• Kundbetyg 8.4 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Kanada

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kanada på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 20% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 4 juni 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kanada

EasyTerra Biluthyrning Kanada är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Kanada

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Kanada.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

När du ska boka en hyrbil i Kanada

Biluthyrningsställen i Kanada

EasyTerra Biluthyrning jämför hybilspriser på följande destinationer

Abbotsford, BC Ajax, ON Bagotville Banff Barrie, ON Bathurst Belleville, ON Blainville Brampton, ON Brossard, QC Burlington Burnaby Calgary Campbell River Canmore, AB Carleton Place, ON Castlegar Charlottetown Chicoutimi, QC Chilliwack, BC Comox Cookstown Courtenay, BC Cranbrook Dartmouth, NS Deer Lake Delta, BC Don Mills Dorval Drummondville, QC Duncan, BC Edmonton Embrun Fredericton Gander Gaspé Gatineau, QC Grande Prairie Greenfield-Park, QC Guelph, ON Halifax Hamilton Happy Valley-Goose Bay Havre-Saint-Pierre Inuvik Jasper Joliette, QC Kamloops Kanata Kelowna Kingston Kitchener Lake Louise Langley Lasalle, QC Laval Lethbridge Lloydminster London Longueuil, QC Markham, ON Matane Medicine Hat, AB Mississauga Moncton Mont Joli Mont-Laurier, QC Mont-Tremblant, QC Montreal Nanaimo Nelson, BC New Glasgow New Richmond, QC Newmarket, ON Niagara Falls, ON Nisku North Bay North Sydney, NS North Vancouver, BC North York Oakville, ON Orleans Oshawa, ON Ottawa Parksville, BC Peace River Pembroke Penticton Peterborough Pickering, ON Port Alberni, BC Port Hardy Prince Albert Prince George Prince Rupert, BC Quebec Quesnel Red Deer, AB Regina Richmond Hill, ON Richmond, BC Richmond, QC Rimouski Rivière-du-Loup Saint John, NB Saint-Hyacinthe, QC Saint-Leonard, QC Sandspit Sarnia Saskatoon Scarborough Sept-Iles Sherbrooke, QC Sherwood Park Sillery, QC Smithers St. John's, NF Stephenville Sudbury Surrey Sydney, NS Terrace Thompson Thornhill Thunder Bay Timmins Toronto Truro Vancouver Vernon Victoria Wabush Waterloo Whistler Whitehorse Williams Lake Windsor Winnipeg
Biluthyrning Kanada

Platsinformation för Kanada

Kanada utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 262 avhämtningsplatser i Kanada. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Det här landet i norra delen av Nordamerika är känt för sin vackra och varierande natur. Niagarafallen är världens största och mest kända vattenfall. Kanada har också många floder, sötvattenssjöar, glaciärer och storslagna berg. Den mest välkända bergskedjan i Kanada är antagligen Klippiga bergen. Denna bergskedja täcker ett område på över 480 mil. Nationalparkerna och Provinsparkerna i Kanada är också väl värda ett besök. I landets västra del finns sandstränder som tar andan ur dig, omgivna av tät regnskog.

Historia

Ursprungligen var Kanada eskimåernas (inuiterna) och indianernas land. Många indianstammar var jägare och bodde på de ändlösa prärierna. De indianer som levde av jordbruk bodde i den del av Kanada som idag är känd som South-Ontario. De var de första av urinvånarna som kom i kontakt med europeiska upptäcksresande. Ungefär för fyrahundra år sedan kom engelsmän och fransmän till Kanada och bosatte sig i olika delar av landet. Sedan dess har invandrare från hela världen kommit till Kanada. Särskilt efter Andra Världskriget kom många holländare till Kanada. Resultatet av invandringen är att Kanada har en varierande historia. De olika befolkningsgrupperna levde avskilda från varandra och utvecklades var för sig.

Samhälle och kultur

Kanada är ett invandrarland. De flesta kanadensare är faktiskt invandrare. Många av dem kommer ursprungligen från Europa, även om många asiater också har flyttat till Kanada under åren. Bara en liten procent av kanadensarna (omkring 4%) tillhör de ursprungliga invånarna. Tack vare invandrarna är Kanada känt för att vara ett multikulturellt samhälle.

Kanada är ett tvåspråkigt land: man pratar både engelska och franska. I provinsen Quebec är franska det officiella språket, vilket gör den till ett undantag. Utanför Quebec betraktar få människor franskan som sitt modersmål. Mer än hälften av alla kanadensare (omkring 63%) betraktar engelskan som sitt modersmål.

Kanada har ingen officiell religion. Ungefär hälften av kanadensarna är romersk-katolska och det finns också grupper som är protestanter och människor utan religion. 

Politisk situation

Kanada är en parlamentarisk monarki. Monarkins överhuvud är drottning Elizabeth II. Det är endast efter 1982 som det brittiska parlamentet inte längre har något politiskt inflytande i Kanada. Kanada är nu totalt självständigt. Kanada har tio provinser och tre territorier. Precis som i Nederländerna är provinsregeringarna demokratiskt valda. Det samma gäller för den nationella regeringen. Det parti som har flest röster formar regeringen. Sedan februari 2006 sitter de Konservativa vid makten. Stephen Harper är premiärminister.

Ekonomi

Det är inte bara till ytan som Kanada är ett av världens största länder. Det är också en av världens största ekonomier. Levnadsstandaren är hög och befolkningen är välutbildad. Kanadas ekonomi är främst fokuserad på export. Det finns ganska mycket efterfrågan på kandensiska produkter och tjänster. De flesta människor arbetar inom tjänstesektorn. Det finns också många som är aktiva inom industri och jordbruk. Kanada har anpassat sin ekonomi till USA och exporten till den stora grannen är omfattande. Dessutom växer ständigt exporten till  Europa, Asien och resten av världen.

Kanadas valuta är Kanadensisk dollar. Varje dollar är värd ungefär 0,72 eurocent.

Geografi och klimat

Med en yta vars utsträckning är nästan tio miljoner kvadratkilometer och en nordlig kustlinje på nästan 2400 mil kilometer är Kanada det största landet på västra halvklotet. Landet gränsar till Atlantet, Stilla Havet och Norra Ishavet. I mitten av Canada finns vidsträckta prärier.

Kanadas befolkning är inte jämnt fördelad över landet. Den norra delen är den glesast befolkade och de flesta kanadensare  bor längs en smal remsa vid den södra gränsen. Kanadas huvudstad är Ottawa, en stad med mer än en miljon invånare.

Kanada är ett land med stora klimatskillnader. Under de flesta månader når temperaturen i den norra delarna av landet nollstrecket på termometern. Särskild vintrarna i norr kan vara extremt kalla. Temperaturen kan sjunka till förbluffande minus 40 Cº. En varm vinterjacka är långtifrån en onödig lyxartikel! Lyckligtvis finns det också delar av Kanada som har behagligare temperaturer. Särskilt i söder kan somrarna vara varma och fuktiga. De varmaste områdena i Kanada är South-Ontario och British Columbia.

Trafik och infrastruktur

Det är självfallet lättast att färdas över de enorma avstånden med flyg. Det finns flera flygbolag som transporterar alla typer av passagerar till landets olika delar på ett så bekvämt sätt som möjligt. Kanadas mest trafikerade flygplats är Toronto Pearsons internationella flygplats nära Toronto, men även Montreals flygplats och Vancouvers flygplats spelar en viktig roll när det gäller utförandet av internationella flygningar till och från Kanada.

Andra sätt att åka runt i Kanada är med tåg eller buss. Olika tåglinjer färdas genom vackra sträckor av natur, vilket tillåter passagerarna att njuta mer av landet än vad de skulle göra om de flyger. Att åka tåg är nästan lika dyrt som att flyga, men det ger dig en möjlighet att få en bättre titt på Kanadas fantastiska landskap. Det finns också många bussbolag som sköter den regionala transporten. Långa avstånd kan täckas av 'Greyhound' bussar. Bussar erbjuder ett relativt billigt sätt att resa.

Till sist är bilar väldigt lämpliga om man vill resa runt i Kanada. Kanada har många vackra naturområden som inte är lätta att nå  med tåg eller buss. Bilen ger dig frihet och möjligheten att lämna huvudvägarna. Det betyder att bilen erbjuder det bästa sättet att uppleva Kanadas fantastiska natur. 

Mat och dryck

Det kanadensiska köket är lika varierande som dess natur och klimat. Tack vare alla de olika kulturerna finns olika slags rätter. I kustområdena har man en tendens att fokusera på fisk, medan kött är en oumbärlig ingrediens i landets inre delar. Av de olika fisksorterna som finns i Kanada är lax en favorit på många restauranger. Laxen är vanligtvis vild och den grillas (ibland på träkol). Dessutom finns europeiska influenser i alla större städer. För den som gillar det franska köket erbjuder Quebec ett urval passande restauranger.

Åldersgränsen för att köpa alkohol är 18 år, vilket innebär att den är högre än i Nederländerna. I vissa provinser är den även ett år högre.

Tidszoner

Kanada är uppdelat i ett antal tidszoner. På grund av sin enorma storlek har landet hela sex tidszoner. Från öst till väst är det  Newfoundland time, Atlantic time, Eastern time, Central time, Mountain time och Pacific time. Tidsskillnaderna varierar mellan 3,5 timmar tidigare (Newfoundland) och åtta timmar tidigare (Pacific) än Greenwhich Mean Time (GMT).

Logi

Du behöver inte oroa dig för att inte hitta logi som passar dig i Kanada. Det finns ett brett urval av hotell i olika prisklasser, bungalower och semesteranläggningar. Det finns också gott om youth hostels och campingplatser, vilket gör det möjligt att övernatta till rimligt pris. Till sist kan du också välja en mer lantlig vistelse på en bondgård, där du får uppleva Kanadas mest genuina sida.  

Externa källor

För mer information om Kanada, förutom Google, rekommenderar vi följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Canadian dollar
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  50 - 100 km/h
 • Språk
  English, French
 • Populär bilkategori
  Mellanklass

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Thrifty
 • Enterprise
 • Alamo
 • Sixt
 • Green Motion
 • National Car Rental
 • Discount
 • Avis
 • Budget
 • Hertz
 • Dollar Rent a Car
 • Keddy By Europcar
 • ACE Rent A Car
 • Fox Rent A Car
 • Economy Rent a Car
 • ADA
 • NÜ Car Rentals
 • SurPrice car rentals
 • Mex Rent a Car
 • U-Save Auto Rental
 • Carwiz rent a car
 • Rent a car
 • Island Car Rentals
 • Nextcar
 • Europcar
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Kanada