Biluthyrning Tuxtla Gutierrez

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tuxtla Gutierrez på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Tuxtla Gutierrez.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tuxtla Gutierrez

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Mexiko
  3. Tuxtla Gutierrez
EasyTerra Biluthyrning Tuxtla Gutierrez är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tuxtla Gutierrez

Biluthyrning Tuxtla Gutierrez
Biluthyrning Tuxtla Gutierrez

Inledning

Tuxtla Gutiérrez är huvudort i den mexikanska staten Chiapas. Det är en relativt modern stad; en av de få äldre byggnaderna är katedralen San Marcos från femtonhundratalet. Tuxtla är främst en knutpunkt för vidareresor till andra mer sevärda platser i Chiapas.

Befolkning

Staden har över en halv miljon invånare. 

Geografiskt läge

Tuxtla Gutiérrez ligger i södra Mexiko vid floden Grijalva. Staden ligger på 600 meters höjd i den ganska smala dalen Tochtlán, med berg norr och söder om stadens område. 

Ekonomi

Tuxtla Gutiérrez är ett centrum för regeringen och utbildning. De flesta arbetar för staten, på lokal, statlig eller federal nivå. Det finns också flera universitet och högskolor, däribland många tekniska institut. Turismen är inte så viktig för Tuxtla, förutom de som besöker staden på väg till andra resmål. Tuxtla är en regional knutpunkt, både för väg- och flygtrafik. 

Flygplatser

Tuxtla Gutiérrez internationella flygplats, Ángel Albino Corzo internationella flygplats, ligger 3,5 mil sydost om stadens centrum. Den är mycket modern och öppnades 2006. Tuxtla Gutiérrez internationella flygplats är lätt att nå med hyrbil via Carretera Federal 190 och därefter vägen till Salvador Urbina. Vägen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Tuxtla Gutiérrez har en ultramodern busstation varifrån lika moderna bussar upprätthåller förbindelsen med de många turistattraktionerna i Chiapas. Det går bussar till exempel till Palenque och Toniná (Mayaruiner).

Trafik och parkering

Som nämns ovan är Tuxtla främst en knutpunkt för de som reser till andra resmål i Chiapas. Carretera Federal 190, som går igenom staden, är en del av den panamerikanska motorvägen. Denna väg går från Mexico City, via Tuxtla, till gränsen till Guatemala. Om man stannar över i staden är det bäst att parkera sin hyrbil vid hotellet. De flesta hotell har gratis parkeringsmöjligheter för sina gäster.

Hotell

Även om Tuxtla Gutiérrez inte är en stor turistattraktion finns det ändå omkring 70 hotell i staden. De flesta besökarna är affärsresenärer eller folk som väntar på en buss- eller flyganslutning. Det finns några bra hotell, men också många boenden med tvivelaktigt rykte. Vi rekommenderar därför att läsa recensioner innan man bokar ett hotell i Tuxtla. Det finns några trevliga boenden i Chiapa de Corzo, på andra sidan om floden Grijalva.

Externa källor

För mer information om Tuxtla Gutiérrez rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Tuxtla Gutierrez

EasyTerra Biluthyrning Tuxtla Gutierrez jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Mexiko, men i en annan stad än Tuxtla Gutierrez, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Mexiko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Mexiko du vill hyra en bil.