Biluthyrning San Francisco

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i San Francisco på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i San Francisco.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning San Francisco

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Biluthyrning Kalifornien
  4. San Francisco
EasyTerra Biluthyrning San Francisco är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för San Francisco

Biluthyrning San Francisco
Biluthyrning San Francisco

Inledning

San Francisco är en stad i Kalifornien, på USA:s västkust. Denna stad lockar många turister. Den är beläggen på kullar med en utsikt över San Franciscobukten som får en att tappa andan. Staden har en vacker blandning av gammal (viktoriansk) och modern arkitektur och är ett mycket trevligt och mångkulturellt nattliv. Det finns också intressanta museer. Stadens symbol är Golden Gate-bron, och de flesta besökarna åker också en tur i stadens berömda kabelspårvagn.

Några blir kanske besvikna på vädret. Eftersom staden är omgiven av vatten på tre sidor, är det ofta dimmigt. Somrarna i San Francisco är relativt kyliga jämfört med till exempel Los Angeles.

Befolkning

Staden har 750 000 invånare på en relativt liten yta. Det är den mest tätbefolkade staden i USA, förutom New York. Hela det omgivande området runt San Franciscobukten är kraftigt urbaniserat, med stora städer som Oakland, Fremont och San Jose. I alla dessa städer runt bukten bor cirka 8 miljoner människor. Människorna i San Francisco är kända för att vara tillmötesgående mot andra kulturer.

Geografiskt läge

San Francisco ligger på en halvö, med Stilla havet mot väst och San Franciscobukten mot öst. Den välkända Golden Gate-bron ansluter spetsen av detta landområde med halvön Marin. Öster om bron ligger den ökända ön Alcatraz, som förr var ett mycket välbevakat fängelse. San Francisco är byggt i en kullig terräng. Det finns över 40 kullar i staden. Los Angeles är belägget över 60 mil sydöst om San Francisco.

Ekonomi

Turismen är stadens viktigaste ekonomiska pelare. Staden besöks av 15 miljoner människor varje år, av vilka alla inte är turister. San Francisco är också en populär stad för dem som organiserar konferenser och andra evenemang. Dessutom är den finansiella sektorn väl representerad: Montgomery Street kallas ibland för "Västamerikas Wall Street".
Det fanns många så kallade riskvilliga kapitalister i San Francisco, som under "internet-boomen" investerade sina pengar framför allt i Silicon Valley, USA:s IT-center. IT-sektorns nedgång slog San Francisco hårt och staden återhämtade sig mycket långsamt.
Numera fokuserar San Francisco mer på företag inom bioteknologi.

Flygplatser

Stadens viktigaste flygplatser är San Francisco internationella flygplats, 2 mil söder om staden, och Oakland internationella flygplats, på andra sidan San Franciscobukten. Båda flygplatserna ansluter till stadens centrum med tågen Bay Area Rapid Transit (BART).
San Jose internationella flygplats är belägen 7 mil söder om staden. Caltrain pendeltåg ansluter flygplatsen till San Francisco.

Kollektivtrafik

San Francisco har ett utmärkt och mycket utbrett kollektivtrafiksystem jämfört med andra amerikanska städer: över en tredjedel av människorna i San Francisco använder det varje dag. Det finns bussar, trolleybussar, pendeltåg, spårvagnar och kabelspårvagnar. Dessutom finns det interregionala tågförbindelser som sköts av BART och Caltrain.

Trafik och parkering

Det tar lite tid att vänja sig vid att köra i San Francisco. För det första kan backarna vara ganska branta. Dessutom finns det många enkelriktade gator och trafiken kan tidvis vara rätt livlig i och runt staden. Speciellt runt bron vid bukten och på huvudvägarna söderut från staden blir det ofta trafikstockning. Generellt sett kör amerikanare ganska lugnt och de är alltid hjälpsamma när man behöver fråga om vägen.

Att hitta någonstans att parkera i staden är inte lätt och det är dessutom mycket dyrt. Relativt billiga parkeringsplatser är Sutter-Stockton, Ellis-O'Farrell och Mission. San Francisco har mycket bestämda parkeringsregler. På vissa gator är det inte tillåtet att parkera under rusningstid, medan det på andra gator är tidsbegränsad parkering. Det finns många trafikvakter som skriver ut böter för all typ av överträdelse, och man kan till och med få bilen bortbogserad. Tänk på hjulens position vid parkering i en backe: rikta dem mot trottoarkanten om det är nedförsbacke och mot gatan om det är uppförsbacke.

Hotell

Staden är ett populärt mål för turister, affärsresande och konferensdeltagare. Detta betyder att hotellen ofta är fullbokade, och vi rekommenderar att man bokar hotellrum i förväg. De flesta hotellen ligger i affärs- och nöjesområdet runt Union Square i San Franciscos centrum. De flesta lyxiga hotell är belägna i det finare området Nob Hill, lite norr om Union Square. Som man hör på namnet är detta område byggt på en kulle, vilket innebär att de flesta hotellrummen har en vacker utsikt.

Externa källor

För mer information om San Francisco rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i San Francisco

EasyTerra Biluthyrning San Francisco jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser: