Biluthyrning Wellington

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Wellington på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Wellington

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Nya Zeeland
  3. Biluthyrning Wellington
EasyTerra Biluthyrning Wellington är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Wellington

Biluthyrning Wellington
Biluthyrning Wellington

Inledning

Wellington, Nya Zeelands huvudstad, är en livlig stad med många kulturevenemang, utmärkta restauranger, en vacker hamn och en del av landets imponerande natur. Kort sagt: Wellington är Nya Zeeland i ett nötskal.

Befolkning

Staden har nästan 400 000 invånare. 

Geografiskt läge

Wellington ligger i den sydvästligaste spetsen på Nordön, vid Cooksundet, det smala sundet som skiljer Nordön från Sydön. Norr om staden ligger bergen i Rimutaka Range; Aorangi Mountains ligger öster om Wellington.

Ekonomi

Då detta är landets huvudstad är det föga överraskande att staten är en av Wellingtons största arbetsgivare. Staden är också ett nationellt utbildningscentrum med många högre utbildningsinstitut. Tack vare en omfattande marknadsföringskampanj har turismen ökat betydligt under senare år. Många besökare är nyzeeländare, men fler och fler kryssningsfartyg lägger också till i Wellingtons hamn. Man håller också många konferenser i Nya Zeelands huvudstad. Omkring 10 % av den arbetsföra befolkningen arbetar inom turismen eller närstående service.  

Flygplatser

Wellington internationella flygplats ligger 8 kilometer sydost om stadens centrum och är lätt att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger vid slutet av motorväg 1. Från Wellingtons centrum kör man därför helt enkelt till motorväg 1 (väl skyltad överallt) och följer vägskyltarna till Rongotai/Airport. Man kör via Mount Victoria Tunnel.

Kollektivtrafik

Staden har utmärkt allmän kollektivtrafik som består av bussar och trådbussar. För turister finns det en speciell buss, CitySights, längs de främsta sevärdheterna, såsom Te Papa, Wellington Zoo, Carter Observatory och ZEALANDIA Karori vilddjursreservat. Här finns också linbanan Wellington Cable Car mellan Lambton Quay och Kelburn och det finns tågförbindelser med andra platser på Nordön. Från tågstationen går det interregionala bussar, till exempel till Auckland, New Plymouth, Napier och Hastings.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta runt om i Wellington med hyrbil. I centrum måste man betala för att parkera på gatan och man får ofta bara parkera i 1 eller 2 timmar. Det är lättare att parkera ens bil i ett av parkeringshusen i och runt om centrum. Utanför centrum tillämpar man ofta den så kallade 'coupon parking'. Detta innebär att man kan parkera gratis de första två timmarna, men efter det måste man placera en kupong innanför vindrutan. Dessa kuponger kan man köpa i de flesta (lokala) mataffärerna. Från Wellington kan man göra fantastiska utflykter med hyrbil, till exempel till vinregionerna på Nordön.  

Hotell

Wellington har ett stort logiutbud från enkla pensionat till mellanklasshotell, så kallada lägenhetshotell (lägenheter) och lyxboenden. Det finns några internationella hotellkedjor här. Under sommarmånaderna (december till februari) hyr man ut många tomma rum i studentbostäder. Idealiskt för lågbudgetresenärer. Lower Hutt, på den norra sidan om viken, mindre än 1,5 mil från stadens centrum är ett alternativt ställe där man kan övernatta. Från rummen på stranden Petone Beach har man en fantastisk utsikt över viken. 

Externa källor

För mer information om Wellington rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Wellington

EasyTerra Biluthyrning Wellington jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nya Zeeland, men i en annan stad än Wellington, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nya Zeeland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nya Zeeland du vill hyra en bil.