• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning La Palma

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i La Palma på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning La Palma

EasyTerra Biluthyrning La Palma är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i La Palma

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i La Palma.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV

När ska man boka en hyrbil i La Palma

Hyrbilsföretag i La Palma

EasyTerra Biluthyrning jämför hyrbilspriser på följande platser

Platsinformation för La Palma

Inledning

La Palma är en av Kanarieöarna. Tack vare de lokala regnen är La Palma mycket grönare än de andra öarna och det är därför den också kallas för 'La Isla Verde' (den gröna ön) eller 'La Isla Bonita' (den vackra ön). La Palma har en mycket varierad flora. Vattnet från bergen transporteras till byarna och gårdarna via vattentunnlar som huggits ut i klipporna.

Precis som de andra Kanarieöarna är La Palma av vulkaniskt ursprung. De höga topparna finns på öns norra och östra sidor, bland annat El Roque de los Muchachos (2 426 m), Pico de la Cruz (2 351 m), Piedra Llana (2 321 m) och Pico de la Nieve (2 239 m). Norr om denna vulkankedja finns det en djup ravin, Caldera de Taburiente, som bildats framför allt på grund av erosion. På kanten av ravinen finns det ett internationellt observatorium.  

La Palma lockar mycket färre turister än Teneriffa eller Gran Canaria. Detta har att göra med att det finns få stränder på ön och att det i princip inte finns något nattliv. Turisterna som besöker ön lockas av den härliga och ibland kärva naturen på ön.

Befolkning

Ön har omkring 85 000 invånare, varav hälften bor i de två viktigaste städerna: omkring 18 000 i huvudstaden Santa Cruz de la Palma på östkusten och runt 20 000 i Los Llanos de Ariadne som ligger på västkusten.

Geografiskt läge

La Palma är den Kanarieö som ligger längst norrut och den har formen av en dolk. Ön är 5 mil lång och som mest 2,5 mil bred (i norr). Huvudstaden Santa Cruz är belägen i en bukt på östkusten och är uppförd på sluttningarna till en vulkankrater.

Ekonomi

Under lång tid var jordbruket stommen i ekonomin. Än i dag odlas bananer, sockerrör, vindruvor och tobak på ön. Dessutom ger skogsbruket och fisket arbete till åtskilliga människor. Sedan turismen utvecklades på 70-talet har denna varit den huvudsakliga inkomstkällan.  

Flygplatser

La Palmas flygplats är belägen åtta kilometer söder om Santa Cruz. Den är lätt att nå med bil via LP-138, La Palmas bredaste väg. Det finns flera charterförbindelser till de nordeuropeiska länderna. Det finns reguljärflyg till grannöarna i Kanarieöarna, till den portugisiska ön Madeira och till städer som Madrid, Barcelona, Paris och Milano. Parkering på La Palmas flygplats är gratis. Det finns också en reguljär bussförbindelse mellan flygplatsen och några turistorter.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken på La Palma består av bussar som förbinder alla de viktiga platserna på ön. De ankommer vanligtvis en gång i halvtimmen och i tid. Priserna är lite högre än på det spanska fastlandet, men fortfarande lägre än i de nordeuropeiska länderna. Bussförarna har bara lite eller inga kunskaper i främmande språk. Ett tips: om man hälsar på bussföraren på spanska kommer han att vara mycket hjälpsam och till exempel se till att man kommer av bussen på rätt plats. 
Från hamnen i Santa Cruz finns det färjeförbindelser till andra Kanarieöar.

Trafik och parkering

Mellan huvudstaden och flygplatsen finns det en tvåfilig väg. Det är den enda 'stora' vägen på ön. La Palma är en bergig ö och de andra vägarna är därför smala, kurviga och branta. De är som gjorda för fantastiska vyer, men man ska inte bara stanna bilen för att njuta av utsikten!

De viktigaste vägarna är förstärkta, men inte de andra vägarna. På alla vägar måste man akta sig för nedfallande stenar - speciellt under och efter regn. Dessutom kan det finnas människor, getter och hundar på (de mindre) vägarna. Man bör anpassa hastigheten därefter. Det är ingen bra idé att köra fort när oväntade saker kan hända. 

Hotell

När det gäller att boka hotell är det bra att känna till att den västra delen av landet har ett behagligare klimat än den östra delen. Emellertid finns det ett stort turistkomplex i öster - Los Cancajos - mellan huvudstaden och flygplatsen. I de större städerna Santa Cruz och Los Llanos finns det också en del hotell. Många föredrar att hyra en stuga ('casitas'). Några av dessa casitas har ett fantastiskt läge, men de kan ofta inte nås med allmänna transportmedel. Detta innebär att en hyrbil är det bästa sättet att förflytta sig.

Externa källor

För mer information om La Palma rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Spanish
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Orlando Rent a Car
 • Enterprise
 • Avis
 • TopCar
 • Keddy By Europcar
 • Budget
 • Turisprime
 • Hertz
 • Thrifty
 • Europcar
 • Dollar Rent a Car
 • Sixt
 • Autos Menorca
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning La Palma