Biluthyrning Edmonton

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Edmonton på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Edmonton

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Kanada
  3. Edmonton

EasyTerra Biluthyrning Edmonton är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Edmonton

Biluthyrning Edmonton
Biluthyrning Edmonton

Inledning

Edmonton är huvudort i den kanadensiska provinsen Alberta. Staden är utgångspunkt för resor runt om i North Saskatchewan River Valley, med över 10 mil natursköna vägar. Om man inte är en utomhussportsfanatiker har Edmonton också Nordamerikas största köpcentrum; det finns många teatrar och staden organiserar varje år ett stort antal evenemang och festivaler. 

Befolkning

Staden har över 1,1 miljoner invånare vilket gör den till den nordligaste staden med över en miljon invånare i Nordamerika. 

Geografiskt läge

Edmonton ligger i sydvästra Kanada på en höjd av 668 meter, utmed floden North Saskatchewans båda stränder. Edmontons omgivningar är bergiga med djupa raviner. De kanadensiska Klippiga bergen ligger 22 mil sydväst om staden.

Ekonomi

Edmonton är provinsen Albertas ekonomiska centrum, med tonvikt på olje- och gasindustri samt (finansiella) tjänster. Edmonton hyser dock också IT-företag och andra högteknologiska företag (huvudsakligen bioteknik). Turismen spelar också en viktig roll: besökare lockas av den vackra River Valley och de många kulturevenemangen. 

Flygplatser

Edmonton internationella flygplats ligger 3 mil söder om stadens centrum i Leduc County. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från Edmontons centrum tar man Gateway Blvd och därefter motorvägen Queen Elizabeth II Highway.

Kollektivtrafik

Edmonton har ett utmärkt allmänt bussnät. Det finns också en lättbanelinje från Clareview Station i nordöstra delen av staden till Century Park Station, via University of Albertas universitetsområde.

Trafik och parkering

De flesta gatorna i Edmonton följer ett tydligt mönster: avenyerna löper från öst till väst; gatorna från norr till söder. Det finns några undantag, men för det mesta har man inga problem med att hitta i staden. Det är inte heller svårt att hitta parkeringsplats för ens hyrbil: man kan parkera på gatan eller i ett av parkeringshusen som är väl skyltade. 

Hotell

Staden har ett bra urval av boenden. Mellanklasshotell ligger huvudsakligen i centrum medan man hittar lågprisalternativ i stadens södra delar och öster om centrum. Lyxboenden hittar man på de finaste lägena, runt om i staden. 

Externa källor

För mer information om Edmonton rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Edmonton

EasyTerra Biluthyrning Edmonton jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Kanada, men i en annan stad än Edmonton, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kanada-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kanada du vill hyra en bil.