Biluthyrning Mexico City

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mexico City på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mexico City

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Mexiko
  3. Biluthyrning Mexico City
EasyTerra Biluthyrning Mexico City är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mexico City

Biluthyrning Mexico City
Biluthyrning Mexico City

Inledning

Mexico City är inte bara den största staden i Mexiko, utan också på den amerikanska kontinenten. Stadens centrum är fullt av historiska byggnader och palats. Mexico City har också de flesta museerna i världen (ja, till och med fler än New York eller London).

Befolkning

Man uppskattar att ungefär nio miljoner personer bor i själva staden. I hela den mexikanska huvudstadens storstadsområde finns det mer än 21 miljoner invånare. 

Geografiskt läge

Staden ligger på 2 200 meters höjd och är omgiven av vulkaner på alla sidor, en av dem är den kända Popocatépetl. Mexico City är byggd på sankmark. På grund av detta sjunker staden några centimeter varje år.

Ekonomi

Trots att en del industrier har förflyttats till andra delar av Mexiko för att söka övervinna luftföroreningarna i huvudstaden, förblir Mexico City landets ekonomiska hjärta. Bland annat tillverkas textilier, kemikalier, möbler, elektronik och läkemedel. Här finns också en stålindustri. Turismen är en viktig del i den lokala ekonomin. Mexico City besöks av miljoner turister varje år.

Därutöver finns det en utbredd informell ekonomi som syns bäst i de tusentals försäljare som erbjuder sina varor på gatorna. 

Flygplatser

Flygplatsen ligger öster om Mexico City. Benito Juárez internationella flygplats kan nås med hyrbil via ringleden (Viaducto och Periferico) som löper runt stadens centrum. Man bör tänka på att trafiken i Mexico City är oerhört intensiv. Man bör se till att ha tillräcklig tidsmarginal för att ta sig till flygplatsen från stadens centrum. 

Kollektivtrafik

Tunnelbanan är ett av de bästa sätten att resa runt i Mexico City. Det finns elva linjer med en sammanlagd sträcka på mer än 17 mil. Det finns också ett bra allmänt bussnät. Det finns två typer av bussar. De officiella stadsbussarna (Metrobús) är ganska effektiva eftersom de för det mesta kör i speciella bussfiler. Den andra typen av busstransport består av mindre privata bussar, de så kallade 'Peseros'. Dessutom finns det 15 trådbusslinjer. 

Trafik och parkering

Trafiken i Mexico City är kaotisk och oerhört intensiv. Om man lägger till att stadens centrum består av ett virrvarr av gator så är det tydligt att köra bil i Mexico City är inte något för alla. Huvudvägarna (motorvägarna) är ofta i gott skick, men detta gäller inte stadsgatorna. Man bör vara uppmärksam på sprickor och hål i vägarna! 

Att hitta parkeringsplats är också svårt i den här överfyllda staden. I stadsdelarna Zona Rosa, Chapultepec, Colonia Roma och Colonia Condesa finns det officiella parkeringsmätare. Men man ska inte tro att man kan parkera gratis på gator utan parkeringsmätare. Så fort man parkerar här kommer det fram en så kallad 'franelero', en inofficiell parkeringsvakt som ber om ett 'bidrag' för att han ska se efter ens bil. 

Hotell

Det finns ett stort logiutbud i Mexico City. I turistområdet Zona Rosa hittar man mest mellanklasshotell medan de lyxigare hotellen är koncentrerade till stadsdelen Polanco. I den historiska stadskärnan ligger det många budgetboenden. Det finns också många hotell och pensionat längs Paseo de la Reforma. Mexico City besöks året om av många turister och affärsmänniskor. Vi rekommenderar därför att boka hotellrum i god tid. 

Externa källor

För mer information om Mexico City rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Mexico City

EasyTerra Biluthyrning Mexico City jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Mexiko, men i en annan stad än Mexico City, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Mexiko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Mexiko du vill hyra en bil.