federal republik. Landet består av 31 delstater och ett federalt distrikt. Den nuvarande presidenten är Felipe Calderón. Sedan slutet av 2006 har han styrt den mexikanska republiken. Presidenten väljs för en period på sex år. Presidentens makt är betydande. Han utser ministrar men har också maktbefogenhet att avskeda dem. Han har vetorätt och rätt att förklara krig. Ett anmärkningsvärt inslag i den mexikanska politiken är begränsningen för mandattid: politiker kan endast inneha ett offentligt ämbete en gång.

De 31 delstaterna styrs av guvernörer, som också de väljs för en period på sex år.

Den lagstiftande makten innehas av Unionskongressen, det mexikanska parlamentet. Mexiko har ett tvåkammarssystem, i vilket kongressen delas upp i överhuset, som kallas Senaten, och underhuset, som kallas Deputeradekammaren.

Det finns flera politiska partier i Mexiko. Det Nationella Aktionspartier (PAN), det Institutionella Revolutionära Partiet (PRI) och Partiet för Demokratisk Revolution (PRD) är de tre största partierna.

Ekonomi

Ända sedan 1980-talet så har den mexikanska regeringen lett landet mot en fri marknadsekonomi. Allt fler företag överförs i privat ägo. Förutom detta växer exporten betydligt. Mexiko är en av världens största exportörer av olja. Den viktigaste jordbruksexportprodukten är majs.

Den sektor som genererar mest inkomst och inom vilken de flesta mexikaner hittar jobb är servicesektorn. Mexiko är världens största silverproducent. Mindre positivt är emellertid det faktum att det även är ett av de länder genom vilket det passerar mest droger.

Inkomsten är mycket ojämnlikt fördelad i Mexiko. 40 % av mexikanarna lever under gränsen för fattigdom.

Den mexikanska valutan är mexikans peso.

Geografi och klimat

Mexiko täcker en area på över 1 972 550 km². Förutom detta utgör även ett fåtal öar i Stilla havet en del av Mexiko. Landet gränsar till USA, Belize och Guatemala. Övriga gränser utgörs av vatten, det vill säga Stilla havet och Mexikanska golfen. Delar av gränsen till USA utgörs också av en naturlig gräns: floden Rio Bravo del Norte.

Från norr till söder sträcker sig två bergskedjor över Mexiko. Sierra Madre Oriental och Sierra Madre Occidental är båda utlöpare av Klippiga bergen. Förutom dessa berg går det Transmexikanska vulkanbältet genom centrala Mexiko. Denna bergskedja sträcker sig från västra till östra Mexiko och består huvudsakligen av vulkaner. Den högsta toppen är Pico de Orizaba, som är 5700 meter hög. Denna bergskedja kallas även för Sierra Nevada. Det finns en fjärde bergskedja i Mexiko som bär namnet Sierra Madre del Sur.

Städerna Toluca, Mexiko City och Puebla är alla tre belägna i dalarna mellan bergskedjorna.

Mexiko har ett av världens mest varierande klimat. Kräftans vändkrets går rakt igenom Mexiko. Till följd av detta har Mexiko två olika sorters klimat. Den norra delen har ett måttligt klimat och de södra regionerna är tropiska. Temperaturen varierar väldigt lite i det tropiska klimatet under året. En annan skillnad är mängden regnfall. Den norra delen har mycket lite nederbörd under året. I den tropiska södern är det betydligt mer regn.

Trafik och infrastruktur

Mexikos vägnät är utbrett. Vägarna är ofta ojämna. På många vägar tas vägtull upp.  

Det finns även omfattande bussnät som går genom Mexiko. Att åka buss är det vanligaste sättet att resa långa avstånd. De flesta bussar som täcker långa avstånd är bekväma och snabba. De ansluter nästan alla stora städer. På landsbygden är de flesta bussar långsamma. Resenärer som vill ta sig runt i städerna kan åka minibussar. Mexiko City, Guadalajara och Monterrey har också tunnelbanesystem.

Under 90-talet privatiserade järnvägarna. Tågtrafiken har sedan dess försämrats. Det finns få möjligheter att nå sitt resmål med tåg. Emellertid, finns det en tågförbindelse som kan rekommenderas mellan Los Mochis och Chihuahua. Järnvägen går genom Kopparkanjonen, världens största kanjonsystem, med praktfulla vyer.

Det finns omkring trettio flygplatser från vilka man kan flyga till Nordamerika eller Kanada. Det finns endast två möjligheter att flyga från Europa direkt till Mexiko. Antingen flyger man till Mexiko City internationella flygplats, eller till Cancún internationella flygplats, nära Cancún. Inrikesflyg går vanligtvis via Mexiko City. Några av inrikesdestinationerna är Guadalajara flygplats, Toluca flygplats och La Paz flygplats.

De största hamnarna i Mexiko är Tampico och Veracruz Llave vid Mexikanska golfen. De största hamnarna vid Stilla Havet är Acapulco de Juárez och Mazatlán.

Mat och dryck

Majs, tomat, pepparfrukt och paprika är grundingredienserna i de mexikanska rätterna. Det mexikanska köket är mycket kryddstarkt och även mycket populärt i andra länder idag.

Typisk mexikansk mat är tamale, de välkända tortillas och tacos. Även guacamole är en allmänt känd populär dippsås. Den innehåller avokado, tomater, lök, vitlök, citronjuice, peppar och andra kryddor. Guacamole äts vanligtvis med majschips. Tamale är en traditionell rätt gjord av majsdeg som exempelvis fylls med kött, ost eller chilipeppar. Mexikanarna äter ofta denna rätt till frukost. Den välkända tortillan är en slags pannkaka som ursprungligen gjordes av majsdeg. Spanjorernas ankomst påverkade det mexikanska köket något. Idag görs tortillas också av vetemjöl. En taco är en dubbelvikt tortilla fylld med kött, grönsaker, ost, eller en blandning av dessa olika ingredienser. Man äter vanligtvis tacos med händerna.

Chokladen kommer från Centralamerika och Mexiko. Det finns dokument som visar att kakao odlades här redan omkring 11 000 f. Kr. Mayaindianerna och aztekerna drack xocolatl, vilket betyder 'beskt vatten'.

Typiskt mexikanska alkoholhaltiga drycker är mezcal, tequila och aguardiente. Mezcal görs av agave. Av olika sorters agave framställs olika sorters mezcal. Tequila är den mest välkända drycken. Aguardiente görs av sockerrör och har en alkoholhalt på 44 %.

Tidszon

Mexico ligger i tidszonen som sträcker sig från GMT/UTC- 6 till -8.

Logi

Hotell kan hittas i alla priskategorier. Det finns både lyxigare och enklare hotell. De lyxigaste hotellen ligger på populära badorter och i Mexiko City. Hotell finns i allmänhet överallt i Mexico.

Inuti och runtomkring de äldre städerna finns det också pensionat där man kan hyra sängar eller rum.

Ofta erbjuds även rum av privatpersoner. Denna form av logi kallas för casas de huéspedes.

Den som vill tillbringa en romantisk natt under en stjärnströdd himmel på stranden, kan göra detta i en bungalow eller hängmatta vid den mexikanska kusten.

Externa källor

För mer information om Mexiko rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Mexican peso
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  20 - 70 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  20 - 90 km/h
 • Språk
  Spanish
 • Populär bilkategori
  Standard

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Localiza Car Rentals
 • National Car Rental
 • Hertz
 • Enterprise
 • Thrifty
 • Green Motion
 • Alamo
 • Sixt
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Avis
 • Payless Car Rental
 • Budget
 • Keddy By Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Mex Rent a Car
 • OtoQ
 • Nextcar
 • ACE Rent A Car
 • Autounion Car Rental
 • Carwiz rent a car
 • U-Save Auto Rental
 • NÜ Car Rentals
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Mexiko