Biluthyrning Vancouver

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vancouver på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vancouver

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Kanada
 3. Biluthyrning Vancouver
EasyTerra Biluthyrning Vancouver är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vancouver

Biluthyrning Vancouver
Biluthyrning Vancouver

Inledning

Vancouver är Kanadas tredje största stad och den anses vara en av de platser i världen där det är bäst att bo. Staden har stämning och är mycket grön: den har mer än 180 stadsparker. Ett stenkast från staden finns klippig terräng. Staden uppkallades efter en engelsk kapten, George Vancouver, som var av holländsk härkomst. Familjens ursprungliga namn var Van Coevorden. Indirekt fick Vancouver sitt namn efter Coevorden i Nederländerna.

Befolkning

Själva staden har 600 000 invånare, men det stora stadsområdet runtomkring Vancouver har 2 miljoner invånare. Människorna i Vancouver har olika etniska bakgrunder. Det finns många kineser och Vancouver har den andra största kinesiska stadsdelen i Nordamerika (efter San Francisco). Det finns också invandrare från Indien, Italien, Grekland, Japan, Filippinerna, Korea, Vietnamn och Kambodja. På sista tiden har invandringen från Östeuropa ökat.

Geografiskt läge

Vancouver ligger i västra Kanada, precis norr om gränsen till USA. Staden är känd för sitt vackra läge vid Georgiasundet, nedanför den västra delen av Kustbergen. Vancouver ligger 480 mil från Montreal.

Ekonomi

Tack vare sitt geografiska läge spelar Vancouver en viktig roll för regionens ekonomi. Staden handlar med många produkter från landets inre delar som timmer och malm. Många stora timmer- och gruvbolag har sina huvudsäten i Vancouver. Produkterna exporteras via hamnen eller landvägen (via Trans Canada Highway) eller med tåg till östra Kanada.
Staden är också centrum för högteknologisk industri, softwareutveckling och bioteknologi.
Vancouvers vackra geografiska läge lockar många turister, både på sommaren och på vintern. 2010 kommer staden att anordna Vinter-OS.

Flygplatser

Strax söder om staden ligger Vancouvers internationella flygplats. Det finns många förbindelser till städer i Nordamerika, Europa och Asien. Öster om staden, på ungefär en timmes avstånd, finns en mindre flygplats, Abbotsfords internationella flygplats. Trots namnet används denna flygplats främst till inrikesflyg.

Kollektivtrafik

Vancouver har ett utmärkt kollektivtrafiksystem med bussar, färjor och ett upphöjt citytåg som kallas Sky Train. På bussar måste man betala med jämna pengar för att köpa en biljett. Du kan köpa biljett till Sky Train i en maskin som ger dig växel tillbaka och i vilken man även kan använda bank- och kreditkort. Du kan också köpa en dagsbiljett eller ett häfte med biljetter för tio resor (Fare Saver tickets).

Trafik och parkering

Till skillnad från hur det är i många andra nordamerikanska städer så finns det inga motorvägar in till Vancouvers centrum. Motorvägen Trans Canada Highway (Highway 1) går förbi den östra delen av innerstaden och slutar vid Horseshoe Bay i västra Vancouver. Highway 99 går från gränsen till USA och slutar i förorten Richmond söder om stadens centrum.

Centrala Vancouver är ett mycket tätbefolkat område. Trafiken är intensiv och det är svårt, om inte omöjligt, att hitta parkering på gatan. Stadsfullmäktige försöker hur som helst avråda folk från att parkera i innerstaden: parkeringsavgifterna är högre än på parkeringsplatser. Om du glömmer att lägga på pengar i parkeringsautomaten i tid så kan din bil bli ivägbogserad.

Vancouver anses vara en mycket säker stad, men den har ett stort problem: biltjuvar. Lämna ingenting av värde i bilen, för om du gör det så är det stor risk att bildörren blir uppbruten eller en ruta inslagen.

Hotell

Vancouver har ett stort utbud av hotell, motell och bed & breakfast. Eftersom staden är ett populärt semestermål rekommenderar vi dig att boka rum i förväg, särskilt om du vill ha ett rum i centrum eftersom det ofta är bristande tillgång på dem.

Externa Källor

För mer information om Vancouver rekommenderar vi Google och följande källor:   

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Discount
 • Dollar Rent a Car
 • Eaglerider
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Vancouver

EasyTerra Biluthyrning Vancouver jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Kanada, men i en annan stad än Vancouver, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kanada-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kanada du vill hyra en bil.